Kylpylähotelli Rauhalahdesta 600 m sijaitsee aito 50-luvun tukkikämppä ja suuri savusauna, jossa järjestetään yleisiä perinne- ja savusaunailtoja. Illan ohjelma: Jätkänkämppä avoinna klo 16-22, savusauna lämmin klo 16-21, ateriakattaukset klo 16.30 ja 19.00, hanuristi ja viulisti viihdyttävät klo 17-21, kesä-elokuussa tukkilaisesitys klo 18.30 ja 20.30. Jätkänkämpän savusauna on noteerattu kansainvälisessä Culture Trip-sivustossa Suomen kymmenen parhaan saunan joukkoon, toukokuu 2017. Jätkänkämpän savusauna- ja perinneiltaelämys sai tammikuussa 2017 myös Visit Finlandin tunnustuksen, ollen yksi FinRelax-kärkituotteita. Perusteluina oli legendaarinen saunatuote, jossa yhdistyvät suomalaisuus, hyvinvointi ja aito elämys.

Jätkänkämppä on 250 neliön tukkilaiskämppä, jonka sisätiloissa voi ruokailla 130 henkilöä. Kämpän pihalla on kesäaikaan pöytiä ja penkkejä, ja osa ruokailijoista voi syödä myös ulkona. Kämpässä on naulakkosyvennys sekä WC:t. Jätkänkämpällä tarjoillaan kaikki ruokailut noutopöydästä ja valittavana on useita vaihtoehtoja. Kämpän omista herkuista rakennamme savolaisiakin erikoisuuksia sisältävät kämppäruokailut. Pikkujouluaikaan on omat pikkujoulumenut ja juhliin. Savusaunaan mahtuu kerralla noin 60 saunojaa. Isommille ryhmille suosittelemme saunomisen porrastusta. Saunalla on puku- ja pesutilat erikseen naisille ja miehille, löylyhuone on yhteinen. Ryhmälle voidaan varata saunajuomia pukutilohin tai verannalle. Juomat laskutetaan kulutuksen mukaan. Pukutiloissa on myös oluthana, joka toimii ladattavalla olutkortilla. Saunasta pääsee pulahtamaan Kallaveteen myös talvella, jolloin rannassa on avanto.

Jätkänkämpällä onnistuu monenlainen oheisohjelma, jota voidaan toteuttaa sekä ulkona että sisällä. Kylpylähotellin ja Jätkänkämpän välissä olevalla luonnonsuojelualueella onnistuu hauskat savolaiset kisailut ja olympialaiset ja muutenkin upeaa rantamaisemaa voi hyödyntää ryhmän liikkumiseen. Ohjelmaksi on tilattavissa esimerkiksi hanuristi, tukkilaisnäytös, savolaenen viäräleuka, joulupukki, kämppäkaraoke, bändi ja erilaisia kisailuja (tukkilaisolympialaiset ja kurlaus erittäin suosittuja). Myös SeikkailuKuopion safarit ovat suosittuja oheisohjelmia yhdistettynä Jätkänkämppään. Ryhmä voi toki tuoda myös omaa ohjelmaa.


  • Kesto: klo 16  - 22
  • Sijainti: Kylpylähotelli Rauhalahti, Katiskaniementie 8, Kuopio, hotellin pihasta 600 m
  • Ryhmän koko: 1-130 henkilöä
  • Saatavuus: Tiistaisin 7.6.2021 alkaen (ei 28.12.)
  • Opastuskielet: Suomi, englanti 
  • Hinta: 1-9 henkilöä 37 € / hlö, ryhmähinta min. 10 hlöä 31 € / hlö (netto). Hinta sisältää perinneruokailun noutopöydästä (alkuruuat, pääruuat, jälkiruoka, kahvi/tee, leivät ja levitteet, kotijuomat). Menu vaihtelee vuodenaikojen mukaan (kesällä rosvopaisti, syksyllä riistaa, loppuvuodesta jouluateria) ja sisältää paikallisia tuotteita, mm. paikallista erikoisuutta kalakukkoa. Lisäksi saunominen savusaunassa (saunapyyhe kuuluu hintaan), uintimahdollisuus (talvella avanto) ja illan ohjelmat (hanuristi/viulisti, kesällä myös tukkilaisesitys).
  • Saatavuus ryhmille: Päivittäin mutta tiistaisin ja kesätorstaisin vain päiväaikaan(klo 8-15). Jätkänkämpän vuokra ma-la 300€ / maks. 8 tuntia, sunnuntaisin ja pyhäpäivisin lisämaksut. Ryhmämenut alk. 38,50 € / hlö. Savusauna (sis. saunapyyhkeet) 450 € / 20 hlöä, lisähenkilöt 10 €, sunnuntaisin ja pyhäpäivisin lisämaksut. Menuissa huomioidaan vuodenaika ja paikallisuus.
  • Erikoisohjelmat: hanuristi / viulisti, tukkilaisesitys, oma bändi, karaokelaitteet, ryhmäluontotuotteet Jätkänkämpän takana sijaitsevassa luonnonsuojelualueella, saunapalju.
  • Mistä voi varata: Varaukset ruokakattauksiin sekä kaikki ryhmävaraukset.