Ammattitaitoista opastusta paikallisille ja matkailijoille

08.07.2020
Kuopiossakin asustelee melkoinen joukko kansalaisia, jotka vuosikymmenestä toiseen ohittavat tutut rakennukset ja puistot sen kummemmin pohtimatta niiden tarinaa. Entäpä jos nostaisitte katsetta niistä tossunkärjistä ja antautuisitte Kuopion Oppaiden hoiviin? Kaupunki ei ole enää sen jälkeen kasa tylsiä betonimötiköitä katuriveissä, vaan hauska ja tarinoita pullollaan oleva elävä kaupunki! Esimerkiksi kahdeksan euron sijoituksella saa kaksi tuntia eloisaa ja monipuolista sivistystä Vanhat rakennukset keskellämme -kierroksella. Hinta-laatu -suhde on mielestäni erinomainen!

Kansantajuista tietoa

Opasyhdistyksen kaikki oppaat ovat joko matkaoppaan ammattitutkinnon tai Suomen Opasliiton hyväksymän opaskurssin suorittaneita opastuksen ammattilaisia. Moni oppaista on erikoistunut johonkin erityisteemaan kuten esimerkiksi Minnan Canth, Puijo ja Haminalahden kulttuuripolku.

Tuttujen bussi- ja kävelykierrosten lisäksi tänäkin vuonna opastusta on tarjolla myös vesillä, kun Kuopion Roll Risteilyt otti ohjelmistoon taas suositun Vaajasalon risteilyn , jossa kahden tunnin aikana on mahdollisuus tutustua Kallaveden ja sen saarien historiaan syvällisemmin.

Oppaan voi myös varata omalle porukalle ja räätälöidä kierroksen omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Kielivaihtoehtoina löytyy suomi, englanti, ruotsi ja saksa, ehkä tarvittaessa myös savo...

Ruokakierroksille

Kuopion Oppaat ovat tiiviisti mukana Kuopio Region 2020-21 European Region of Gastronomy -juhlavuodessa Maistellen Kuopiota -bussikierroksella ja Maistellen Kuopiota -kävelykierroksella yhteistyössä kuopiolaisten ravintoloiden kanssa. Bussikierroksella huristellaan Puijon tornin korkeuksiin, Saanalle Siikarantaan ja lopuksi Koivumäen kartanolle.  Kävelykierroksen herkutteluista taas vastaavat Tallikahvila, Kummisetä, Isä Camillo, King’s Crown ja sokerina pohjalla Kahvila Kaneli.

Ensimmäisessä ravintolassa nautitaan alkupala, seuraavassa pääruoka ja lopuksi jälkiruoka samalla tutustuen niin alueemme ruokahistoriaan, yritysten tarinoihin kuin rakennuksiinkin. Ja kyllä, välillä livahdetaan tutustumaan Lignell & Piispasen alkoholitalon tuotteisiin. Bussikierroksella pääsee ihan paikan päälle itse tehtaaseen ja kävelykierroksella piipahdetaan Pannuhuone Gust. Raninissa.

Kierrokset täyttävät mahan herkuilla ja pään tiedolla ja hauskoilla tarinoilla. Mieleeni jäivät pyörimään niin Puijon tornin kiljuraita kuin sattuman vaikutus ihmiskohtaloihin ja paikallisiin yrityksiin Kuopion historiassa.

Kuopion Oppaat toteuttavat kävelykierroksia ja kiertoajeluja yksittäisille kävijöille kesäaikaan ja ympäri vuoden ryhmille tilauksesta. Lähde mukaan Maistellen Kuopiota ruokakierroksille kesällä 2020!

Kuopion Oppaat ry

Email: guideskuopio@gmail.com

Puh: +358 44 244 3899

Verkkosivu: www.kuopionoppaat.com

Facebook:  https://www.facebook.com/Kuopion-Oppaat-ry-360530124008881/

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa