Marja-aika on joka päivä

30.07.2020
Pölönmäen marjatilan Kati on opettanut minulle tärkeän asian: syödäkseen kotimaisia marjoja ympärivuotisesti ei tarvitse omistaa kolmea pakastinta – yhdelläkin pärjää. Kotimaisia marjoja nimittäin voi ostaa tiloilta, kaupoista ja Reko-ringeistä pakasteina ympäri vuoden! Pölönmäen marjatila toimittaa tilattuja marjoja asiakkailleen Pohjois-Savossa ja toimii kolmessa Reko-ringissä.

Marjat taipuvat moneen

Nyt tuoresesonkina marjat ovat tieteinkin parhaimmillaan ja kaikki reseptit kannattaa ottaa testaukseen! Oma jälkkärilempparini on laittaa vadelmia, marenginmurusia, vaniljajäätelöä ja kinuskikastiketta kerroksittain kulhoon. Kati taas vinkkasi laittamaan piimää, appelsiinimehua, mustaherukoita ja ripauksen vaniljasokeria blenderiin ja pyöräyttämään kesäisen juoman. Marjoja voi rohkeasti kokeilla erilaisiin ruokasalaatteihin, kalan kanssa tai marinadeihin. Jos kaipaat kauneudenhoitoon vaihtelua, niin pyöräytä vadelmista rauhoittava naamio ja herukoilla voit puhdistaa rasvoittuvaa ihoa.

Pienin hiilijalanjäljin

Pölönmäen marjatilalla kasvatetaan pääasiassa vadelmaa, herukkaa ja pienellä alalla mansikkaa. Vadelmat kerätään suoraan rasioihin, jolloin niiden koostumus säilyy hyvänä myös pakasteena. Tällä hetkellä etsinnässä on mahdollisimman ekologinen biohajoava vaihtoehto rasiaksi. Marjojen pakastamisessa hyödynnetään aurinkoenergiaa – tilan tavoitteena on toimia mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja pienin hiilijalanjäljin.

Marjatilan arkea näkyväksi

Kati on ollut marjatilan ohjaksissa vuoden ajan ja tänä aikana on alkanut tilan kuulumisten päivittäminen someen. Tämän onnellisen marjatarhurin työtä ja tilan vuodenkiertoa kuvien ja videoiden välityksellä on ollut ihana seurata; kuinka myöhään lumet lähtivätkään Pölönmäen rinteiltä ja kuinka moneen kertaan marjarivistöt on käytävä läpi kitkettäessä, katkottaessa ja ruohoa leikattaessa! Jokaisen vadelman taakse kätkeytyy paljon raskasta käsityötä, joten jokainen marjarasia on kyllä hintansa arvoinen.  

Pölönmäen Marjatilalla, ylä-Savon korkeimmalla mäellä Iisalmen Pörsänmäessä kasvatetaan vadelmia, herukoita ja mansikkaa sekä muita herukoita.

Pölönmäen marjatila

E-mail: katinmarjat@gmail.com

Tel: +35 50 0543475

Facebook: https://www.facebook.com/P%C3%B6l%C3%B6nm%C3%A4en-marjatila-1782551008636000/

Instagram: https://www.instagram.com/polonmaen/?hl=fi

Kuvat: Kati Siekkinen

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa