Olen kateellinen juankoskelaisille

09.07.2020
Juankoskelaisilla on kiehtova historiallinen Ruukkimiljöö, rokkatuuvinki (tästä en ole kovin kateellinen), Jaakko Kolmonen ja tietenkin Juice. Aika paljon yhdelle kylälle! Kaikkein eniten olen kuitenkin kateellinen Juicen torin kuppeessa olevasta Liki Lounaskahvilasta.

Asiakaslupaus nimessä

Likiä on luotsannut jo neljän vuoden ajan tomera Kirsi Suoranta. Hän on leiponut yrityksensä nimeen työnsä arvot: Läheltä, Innovatiivisesti, Käsin ja  Itsetehden. Yritys tarjoaa ateriaruokapalveluita Koillis-Savon alueella, lounasta ja kahvilatuotteita sekä pitopalvelua. Liki-kahvilan tilat ja baarinurkkaus on sisustettu kauniisti ja siellä on helppo pitää niin kyläkokouksia kuin juhlia.

Tiistai ja torstai on leivontapäivä

Kaksi kertaa viikossa leivotaan luomujauhoista juureen tehtyä tuoretta seka- ja ruisleipää. Liperin myllyn palo tuotti hetkeksi jauho-ongelman – Kirsi kun on hyvin tarkka käyttämistään raaka-aineista. Nyt leivontaan on saatu Kiteeltä laadukkaita luomujauhoja.

Jäätelöä helteeseen

Kun Liki:ssä huomattiin alkukesän helteissä, että kylältä puuttuu jäätelökioski, pisti Kirsi toimeksi; ja jälleen kerran arvojensa mukaisesti: Juicen torille ilmestyi kaunis jäätelökioski, joka tarjoilee lähipitäjässä Polvijärvellä valmistettuja jäätelöitä. Ja miten maukkaita ja täyteläisiä jäätelöitä! Maistelemani puolukkajäätelö oli väriltään syvän punainen ja maistui aidosti puolukalle – ehkä siksi, että siinä on oikeasti puolukkaa. Kirsin toimeliaisuuden ansiosta myös yksi juankoskelainen nuori sai näin kesätyöpaikan!

Viiniä ja juustoja lokakuussa

Jo keväälle suunniteltu viini- ja juustojuhla jouduttiin siirtämään syksylle, mutta laittakaapa nyt kalenteriin päivämäärä 10.10! Silloin pääsemme maistelemaan Likin loihtimia herkkuja, juustoja ja viinejä ja ennen kaikkea tapaamaan mukavassa ympäristössä tuttuja ja tuntemattomia!

Lounas-, kahvila- ja catering-palvelut Juankoskella Juice-torin kuppeessa sesongin lähiraaka-aineista itse alusta alkaen valmistaen.

Liki Lounaskahvila

Osoite: Poikkitie 5, Juankoski

Email:  info@likilounas.fi

 puh: +358 50 437 2120

Verkkosivu: www.likilounas.fi

 Facebook:  https://www.facebook.com/likilounas/

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa