Majatalo Osula on Tuovilanlahden tukikohta

17.09.2021

Maailmalla matkatessa olen usein vienyt perheeni pieniin Bed&Breakfast paikkoihin syrjemmäs turistirysistä. Välillä on vähän jännitetty minne päädytäänkään, mutta poikkeuksetta kokemukset ovat olleet muistorikkaita. Nyt ei tarvitse edes lähteä maailman ääriin, sillä  Majatalo Osula Tuovilanlahdessa on juuri tällainen paikka! Onneksi moni muukin on löytänyt paikan ja kesäsesonki onkin ollut varsin vilkas.

Korkeakosken kupeessa

Tuovilanlahden kylä sijaitsee Maaningan pohjoisosassa noin 60 km Kuopiosta. Kylä tarjoaa kauniin kulttuurimaiseman ja alueelta löytyy mm. Suomen korkein vapaana virtaava koski Korkeakoski, joka houkuttelee kävijöitä seudulle. Vierailijoille on tarjolla mm. Kanjonin kierros -kävelyreitti (5,5 km), nähtävyyksinä Mustalähde sekä Pirunpesä ja monenmoista ohjattua tekemistä kuten joogaa, ratsastusta ja kalastusta.

Majatalo Osula toimii hyvänä tukikohtana Tuovilanlahteen tutustujalle. Majatalossa on vuokrattavana yksilöllisesti sisustettuja asuntoja ja huoneistoja sekä sähköpaikkoja matkailuvaunuille. Talon alakerrasta löytyy myös hulppea saunaosasto majoittujille sekä vuokrattavaksi esimerkiksi veneilijöille.  Tuovilanlahden sataman vierasvenelaituriin pysähtyville veneilijöille on vain muutaman sadan metrin matka lounastamaan ja saunomaan Osulaan. Majatalon tiloissa voidaan järjestää myös kokouksia sekä juhlia ja tarvittaessa pitopalvelu rakentaa juhlan asiakkaan omiin tiloihin.

Pannut kuumina vieraille

Majatalon emäntä -  hyvä hengetär  Mervi Honka - loihtii joukkoineen aamiaiset,  itse tehdyt tuoreet leivonnaiset kahvilaan  sekä päivittäisen lounastarjoilun, jota kotiinkuljetetaan tilauksesta myös kotipalveluna lähialueelle. Niin kotona asuva vanhusväestö kuin alueen yritykset ovat mukavasti jo löytäneet ruokapalvelut. Lisäksi kesäaikaan toimii Tuovilanlahden satamassa kesäkahvila. Majatalon kellarista löytyy myös itsepalvelukirppari, jossa on mahdollisuus edullisiin ja yllättäviinkin löytöihin.

Syksyllä retkeillään, tanssitaan ja nautiskellaan sesongin herkuista

Vaikka kanjonin kuohut ovatkin komeimmillaan keväisin, vetää alue yhtä lailla retkeilijöitä kesällä ja syksylläkin. Tänä syksynä retkeilijät ovat päässeet nauttimaan myös metsien upeasta sienisadosta. Yrityksille ja yhteisöille voisi olla mukava tapa lähteä Kanjoniin järjestetylle Luontoyhteys -retkelle, johon kuuluu myös nuotiohetki ja järjestetyt eväät majatalo Osulasta. Ulkoilun jälkeen sitten villasukkajoogaan ja turvesaunaan, niin johan on sielu ja ruumis hoidettu kuntoon!

Kelien viiletessä Tuovilanlahdessa viritellään toimintaa myös sisätiloihin ja 16.10 onkin mahdollisuus tulla nuorisoseurantalolle päivätansseihin. Myös syyslomaviikolle on suunnitteilla mukavaa tekemistä.

Yrittäjyys maaseudulla on haastava palapeli

Maaseudulla yrittäjyys rakentuu monesta palasesta; Majatalo Osula on tästä hengästyttävä esimerkki. Kun majatalon ja ravintolapalveluiden ylläpitämiseen yhdistetään eri sesonkien erilainen asiakaskunta ja -määrä, vanhojen rakennusten jatkuva kunnostaminen, piha- ja lumityöt, ohjelmapalvelut ja uuden suunnittelu, voin vain nostaa hattua sille loputtomalle organisoinnille, jota Mervi tekee, jotta jokainen työ ehditään tehdä hyvin ja asiakas palvella tarpeiden mukaan. Samalla pidetään kylä elävänä ja yhteisöllisenä, kasvatetaan lapsia ja huolehditaan vanhuksista. Näitä majataloja ja Mervejä tarvittaisiin lisää!

Majatalo Osula

Osoite: Tuovilanlahdentie 100, Tuovilanlahti

p. 044 550 9364

e-mail: mervi.ronka@majatalo-osula.fi

Verkko-osoite: https://www.majatalo-osula.fi/home/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100057033026569

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa