Makugassista nousee monen alan osaajia

01.07.2021

Hankkeet alkavat ja hankkeet päättyvät – tämän tietävät monet Makugassin jäsenet. Minne kaikki se kerätty tieto ja taito siirtyy hankkeen päätyttyä? Makugassin kahdeksan perustajajäsentä kantoivat tästä huolta ja päätyivät puolitoista vuotta sitten yhdessä perustamaan Makugassin – matkailun, kulttuurin ja gastronomian sillanrakentajat Ry:n -  eri toimialat kokoavan yhteisen alustan, joka voisi tarjota ratkaisun hanketoimien pysyvyyteen ja lisätä yhteisöllisyyttä näillä toimialoilla Itä-Suomessa.

Makugassin hyödyt eivät jää pelkästään hanketoiminnan tasolle. Alueellisen yhteistyön kehittymisen ansioista yrityksillä ja yhteisöillä on käytettävissään kestävämpi ja tiheäsilmäisempi palveluverkko niin asiakkaiden pyydystämiseen kuin palvelemiseenkin, mikä tulevaisuudessa näkyy lisääntyneenä matkailutulona alueella sekä tietenkin liikevaihdon kasvuna mukana olevissa yrityksissä.

Makugassi on koronavuoden aikana keskittänyt tarmonsa nettisivujen luomiseen, jäsenistön keräämiseen ja yhteistyöverkostojen laajentamiseen.  Pitkän aikavälin visiona on, että yhdistyksellä on palkattu toiminnanjohtaja ja työntekijä, jotka koordinoivat saatuja toimeksiantoja jäsenilleen ja yrityskumppaneille sekä ylläpitävät yhdistyksen toimintaa. Yhdistyksessä mukanaolo on jäsenistölleen vapaaehtoistoimintaa – jokainen voi touhuta omien voimiensa mukaan, mutta se antaa palkaksi upeat verkostot matkailun, kulttuurin ja gastronomian ammattilaisten kanssa. Yhdistys voi myös hakea apurahoja ja yrityssponsoreita.

Makumittelö esitteli tuoreesti pohjoismaista ruokavaliota

 Makugassin ammattilaisverkosto tarjoaa ketterän toimintaympäristön hanketoimijoille, jotka voivat hankkia palvelun Makugassilta yhden luukun periaatteella. Tästä olikin erinomainen esimerkki Makumittelö -Pohjoismainen ruokaseikkailu Savossa. Gastro Business- hanke kilpailutti toimintaidean pohjoismaisen ruokavalion tietoisuuden lisäämiseksi.  Makugassin tarjous oli kiinnostavin ja se valittiin. Tämän jälkeen luotiin yhteiset raamit hanketoimijoiden kanssa ja käytännön toteutuksen hoiti Makugassi.

Hankkeen ei tarvinnut enää lähteä hakemaan erillistä osaamista yksittäisiin toimenpiteisiin vaan Makugassin verkostoista löytyivät nopeasti kontaktit niin kilpailijoihin, maatiloille, kokkeihin kuin kuvaajiin.

Strategiat kuntoon

Maailma on odottavalla kannalla epidemian jälkeisen ajan suhteen. Mitä yrityksiä on jäljellä yli vuoden kestäneen poikkeustilan jälkeen? Kuinka matkailukäyttäytyminen muuttuu?  Tänä kesänä Makugassikaan ei tee suuria projekteja vaan voimat keskitetään tulevaisuuteen. Kesäkuun strategiapäivässä yhteisö pohti tarkemmin mihin suuntaan yhdistyksen toimintaa lähdetään viemään – gassi olikin pullollaan ideoita.

Yhteistyöneuvotteluja käydään mm. Savonian kanssa kouluruokailuhankkeesta, jossa palvelumuotoilun keinoin nostettaisiin kouluruokailun arvostusta. Kiinnostusta löytyy myös Satoa-tapahtuman rakentamiseen tulevaisuudessa sekä ERG-hankkeessa aikaansaatujen hyvien käytänteiden ylläpitämiseen. Myös itäsuomalainen Saimaa-ilmiö, joka rakennettiin Savonlinnan hakuprosessin tueksi Euroopan Kulttuuripääkaupunkihakuun, on luonut monia yhteistyöprojekteja, jotka jäävät elämään, vaikka kulttuuripääkaupungin valinta ei tällä kertaa Savonlinnaan osunutkaan.  Tämä porukka on kyllä niin positiivinen ja idearikas, että tästä gassista riittää varmasti ammennettavaa koko Itä-Suomen hyväksi!

Makugassin– matkailun, kulttuurin ja gastronomian sillanrakentajat Ry

Verkko-osoite: https://makugassi.fi/

Sähköposti: makugassi@gmail.com

Puh: Pj Jarkko Kääriäinen 045 1439 039  

Facebook: https://www.facebook.com/makugassi

Instagram: https://www.instagram.com/makugassi/

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa