Lignell & Piispanen juhlistaa 170-vuotisjuhlavuotta
03.05.2022Lignell & Piispanen juhlistaa 170-vuotisjuhlavuotta tuomalla markkinoille uudet FINNA-kuohujuomat
Lignell & Piispanen tuo helmikuussa markkinoille alkoholittoman FINNA Lakka ja 5% FINNA Mesimarja -kuohujuoman. FINNA on samalla Lignell & Piispasen kunnianosoitus Suomen luonnolle ja arktisille marjoille, ainutlaatuiselle mesimarjalle ja aromikkaalle lakalle. Uutuustuotteet huomioivat samalla kuluttajien kasvavan kiinnostuksen puhtaista luonnon raaka-aineista valmistettuihin matala-alkoholisiin ja alkoholittomiin juomiin.
”Yrityksemme juhlii tänä vuonna 170-vuotisjuhlavuotta ja halusimme tuoda juhlavuoteen omat kuohujuomat. FINNA-kuohujuomat on tehty aidoista marjoista, 170-vuoden käsityötaidolla, metsästä lasiin -filosofiaamme kunnioittaen. Niissä on huomioitu myös kasvava kuluttajatrendi, matala-alkoholiset tai alkoholittomat laadukkaat juhlajuomat sekä monipuoliset käyttötilanteet”, kertoo Lignell & Piispasen toimitusjohtaja Kirsi Räikkönen. ”Mesimarja ja lakka ovat meille tuttuja raaka-aineita jo lähes koko yrityksemme historian ajalta, joten oli luontevaa valita ne uuden FINNA-sarjan ensimmäisiksi mauiksi. Koemme velvollisuudeksemme edistää mesimarjan elinvoimaisuutta osana suomalaista juoma- ja ruokakulttuuria. Mesimarja on ollut tärkeä raaka-aine tuotteissamme 1800-luvun lopulta lähtien. Mesimarja -liköörimme voitti jo vuonna 1900 kultaisen mitalin Pariisin maailmannäyttelyssä. Sama resepti on käytössä edelleen. FINNA nimenä tulee sanoista FINNISH NATURE. Halusimme tuotteelle nimen, joka sopii myös vientimarkkinoille, sillä kiinnostus suomalaisia marjoja ja luonnon raaka-aineista valmistettuja tuotteita kohtaan on kansainvälisesti voimakkaassa kasvussa”, Räikkönen jatkaa.
FINNA-kuohujuomat tulevat markkinoille helmikuusta 2022 lähtien. ”Lanseeraamme FINNAn päivittäistavarakauppojen sekä ravintoloiden ja kahviloiden valikoimaan ympäri Suomen ja kansainvälisille markkinoille, alkoholittomana tai matala-alkoholisena vaihtoehtona esim. perinteiselle kuohuviinille tai samppanjalle”, kertoo Räikkönen.
Lisätiedot:
Kirsi Räikkönen
Toimitusjohtaja
Puh. 040 7700 804
kirsi.raikkonen@lignellpiispanen.fi
170-vuotta metsästä lasiin. Vuonna 1852 perustettu alkoholitalo Lignell & Piispanen viettää tänä vuonna 170-vuotisjuhlavuotta. Olemme Suomen kolmanneksi vanhin yhä saman suvun omistuksessa oleva perheyritys. Valmistamme Kuopiossa juomia ”metsästä lasiin” -filosofiaa kunnioittaen. Pitkä historiamme on opettanut keskittymään olennaiseen –ainutlaatuisiin makuihin, joissa voi maistaa alkuperän. Tunnetuimpia tuotteitamme ovat mm. Loimu, Gustav Tillivodka, Gustav Metsä Gin, Marskin Ryyppy ja Mesimarja- ja Lakkaliköörit.
European Region of Gastronomy Kuopio 2020-21: Kuopion alue ja Pohjois-Savon maakunta on saanut ensimmäisenä alueena Suomessa European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota voidaan verrata kulttuuripääkaupunki -titteliin. Eurooan maukkain maakunta-tunnustus kehittää myös monipuolisesti kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. Herkullinen ruoka ja ruokaan liitettävät elämykset sekä kokemukset ovat vastuullisen liiketoiminnan kanssa toiminnan keskiössä. Tunnustus on askel pitkäjänteisessä kehitystyössä kohti kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettua Pohjois-Savon ruokamaakuntaa sekä houkuttelevaa ruokamatkailun kohdetta. ERG -tunnustuksen myöntää eurooppalaisten alueiden yhteistyöverkosto IGCAT, joka edistää monialaista yhteistyötä ruokakulttuurin, matkailun, kaupunkikulttuurin ja taiteen alueilla.