Savolaisten keittiömestarien kerhossa

05.03.2021

Jokainen ammattikunta tarvitsee oman kokoontumisfooruminsa, jossa tavata ja vaihtaa ajatuksia kollegoiden kanssa sekä tehdä ammattikuntaa tunnetuksi suuren yleisön parissa. Savon keittiömestarit ry on vuonna 1976 perustettu humanitäärinen järjestö, jonka pääasiallisena tavoitteena on edistää jäsenistönsä ammattitaitoa ja yhteistyötä eri yhteistyökumppaniensa kanssa.
Jäseneksi voi liittyä jokainen, joka omaa keittiömestarin ammattipätevyyden, on toiminnassa oleva keittiömestari ja on toiminut vähintään kaksi vuotta esimiestehtävissä. Lisäksi pitää olla kaksi yhdistyksen varsinaista jäsentä, jotka suosittelevat jäsenyyttä anovaa henkilöä jäseneksi.
Jäsenistöön kuuluu ravintoloiden, henkilöstöravintoloiden ja hotelliravintoloiden keittiömestareita ja vuoromestareita, sekä alan opettajia. Yhdistykseen voi liittyä myös kannatusjäseneksi, jolloin ei vaadita yllä mainittuja kriteereitä. Kannatusjäsenillä on samat edut kuin varsinaisilla jäsenillä, mutta ei äänioikeutta.

Kansainvälistä ja kotimaista yhteydenpitoa

Yhdistys toimii yhteistyökanavana muihin alan järjestöihin ja kuuluu Suomen Keittiömestariyhdistyksen kautta jäsenenä Pohjoismaiden Keittiömestareiden (NKF) liittoon ja Kokkien Maailmanliittoon (WACS).
Jäsenistö kokoontuu lähes kuukausittain, lisäksi yhdistys järjestää myös erilaisia luento- ja koulutustilaisuuksia. Vuonna 2020 toiminnassa oli mukana 42 varsinaista jäsentä ja 15 kannatusjäsentä. Pääasiallinen toiminta tapahtuu Kuopiossa tai sen lähialueilla.

Koulutusta ja konsultointia

Yhdistyksen jäsenet ovat käytettävissä ravintola-alan kouluttajina eri oppilaitoksissa ja erilaisissa ruokatilaisuuksissa ja messutapahtumissa. Myös erilaisia konsultaatiotilaisuuksia järjestetään. Yhdistys pyrkii järjestämään matkoja kansallisiin ja kansainvälisiin gastronomia-, messu- ja kilpailutapahtumiin yhteistyössä muiden järjestöjen ja sidosryhmien kanssa.
Jäsenistön sosiaalisen kanssakäymisen edistäminen on myös tärkeä osa yhdistyksen toimintaa, jonka puitteissa järjestetään yhteisiä tutustumis- ja vapaa-ajanviettotilaisuuksia.
Tapahtumia vuodelta 2021 on Koronan takia jouduttu jo nyt perumaan, niin kuin myös kävi vuonna 2020. Tautitilanteen edistymistä sekä viranomaisten päätöksiä seurataan kuitenkin tarkkaan ja nämä huomioidaan toimintaa järjestettäessä.
Vuoden 2021 suunnitelmissa on pitää vähintään kaksi ERG-tapahtumaa, keväällä Koivumäen Kartanolla ja syksyllä Kylpylähotelli Rauhalahdessa.
Kansainvälistä kokkien päivää – International Chef’s Day – juhlitaan aina lokakuussa, ja silloin on Savon keittiömestareillakin suunnitteilla  hyväntekeväisyystapahtuma. Yhdistyksen vuosikokoukset järjestetään maalis- ja lokakuussa. Tervetuloa mukaan toimintaan!
Savon Keittiömestarit Ry
Marko Tertsunen
puheenjohtaja
marko.tertsunen@gmail.com
050–37 43 930

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa