Ravintola Musta Lammas 40-vuotta

03.05.2022

Ravintola Musta Lammas avattiin vuonna 1982. Kevään 2022 menussa juhlistetaan Mustan Lampaan 40 vuotta savolaisen gastronomian lipunkantajana. Vuonna 1862 rakennettiin jykevät kellariholvit oluttehtaan käyttöön. Gustaf Ranin lunasti tilat muutamaa vuotta myöhemmin ja alkoi oluen lisäksi valmistaa kuuluisaa Savon Wiinaa. 1982 noiden upeiden holvikaarten ylle nostettiin Gourmet-kyltti. Ravintolan nimeksi tuli Musta Lammas. Siitä asti olemme vieneet eteenpäin suomalaista ruoka- ja juomakulttuuria. Ravintolan viiden ruokalajin kokonaisuudessa yhdistyvät juhlavat raaka-aineet ja maut maailmalta, lähituottajia unohtamatta. Menu tarjoilee elämyksiä kaikille aisteille. Gastronomisen alueemme tuottajien monipuoliset raaka-aineet ja ympäröivän luonnon antimet yhdistyvät omintakeiseen tapaamme kokata, tuoden ruokien parhaat puolet esiin. Tämä on oodi käsityölle, paikallisuudelle ja keittotaidolle! Ravintolan kattoterassilla "pellolla" viljellään kesäisin monet ravintolan yrtit ja kasvikset itse. Näin raaka-aineet saadaan tuoreena, ja voidaan säilöä kesän maut myös talvea varten. Menu: https://mustalammas.ravintolamestarit.net/fi/musta_lammas_kuopio_menut/

MUSTAN LAMPAAN KOKKIKOULU

Räätälöityjä kokkikouluja ryhmille. Ammattikokin vetämä kokkikoulu on ainutlaatuinen elämys ryhmällesi. Kokkikouluun on helppo yhdistää myös viini- tai oluttasting. 

https://mustalammas.ravintolamestarit.net/fi/ruoka_kokki_koulu_juomakoulut_viinitas/

European Region of Gastronomy Kuopio 2020-21: Kuopion alue ja Pohjois-Savon maakunta on saanut ensimmäisenä alueena Suomessa European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota voidaan verrata kulttuuripääkaupunki -titteliin. Eurooan maukkain maakunta-tunnustus kehittää myös monipuolisesti kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. Herkullinen ruoka ja ruokaan liitettävät elämykset sekä kokemukset ovat vastuullisen liiketoiminnan kanssa toiminnan keskiössä. Tunnustus on askel pitkäjänteisessä kehitystyössä kohti kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettua Pohjois-Savon ruokamaakuntaa sekä houkuttelevaa ruokamatkailun kohdetta.  ERG -tunnustuksen myöntää eurooppalaisten alueiden yhteistyöverkosto IGCAT, joka edistää monialaista yhteistyötä ruokakulttuurin, matkailun, kaupunkikulttuurin ja taiteen alueilla. 

Katso lisää

Katso lisää

Seuraa