Kahvila Kaneli on tunnelmallinen turvapaikka Kuopion keskustassa

21.12.2021

Kahvila Kanelin rauhallinen tunnelma ja kiinnostava sisustus imaisevat minut mukaansa joka käyntikerta. Vanhojen poljettavien ompelukoneiden ystävälle kahvi maistuu erityisen hyvältä, kun kahvipöytänäkin on sellainen – kahvilassa harrastetaan käytännönläheistä kalusteiden päivittämistä historiasta tähän päivään!

Johanna otti ohjat käsiinsä

Joulukuun alussa kahvilan uutena omistajana aloitti Johanna Ovaskainen. Hän lupaa tunnelman ja nimen säilyvän ennallaan, tarpeellisia muutoksia tehdään pikkuhiljaa asiakkaita kuunnellen, minäkin pohdiskelen kovasti mitä muutoksia haluaisin tarjontaan; mutta kun ne ovat tähän astikin olleet kielenvievän herkullisia! Jo ensimmäisestä päivästä lähtien Johanna toteutti kuitenkin yhden muutoksen – pidensi viikonloppuiltaisin aukioloaikoja iltayhdeksään asti! Arkisin kahvila palvelee klo 18.00 saakka. Kiitos ja hallelujaa, tätä on moni kuopiolainen kaivannut kahvilakenttään!

Lounasta ja kahvihetkiä

Kanelin salaattilounaaseen voi valita mieleisensä salaattipohjan joko viiden salaatin sekoitelmasta tai kaurapastalla täydennetystä vihersalaatista ja täydentää sen sitten haluamallaan lisukkeella kuten vaikkapa lämminsavulohella tai eri juustoilla.

Vitriinistä löytyy aina valikoima suolaisia piiraita, jotka tarjoillaan pienen salaattilisukkeen kera lämmitettyinä. Jos taas haluaa herkutella makealla, niin valinnanvaikeus iskee siinäkin: aina löytyy suklaisia tai marjaisia piirakoita ja satokauden mukaisia herkkuja – kesällä mustikkapiirakkaa ja joulun aikaan vaikkapa piparisia makuja. Kun tilaukset on saatu tehtyä, tuo tarjoilija herkut pöytiin; ja mikäli teit tilauksen Kuopion kaupunkialueelta kotisohvaltasi, tuo sen pikapikaa Wolt tai Foodora.

Kahvilassa kun ollaan, niin lattet ja cappuccinot ovat itsestäänselvyys, teen ystäville haudutetaan haluttua laatua toiveiden mukaan. Kahvilassa on myös anniskeluoikeudet, joten kahvin saa tarvittaessa vähän terävämpänäkin. Kesäisin on mukava ottaa talon jäätee ja tarkkailla kävelykadun ihmisvilinää ulkopöydistä käsin.

Peilit seinillä

Kahvilan sisustuksessa huomio kiinnittyy peileihin.  Niillä oli entisaikaan merkittävä tarve kahviloissa. Häveliään neidon kun ei sopinut tuijotella kiinnostavia sulhasehdokkaita suoraan silmiin, niin kahviloissa oli peilejä strategisesti sijoiteltuna, jotta naapuripöytien tilannetta pystyi seuraamaan niiden kautta. Nythän tämän voi hoitaa jollakin kännykän viestisovelluksella, mutta Kanelissa voitte kokeilla peilitaktiikkaakin, niitä nimittäin seinältä löytyy, kuten paljon muutakin mielenkiintoista!

Kahvila Kaneli

Osoite: Kauppakatu 22, Kuopio

Verkko-osoite: https://kahvilakaneli.fi/

Puh: 0400 172 283

Sähköposti: info@kahvilakaneli.fi

Facebook: https://www.facebook.com/cafekaneli

Instagram: @kahvilakaneli

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa