Parrasvaloissa Liepuska

05.08.2020
Finlandia-talo, Kansallisooppera…tämä yritys on valloittanut jo pääkaupunkiseudun merkittävimmät esiintymispaikat! Tai ainakin kahviot, ja ne usein ovatkin kulttuurinautinnon kannalta niitä merkittävimpiä paikkoja; jos ooppera ei ollutkaan ihan sinun juttusi, niin väliajan herkut voivat vielä pelastaa illan.

Liepuska oli aluksi mestarileipuri Riitta Vartiaisen yhden naisen yritys Nilsiässä, jonka tuotteet niittivät mainetta Tahkon lomalaisten parissa. Kun Eeva-tytär palasi Helsingistä kotiseudulleen puolisonsa Timon kanssa, saatiin toiminnan tueksi useammat hartiat ja yrityksen määrätietoinen kehittyminen pääsi vauhtiin. Nyt Liepuska ruokkii meitä leipomuksillaan monissa paikoissa. Yrityksen tavoitteena on tehdä tästä hetkestä herkullisempi; ei haikailla eilistä, ei murehdita vielä tulevaa, vaan nautitaan tästä hetkestä: juurileivän kuoren rapeudesta, mustikoiden makeudesta, kanelin tuoksusta tuoreessa pullassa.

Ketterä kumppani

Savolaiset saavat nauttia näistä tuotteista uunituoreena lähiruokana, mutta koko tuotanto on pakastettavissa ja maailmanvalloitusta tehdäänkin jo mm. Lontoossa. Missä nautitkin mustikkakukkosi, niin raaka-aineet ovat mahdollisuuksien mukaan savolaisia – niin vilja kuin marjat.

Yrityksen tunnetuimmat tuotteet ovat käsintehdyt piirakat sekä mustikkakukot. Näiden perinneleivonnaisten lisäksi yritys on tiukasti ajanhermolla vegaanisella pikkupizzallaan tai juurileivillään. Kun hampurilaisesta tai hodarista halutaan tehdä vähän laadukkaampi, on tuotteen runkona usein Liepuskan sämpylä. Liepuskassa tehdään tuotteita ravintoloille niiden omilla salaisilla resepteillä tai omista perusreseptistä kokin kanssa mieleiseksi muokaten – pienen yrityksen vahvuus on joustavuus ja vikkelyys. Kaikki tehdään piirakoiden rypytyksestä lähtien käsityönä ja yritys työllistääkin Nilsiässä 15 henkilöä.

Liepuska tuntee suomalaiset leivontaperinteet ja tuo osaamisensa tähän hetkeen ja aikaan, jota elämme.  Olemme jatkuvasti ajassamme kiinni, oikeastaan askeleen edellä.

Liepuskan Herkkupaja

Osoite: Kaunisahontie 37, Nilsiä

E-mail: liepuska@liepuska.fi

Tel: +358 50 302 2351

Verkkosivu: www.liepuska.fi

Facebook: https://www.facebook.com/LiepuskanHerkkupaja/

Instagram: https://www.instagram.com/liepuskanherkkupaja/

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa