Kuopio toivottaa tervetulleiksi myös koiravieraat

18.06.2021

Kesäloma alkaa ja jossain pitäisi päästä käymään, mutta minnekäs koira laitetaan? Kuulostaako tutulta tuumailulta? Kotimaan matkailu on helppoa toteuttaa koiran kanssa, joten koira autoon tai junan kyytiin ja suunnaksi kaunis Pohjois-Savo.

Kuopion alue ja Pohjois-Savo on valittu Euroopan maukkaimmaksi maakunnaksi vuosiksi 2020-21. European Region of Gastronomy 2020-21 juhlavuoden yhteistyökumppaneista monet toivottavat myös koirat tervetulleiksi, ja se on ilouutinen koirien kanssa matkaaville!  

Alueelta löytyy paljon tekemistä ja maisteltavaa koko perheelle. Ajankohtaiset ERG-tapahtumat voi käydä vilkaisemassa ERG tapahtumakalenterista osoitteessa: https://www.tastesavo.fi/tapahtumakalenteri

Alueen ruokatapahtumiin, ruokafestivaaleihin, hyvinvointia ja luontoelämyksiä yhdisteleviin palveluihin voi tutustua osoitteessa: https://www.tastesavo.fi/makumatkat-savossa

Tarkemmat koordinaatit koiran kanssa matkustavana voit noukkia mukaan alle kerätystä Kuopion alueen koiraystävällisestä  yrityslistauksesta 😊

 • Kuopion Kauppahalli on valittu jo kertaalleen Suomen kauneimmaksi kauppahalliksi, joten se kannattaa lisätä tutustumisenarvoiseksi kohteeksi Kuopiossa käydessä. Minna Suurosen vaateliike Hallin Velj´miehen puoleisessa päädyssä toivottaa koiratkin tervetulleeksi. Koirakaverit ovat tervetulleita myös Kuopion kauppahallin terassille, josta käsin onkin mukava katsastaa Mualiman kulinaarisen navan toritunnelmat.
 • Mualiman navan toiselle reunalle, eli Kaupungintalon eteen voi koiraystävän kanssa piipahtaa ruokailemaan BBBB Street Food -alueelle, jossa Bierstube, Burger5, B/P Gastro Bar ja Buumi Bar ovat yhdistäneet voimansa.
 • Joko olet kuullut Cafe Väinön rannan palmuista? Käy katsastamassa Kuopion rantameiningit, palmut ja muut koko perheelle sopivat aktiviteetit perheen karvakamun kanssa Cafe Väinössä. Cafe Väinössä koirille tarjolla myös lähijuomaa eli Vuppe -koiraolutta. Koirille on tarjolla myös vesikuppeja. Väinölänniemeltä löytyy myös koirille uimapaikka yleisen uimarannan vastakkaiselta puolelta niemeä.
 • Ravintola Urban, keskustan suosittu lounas- ja yllätysillallisten paikka, toivottaa tervetulleeksi koirat myös sisälle ravintolaan. Nauti savolaisen Urbaani herkkulounas yhdessä uskollisen ystäväsi kanssa; mikäs sen mukavampaa!
 • Kings Crownin terassi Kuninkaankadulla toivottaa myös koirat tervetulleiksi. Ravintolan keittiö ja kesäisin aurinkoinen terassi tarjoilee lähiruoka -vaikutteisia annoksia aina myöhäiseen iltaan asti. 

 • Isä Camillon patio Snellmanin puiston laidalla Kauppakadulla on keidas keskellä kaupunkia. Ravintolan vehreä ulkoterassi tarjoaa varjoa lehmusten katveessa sekä ruokaa että juomaa aamusta iltaan ja toivottaa myös koirat tervetulleiksi.
 • Houkutus -kahvilan  terassi Kuopion Kauppakadulla toivottaa niin kahvittelijat kuin koiratkin tervetulleiksi. Ennen tätä pysähdystä kannattaakin tehdä kunnon kalorinkulutuslenkki, sillä vitriinit pursuavat toinen toistaan upeampia herkkuja.
 • Konttiravintola Morton palvelee asiakkaitaan joka päivä aivan Kuopion keskustassa Kauppakadulla. Tarjolla on burgereita, salaatteja, juomia ja naposteltavaa. Ulkoilmaravintolaan ovat myös koirat tervetulleita ja koira voi saada myös oman herkkuyllätyksen Mortonin terassilla.
 •  Alahovin viinitilan kaunis ympäristö on tottunut toivottamaan koiravieraat tervetulleiksi. Alahovin viinitilla koirat saavat erityiskohtelua, koirille löytyy tilan oma olut koirille: Vuppe -koiraolut toimii palauttavana juomana koiran hellepäivien rasituksiin! Alahovin viinitila on ensimmäinen suomalainen koiran olutta valmistava yritys.

 • Koivumäen Kartanolla koirat ovat tervetulleita mukaan kauniiseen kartanon pihapiiriin ja sisälle ravintolaan.  Muista kuitenkin mainita pöytävarauksen yhdessä, tuleeko koira mukaan.
 • Bellanrantaan matkaaville koirille on luvassa suorastaan baarikierros! Aloittaisiko vaikkapa RPS -panimon Taproomista , siitä voisi piipahtaa Saanan alaterasseille ja lopuksi jälkihaukuille Iso-Kallan  panimon terassille.
 • Tahkolla lomailevia koiraihmisiä hemmotellaan Panorama Barin näköalaterassilla, josta avautuvat upeat näköalat yli Syvärijärven. Ruokahalun ja janon voi herätellä kävelemällä Panorama Bariin, Tahkon huipulle, vaikkapa Tahkon portaiden tai Mäkiaution Rotkon kautta.
 • Jos lomailu saa koiraystävän lihakset ja rangan jumiin, helpotusta löytyy BeneOnin koirien perinteisestä jäsenkorjauksesta Kuopion portissa (Teija Holopainen) ja koirat + koiranomistajat ovat tervetulleita myös BeneOnen oheispalvelujen pariin.

Lämpimästi siis tervetuloa kaikki Tessut ja Mustit Pohjois-Savoon nautiskelemaan Suomen ensimmäisestä kansainvälisen gastronomisen tunnustuksen ERG 2020-21 juhlasta!  

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa