SATOA Goes WILD 2019 Ravintolat, Annokset ja Liput

11.04.2019

Pohjoissavolainen villiruokafestivaali SATOA Goes WILD valloittaa Kuopion kaupunkikeskustan kadut 14. - 15.6.2019. SATOA Goes WILD tekee Kuopion keskustan kaduista ruokafestivaalialueen molempina tapahtumapäivinä klo 12 – 20. Vuoden 2019 SATOA Goes WILD –festivaalin teemana on Pihan herkut ja kaikki se herkullinen villiruoka, mitä Suomen luonto tarjoaa jokaiselle meistä parhaimmillaan jo omassa kotipihassa.

Vuonna 2019 mukana olevat 10 paikallista ravintolaa ovat: Isä Camillo, Musta Lammas, Bierstube, VS Ravintolat, Kummisetä, Houkutus, Gastrobar B/P, Lapland Hotels Kuopio/Gallá Kitchen & Bar, Hygge Bro ja Kahvila Kaneli. Ravintoloista puolet ovat olleet mukana aikaisempina vuosina ja puolet ovat uusia ravintoloita SATOA Goes WILD -festivaalilla.

SATOA Goes WILD 2019 annokset

Annoksista löytyy esimerkiksi nokkospannukakkua, säynde brandadea ja koivupestoa, possukrokettia isomaksaruhon ja villiyrttikreemin kera. Villiyrttismoothieta on mahdollista maistaa kuten myös esimerkiksi pihasaunio-eskimojäätelöä tai mokkasuklaata marjoilla ja villiyrteillä. Ravintoloiden annokset ovat luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa www.satoa.fi

Yksi uusista SATOA Goes WILD ravintoloista, Ravintola Bierstube, kunnioittaa ravintolansa historiaa uudella twistillä tarjoamalla festariväelle Bierstuben perustajan 1970-luvulla tarjoamaa horsmakeittoa nokkosnäkkärin kera. 

Elokuun SATOA-festareilla Bierstube on jo aiempina vuosina ollutkin mukana mutta tänä vuonna halusimme mukaan myös SATOA Goes WILDiin, kun muistimme Bierstuben perinteisen horsmakeiton, joka sopii WILDin menulle enemmän kuin hyvin.”, toteavat yhteistuumin Bierstuben yrittäjäpariskunta Laura ja Pekka Laukkanen.

SATOA GOES WILD liput

SATOA Goes WILDin lipunmyynti on auennut osoitteessa www.lippu.fi. Tänä vuonna panostetaan lippujen ennakkomyyntiin ja huomioitavaa onkin, että tapahtumapäiville lippuja jätetään myyntiin vain rajoitettu erä.

Ennakkolippu tulee vaihtaa kesäkuussa festaripassiin Kuopion European Region of Gastronomy -toimistolla (Puijonkatu 14, Kuopio). Festaripassilla sekä sen sisältämän kartan avulla kävijä voi suunnistaa ravintolapisteeltä toiselle maistellen festaripassiin sisältyvät 10 villiruoka-annosta joko yhden tai molempien tapahtumapäivien aikana.

Lisätietoja:

Jonna Smedberg, Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Pohjois-Savo, jonna.smedberg@proagria.fi , 044 430 9922

SATOA goes WILD -ruokafestarien oheisohjelmassa ruokadokumentteja, tanssia ja musiikkia Kesäkuussa

31.05.2018

Kesäkuussa 15.-16.6.2018 järjestettävän SATOA goes WILD -ruokafestivaalin oheisohjelma on julkaistu. Viikonlopun ohjelmistossa on tanssia, työpajoja ja musiikkiesityksiä. Täysin uutena ohjelmaosiona ohjelamassa nähdään ruokadokumentit. Tapahtumapäivien aikana myös näyttelijä Jussi Vatanen kiertää SATOA goes WILD -pisteitä pe klo 16-18 ja la klo 13-15 välillä.


Jussi Vatanen tutustuttaa mukana kulkevan kaverin tapahtumaan sekä kuopiolaiseen ruokakulttuuriin. Jussin mukana on molempina päivinä Suomen suosituimpiin matkailublogeihin kuuluvan kohteenamaailma.fi blogin kirjoittaja Rami Rajakallio. Tamperelainen Rajakallio tutustuu Jussin johdattelemana kuopiolaisuuden ytimeen tapahtuman kautta, ja heidät voi myös tavata Wildin ravintolapisteissä ns. meet & greet -osioissa. Vatanen on myös esiintymässä improvisaatioryhmä Stella Polariksen kanssa ohjelmaravintola Maximissa lauantaina klo 20 alkaen.


Uutena osa-alueena SATOA goes WILD yhdistää ruoan oheen ruokadokumentit. Ohjelman osana nähdään tänä vuonna 2 korkealaatuista ruokadokumenttia, hyönteissyömistä käsittelevä dokumentti Bugs (2016) sekä biodynaamiseen ruoantuotantoon sukeltava dokumentti Good Things Await (2014). ”Ruokadokumenttien yhdistäminen ruokafestareihin on nousussa oleva trendi, ja mielestäni se istuu myös Wildin ohjelmistoon varsin luontevasti. Tarkoitus olisikin kasvattaa tästä isompi osa tulevaisuuden festareiden ohjelmistoa.” kertoo ProAgrian tapahtumatuottaja-tiedottaja Jarkko Kääriäinen. Ruokadokumentit nähdään ohjelmaravintola Maximissa. Dokumentit heijastetaan ennen paikalla sijainneen elokuvateatterin valkokankaalle.


Muuta ohjelmaa päivien aikana tarjoavat mm. How ´bout Lanttukukko -teos VB-valokuvakeskuksella, musiikkiesityksiä J.V. Snellmanin kotipihalla, Houkutuksessa ja King’s Crownissa, Mustan Lampaan villiyrttityöpaja ja BowlD1nerin järjestämä kilpailu Eat Coxsonen tutustuttaa kilpailijat uusien raaka-aineiden pariin. Lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa nähdään lauantaipäivän aikana J.V. Snellmanin kotimuseolla mm. Jonna Aaltosen tanssiteoksessa Nti Ida sekä arkkitehtuurikoulu Lastun toteuttamassa työpajassa. Passia näyttämällä lisäksi saa ilmaisen pyöräkyydin Biketaxilla festaripisteiden välillä sekä pääsee tutustumaan ilmaiseksi niin J.V. Snellmanin kotimuseon näyttelyihin, joka on poikkeuksellisesti auki koko tapahtuman ajan. Tapahtuman koko oheisohjelma ja passilla saatavat edut löytyvät www.satoa.fi sivustolta.


SATOA goes WILD -ruokafestivaali järjestetään 15.-16.6.2018 klo 12-20. Ruokafestivaali tekee yhdeksi viikonlopuksi Kuopion keskustasta festivaalialueen, jossa mukana olevat 10 paikallista ravintolaa tarjoavat pohjoissavolaisilla raaka-aineilla kruunattuja annoksia etukäteen ostettavaa festaripassia vastaan. SATOA goes WILD -festivaalipassin ennakkomyynti: lippu.fi. Festivaalipassin hinta on 42 euroa, ja se oikeuttaa 10 ruoka-annokseen, festariohjelmaan sekä useisiin etuihin Kuopion alueella festariviikonlopun aikana. Ennakkolipunmyynti loppuu 13.6.2018, ja jos lippuja jää, niitä myydään ”ovelta” Kuopion torille avattavasta lipunmyyntipisteessä hintaan 45 €.


Tapahtuman tuottaa ProAgria Pohjois-Savo / RuokaSavo -hanke. SATOA -tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia ruokafestivaaleja. RuokaSavo-hankkeen tavoitteena on tehdä Pohjois-Savosta tunnettu ruokamaakunta valtakunnallisesti ja kansainvälisesti vuoteen 2020 mennessä.


Lisätietoja:
www.satoa.fi


Jarkko Kääriäinen
tuottaja-tiedottaja
ProAgria Pohjois-Savo ry / Ruokasavo-hanke
jarkko.kaariainen@proagria.fi
p. 043 8267 690