Hetki hyvälle ruualle

19.08.2021

Päivän paras hetki liittyy usein ruokaan. Aamupäivä on puurrettu sorvin ääressä aamukahvin voimalla ja kurniva vatsa komentaa etsimään ruokaa. On ylellisyyttä astella siistiin ravintolaan, katkaista työputki hetkeksi ja nauttia valmiiksi tehtyä herkullista ruokaa - Rautalammilla Ravintola Hetki antaa tähän loistavan mahdollisuuden.

Ravintola Hetki löytyy keskeltä Rautalammin kylää kunnantalon alakerrasta. Koska ravintola ei ole aivan pääraitin varressa, kannattaa seurata Hetken opastuskylttejä tarkkaan. Ravintolassa on tilaa 50 asiakkaalle ja se tarjoilee arkipäivisin lounasta, joka sisältää runsaan salaattivalikoiman, keiton sekä kaksi pääruokavaihtoehtoa ja tietenkin jälkiruuan sekä kahvin/teen. Toinen pääruoka on perinteisempi, mutta toiseen vaihtoehtoon haetaan usein makuja maailmalta. Sulassa sovussa voivat olla tarjolla tohrapottu ja eksoottisempi voikana – molemmille annoksille löytyy ottajansa.  Lounaan voi myös halutessaan ostaa mukaan.

JuhlaHetki

Ravintola Hetki tarjoaa myös pitopalvelua niin omissa kuin asiakkaan tiloissa. Keittiötiimin taidot taipuvat perinteisestä pitopöydästä hyvinkin erilaisilla teemoilla rakennettuihin juhliin – mitenkäs olisi vaikka 60-luvun bileet makkarakuppitarjoilulla? Tämä on myös semmoinen pitopalvelu, että tarvittaessa tarjoilun järjestäminen onnistuu metsässäkin.

Ravintolan vitriinistä löytyy aina tuoreita itse leivottuja kotileivonnaisia, joita voi ostaa myös mukaan. Lounaallakin on aina tarjolla itse paistetut tuoreet sämpylät tai patongit. Hetken valkosipulipatonki tai Peten paremmat lihapiirakat ovat monen kävijän ostoslistalla ja jo suorastaan legendaarisia Rautalammilla.

Retkievästä

Ja nyt kuuma vinkki Rautalammin kautta Konneveden kansallispuistoon matkaaville: tilaa mieleisesi retkieväät viikko ennen reissuasi, kuten vaikkapa Patikka-patonki tai Reissu-muikku,  ja nappaa ohiajaessasi Hetkestä mukaan. Kansallispuiston vaellusreitit ovat nimittäin aivan lähistöllä! Myös Äijäveden ranta on ravintolasta vain 200 metrin päässä; siispä alus parkkiin ja ravintola Hetkeen lounaalle tai kahville!

Raaka-aineet läheltä

Vaikka Hetken ruokafilosofia pitää sisällään perinteisten reseptien lisäksi eksoottisiakin makuja, ei se poissulje lähiruoan käyttöä, päinvastoin. Ravintolassa käytetään paljon sesongin mukaisesti lähialueen kalaa, kasviksia ja marjoja. Pohjois-Konneveden pulleat muikut päätyvät paistettuina lautaselle, kun taas Etelä-Konneveden pikkumuikut käytetään rantakalaan. Ja saattaapa annoksista löytyä villiyrttejäkin kuten mesiangervoa tai nokkosta.

Ravintola Hetki

Yrittäjä Titta Tarviainen

Osoite: Alatie 8, Rautalampi

Puh.050 4521 519  

E-mail: info@ravintolahetki.fi

Verkko-osoite: https://ravintolahetki.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/ravintolahetki/

Instagram: https://www.instagram.com/explore/locations/1035233984/ravintola-hetki/

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa