Urban voitokas yleisöäänestyksessä

11.10.2016

Keittiömestari Anssi Kantelinen on tyytyväinen mies. Hänen Kuopion keskustassa oleva ravintolansa Urban on juuri valittu Glorian Ruoka & Viini -lehden lukijaäänestyksessä vuoden ravintolaksi.

Kuopiolaisten sietäisi olla ylpeitä: lukijaäänestyksen voitto meni kaupunkiin toisena vuotena peräkkäin. Viime vuonna yleisön suosikki oli meksikolainen ravintola Panza.

Kantelisella menee lujaa muutenkin. Kun hän avasi puolisonsa Anna Marttisen kanssa lounas- ja tilausravintola Urbanin, he toivoivat saavansa edes 70 asiakasta päivässä. Nyt asiakasmäärä on parhaimpina päivinä kolminkertainen ja pariskunta on saanut järjestää ravintolaan lisätilaa asiakkaille. Loka–marraskuussa mieheltä tulee myös oma keittokirja.

Viime vuoden Top Chef -voitolla laajempaan maineeseen ponnahtaneelle Kanteliselle on tärkeää olla rakentamassa entistä parempaa ruokakulttuuria juuri Kuopioon.

– Helsingistä on tullut paljon työtarjouksia. Olen kieltäytynyt niistä kaikista, koska haluan olla viemässä eteenpäin Kuopion alueen ruokakulttuuria ja näyttämässä, että täälläkin osataan.

"Raavaat lihansyöjämiehet ovat kääntyneet kasvissyöjiksi"

Anssi Kantelisen metodit keittiössä pohjautuvat perinteiseen ranskalaiseen keittiöön. Hän sanoo, ettei Urbanin keittiöstä löydy "nykyaikaisia keittiövempaimia ja taikakoneita", vaan ruoka tehdään vanhalla tavalla. Kantelinen sanoo työntekonsa perustuvan käsityöläisyyteen.

Niin – ja kasviksiin. Kasvikset ovat keittiömestarin lempiraaka-aine. Hän sanoo rakastavansa niiden monipuolisuutta ja syvyyttä. Liha, hän kärjistää, on kasviksiin verrattuna tylsä raaka-aine valmistaa.

– Meillä raavaat lihansyöjämiehet ovat kääntyneet kasvissyöjiksi, koska ovat tajunneet, että kasvikset ovat äärimmäisen hyvää ruokaa missä liha ja kalakin, Kantelinen sanoo.

Hän sanoo uskovansa ja toivovansa, että ihmiset siirtyvät yhä enemmän kasvisten syöntiin myös ympäristösyistä.

– Se on ihan välttämätön pakko. Lihansyönti ei voi jatkua tällä tavalla.

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-9220989

Katso lisää

Urban voitokas yleisöäänestyksessä

11.10.2016

Keittiömestari Anssi Kantelinen on tyytyväinen mies. Hänen Kuopion keskustassa oleva ravintolansa Urban on juuri valittu Glorian Ruoka & Viini -lehden lukijaäänestyksessä vuoden ravintolaksi.

Kuopiolaisten sietäisi olla ylpeitä: lukijaäänestyksen voitto meni kaupunkiin toisena vuotena peräkkäin. Viime vuonna yleisön suosikki oli meksikolainen ravintola Panza.

Kantelisella menee lujaa muutenkin. Kun hän avasi puolisonsa Anna Marttisen kanssa lounas- ja tilausravintola Urbanin, he toivoivat saavansa edes 70 asiakasta päivässä. Nyt asiakasmäärä on parhaimpina päivinä kolminkertainen ja pariskunta on saanut järjestää ravintolaan lisätilaa asiakkaille. Loka–marraskuussa mieheltä tulee myös oma keittokirja.

Viime vuoden Top Chef -voitolla laajempaan maineeseen ponnahtaneelle Kanteliselle on tärkeää olla rakentamassa entistä parempaa ruokakulttuuria juuri Kuopioon.

– Helsingistä on tullut paljon työtarjouksia. Olen kieltäytynyt niistä kaikista, koska haluan olla viemässä eteenpäin Kuopion alueen ruokakulttuuria ja näyttämässä, että täälläkin osataan.

"Raavaat lihansyöjämiehet ovat kääntyneet kasvissyöjiksi"

Anssi Kantelisen metodit keittiössä pohjautuvat perinteiseen ranskalaiseen keittiöön. Hän sanoo, ettei Urbanin keittiöstä löydy "nykyaikaisia keittiövempaimia ja taikakoneita", vaan ruoka tehdään vanhalla tavalla. Kantelinen sanoo työntekonsa perustuvan käsityöläisyyteen.

Niin – ja kasviksiin. Kasvikset ovat keittiömestarin lempiraaka-aine. Hän sanoo rakastavansa niiden monipuolisuutta ja syvyyttä. Liha, hän kärjistää, on kasviksiin verrattuna tylsä raaka-aine valmistaa.

– Meillä raavaat lihansyöjämiehet ovat kääntyneet kasvissyöjiksi, koska ovat tajunneet, että kasvikset ovat äärimmäisen hyvää ruokaa missä liha ja kalakin, Kantelinen sanoo.

Hän sanoo uskovansa ja toivovansa, että ihmiset siirtyvät yhä enemmän kasvisten syöntiin myös ympäristösyistä.

– Se on ihan välttämätön pakko. Lihansyönti ei voi jatkua tällä tavalla.

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-9220989

Seuraa