Maistuisiko sienicapuccino tai riistacarpaccio? Tunnetko oman ympäristösi villiherkut? Miltä maistuvat parsan tapaan valmistetut maitohorsman versot tai voikukka-ketunleipäpesto?​ Maa- ja kotitalousnaiset ovat valtakunnallinen neuvontajärjestö, jolla on pitkä kokemus erilaisten ruokakurssien järjestämisestä ja ohjaamisesta. Työpajoissa maistellaan lopuksi valmistamamme ruuat ja kurssilta saat mukaan reseptit. Kurssien sisältö voidaan myös räätälöidä ryhmän toiveen mukaan. Kokoa oma ryhmäsi tai kysy vapaita paikkoja kursseilla. Tulemme luoksesi – sovitaan yhdessä paikka ja aika! 

Katso vuoden 2021 avoimien ruokakurssien päivämäärät https://www.tastesavo.fi/tapahtumakalenteri.
Varaa ruokakurssit ryhmällesi: 
Marja Niskanen | Maa- ja kotitalousnaiset Itä-Suomi (maajakotitalousnaiset.fi)  Puh. 0400 905 782 / marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi

Palveluun kuuluu sopimuksen mukaan:

  • suunnittelu, tarvikkeet, raaka-aineiden hankinta
  • ruokaohjeet ja aineisto jokaiselle osallistujalle
  • käytännönläheinen ohjaus "kädestä pitäen"

Ruokakurssit, työpajat, ruokakoulut ja minikurssit

  • sopivat virkistyspäivään, tapahtumiin, yhdistyksille, yrityksille, polttareihin
  • ovat valmiiksi suunniteltu ja ohjattu
  • sisältää tarvikkeet ja raaka-aineet

Lisäksi ruokakurssien aiheena voi olla:

  • tasting eli maistelu
  • kahvilaadut, kahvien makuparit tai suklaa-tasting
  • juustot, lähiruoka, peruna
  • kakun koristelu, juhlakausi, herkulliset ruokalahjat ja joulun ajan teemat

Villiinny villiyrteistä ruokakurssit ja työpajat: Villiyrtit ovat monipuolista ja maistuvaa lähiruokaa. Villiyrttejä on hauska kerätä ja niistä on helppoa javaivatonta valmistaa kesäisiä herkkuja. Kurssilla opettelemme tunnistamaan yleisiä villiyrttejä ja valmistammeniistä maukkaita annoksia. Villiyrttien maailmaan sinua johdattaa Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija. Mitä tuotteeseen sisältyy: Tutustutaan villiyrtteihin ja valmistetaan niistä pientä maisteltavaa. Työpajassa maistellaan lopuksi valmistamamme ruuat. Kurssilta saa mukaan reseptit. Hinnat alkaen 19-39€/hlö kurssin laajuuden ja osallistujamäärän mukaan. Ryhmäkoko 5-20 hlöä, kesto 1-4h.

Syötäviä sieniherkkuja ruokakurssit ja työpajat: Sienet ovat terveellistä ja monipuolista ruokaa. Syksyisin on hauska kuljeskella metsässä ja etsiä sieniä. Onkin aina yllätys, löytyykö niitä. Sienten valmistaminen ruuaksi vaatii omat niksinsä, sillä on sekä tunnistettava sopivat ruokasienet että osattava käsitellä ne. Mitä tuotteeseen sisältyy: Tutustutaan herkullisiin ruokasieniin ja valmistetaan niistä pientä maisteltavaa. Työpajassa maistellaan lopuksi valmistamamme ruuat. Kurssilta saa mukaan reseptit. Hinnat alkaen 19-39€/hlö kurssin laajuuden ja osallistujamäärän mukaan. Ryhmäkoko 5-20 hlöä, kesto 1-4h.

Koukussa kalaan ruokakurssit ja työpajat: Järvikalat ovat maukasta ja terveellistä ruokaa niin arkeen kuin juhlaankin. Järvikalan valmistaminen vaatii omat pienet niksinsä, jotta siitä saa ruodotonta ja maukasta. Järkikala tarvitsee sopivasti mausteita esimerkiksi tuoreista yrteistä. Mitä tuotteeseen sisältyy: Tutustutaan järvikalojen saloihin sekä käsittelyyn ja valmistetaan niistä pientä maisteltavaa. Työpajassa maistellaan lopuksi valmistamamme ruuat. Kurssilta saa mukaan reseptit. Hinnat alkaen 29-59€/hlö kurssin laajuuden ja osallistujamäärän mukaan. Ryhmäkoko 5-20 hlöä, kesto 1-4h.

Rehtia riistaruokaa ruokakurssit: Riista on ekologista ruokaa ja kurssi antaa uusia ideoita riistan käyttöön. Kurssilla voidaan keskittyä yhteen saaliseläimeen tai luoda monipuolinen katsaus riistaan saatavuuden mukaan. Riista on monipuolinen raaka-aine, jota on helppo valmistaa, kun osaa tietyt perussäännöt, kuten riistan oikeaoppisen käsittelyn, sekä sopivan maustamisen ja kypsentämisen. Mitä tuotteeseen sisältyy: Tutustutaan riistaruokien valmistukseen sekä käsittelyyn ja valmistetaan niistä pientä maisteltavaa. Työpajassa maistellaan lopuksi valmistamamme ruuat. Kurssilta saa mukaan reseptit. Hinnat alkaen 49-69€/hlö kurssin laajuuden ja osallistujamäärän mukaan. Ryhmäkoko 5-20 hlöä, kesto 1-4h.