Menesty – Sytytä yhteinen osaaminen

26.10.2020

Aamu-usva järven yllä, hiljainen rantakaislikon ja metsikön humina, kodan eteen sytytetty tuli, retkiaamupala ja ERG -hankekumppani, PBG Korhonen -yrittäjä Jari Korhonen tervehtivät blogi-kirjoittajaa syyskuisena aamuna Muuruveden maatalousoppilaitoksen rannassa.

”Oman pihan omenoista tein mehun aamulla, piirakat ovat Liepuskalta, tomaatti ja kurkku ovat myös lähituottajilta.” Aamupala osoittaa todeksi sen, mistä Jari mielellään puhuu ja toimissaan todeksi tekee – lähiruokaa käytetään PBG Korhosen ruokaelämyksissä usein - aina, kun se vain mahdollista on. 

Muuruveden Juhannus hurmasi kansainväliset vieraat

PBG Korhonen tunnetaan ERG -yhteistyön kautta erityisesti ruokaan ja ruokaelämyksiin suuntautuvasta yritystoiminnastaan. Jarin yritys suunnittelee ja toteuttaa monipuolisesti erilaisia catering- ja henkilöstövuokrauspalveluita sekä rakentaa tarvittaessa cateringin yhteyteen myös ryhmäohjelmia.

Jari vastasi ja valmisti esimerkiksi Muuruveden Juhannus -tapahtuman ruokatarjoilun kesällä 2019 kansainväliselle ERG-pilottiryhmälle. Tapahtuman ruokatarjonta oli oikein sopiva Muuruvedelle, joka on tunnettu kalapaikkakunta, sillä ruokapöytä notkui erilaisten kalatarjottavien painosta. ”Lohi on Muuruveden ja Juankosken perinnekala”, toteaa Jari, ja muistaa mainita myös herkullisen Putaan lohikeiton perinteikkäänä ja paikallisena tarjottavana Muuruvedellä.

Kansainväliset vieraat olivat Muuruveden Juhannuksen ruokatarjontaan hurmaantuneita, kuten myös ympäristöön, jossa ruoka nautittiin. Muuruveden satamasta kylän kautta illalliselle Muuruveden maatalousoppilaitoksen kodalle ja saunarantaan siirtyminen tuovat mieluisia muistoja vieläkin tapahtumaan osallistuneiden kansainvälisten vieraiden mieleen; saivathan kansainväliset vieraat myös kalastaa matkalla illallispaikalle!

Tapahtumia laidasta laitaan

PBG Korhosen pääpaikka on Muuruvedellä, jossa alueen kulttuurimiljöö ja maisema tarjoavat luontaiset puitteet toimia. Korhonen oli myös paikallisen nuorison kanssa käynnistämässä 2014 Satamakahvila Murun toimintaa. Yrityksen monipuolisuuden vuoksi toimialueena yrityksellä on kuitenkin koko Suomi.

Korhonen on ollut monenmoisten tapahtumien koordinoinnissa ja ruokapalveluiden järjestämisessä mukana. Tilauksesta tapahtuman voi järjestää vaikka yhdelle hengelle, mutta ansioluettelosta löytyy myös isoja tapahtumia kuten 30 000 hengen Nilsiän herättäjäjuhlat, jossa Jari vastasi juhlien kahvila- ja ravintolatoiminnasta vuonna 2017. Hän on hoitanut edustustarjoiluja laivassa ja jopa lentokoneissa, tehnyt alihankintana töitä mm. Metsäkartanolla ja Kivennavalla. Lisäksi hän järjestää tilauksesta tai omien ideoiden pohjalta ruokaan liittyviä tapahtumia laidasta laitaan. Ideoita ja tekemisen meininkiä piisaa tällä muuruvetisellä yrittäjällä! 

Koulutusta ja konsultointia

Catering- ja ruokapalveluiden lisäksi PBG Korhonen tarjoaa konsultointi- ja koulutuspalveluita. Jari on toiminut kattavan uransa aikana johtotehtävissä ja projektipäällikkönä esimerkiksi ateria- ja puhdistuspalveluiden organisoinnin ja erilaisten kansallisten tuotanto- ja toimintamallien kehittämisen, valmistelun ja käyttöönoton parissa. Osaamista, koulutusta ja kokemusta Korhoselta löytyy myös taloushallinnosta, rakennus- ja tietohallinnan projekteista ja asiantuntijaselvityksistä sekä vastuullisista hankinnoista.

Ammatillisten aineiden opettajana Jarilta hoituu helposti myös koulutukset esimerkiksi toimitilojen energiatehokkuuteen ja CO2 -päästöihin liittyen. Jarilla on myös koulutus ja kokemusta yli 20- vuoden ajalta yksilöitä ja organisaatioita kohdanneista akuuteista kriisitilanteista, joiden varalle yritys- tai organisaatiokohtaisesti voidaan varautua. Ennakointi on hyvää asiakaspalvelua ja osa henkilöstön työturvallisuutta.

Sydäntä lähellä Jarilla on vastuullinen toiminta, energiatehokkuus ja ruoka-alan vieminen kohti hiilineutraaliutta. Hän on esimerkiksi tehnyt selvityksen ammattikeittiön energian CO2-päästöistä vuonna 2015 ja sen jälkeen hän on yritystoimintansa kautta ollut mukana konsultoimassa aiheesta.

Syötävä markkinointi

Syötävä markkinointi on myös hyvä ohjenuora tekemisessä Jarin mielestä. Esimerkkinä syötävän markkinoinnin toimivuudesta Korhonen mainitsee työhistoriansa varrelta Juankosken kaupungin ensimmäisenä julkisena keskuskeittiönä portaat-luomuun ohjelmassa vuonna 2005. Siinä käytössä olleet paikalliset raaka-aineet muodostivat ohjelman ytimen.  Olihan Juankoskella ensimmäinen luomutuotantoon siirtynyt maaseutu- ja puutarhaoppilaitos. Siten ohjelma vastasi myös Juankosken kaupungin päättäjien arvopohjaa. Tämä aitous ja arvopohjaa myötäilevä toteutus tunnistettiin myös kansainvälisesti. Syötävä markkinointi huomioitiin aina Italiassa asti, jossa Juankosken kaupungin käyttöönottama luomumalli esiteltiin hyvänä esimerkkinä luomuun siirtymisestä.

Kuopion alueen European Region of Gastronomy verkostolle ja toiminnalle Jari vinkkaa oman mottonsa:

”Menesty – Sytytä yhteinen osaaminen”

Muuruveden alueen tapahtuma- ja catering-palvelut. PGB:ltä löydät myös monipuolisesti koulutus- ja konsultointiosaamista.

PBG Korhonen

Osoite: Putaantie 6, Muuruvesi

Puh: 040 594 5688

Email:  jari.korhonen@pbg.fi

Verkkosivut: https://pbg.fi/

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa