Kesäkuussa ERG- ja EUREGA-verkostot vierailivat Kuopiossa

02.07.2019

Pro Agria isännöi kahden kansainvälisen verkoston tapaamista Kuopiossa kesäkuussa. Interreg-rahoitteinen EUREGA-hanke järjesti kolmannen verkostotapaamisensa 18.-20.6.2019. Vieraat pääsivät tutustumaan pohjoismaiseen ruokavalioon sekä eri case-esimerkkien kautta alueen toimijoihin ja tuotteisiin. Vieraille esiteltiin mm. Savonia-ammattikorkeakoulun tekemää tutkimusta hyvinvoinnista ruokatrendinä ja Itä-Suomen yliopiston tekemää mesimarjaan painottuvaa tutkimusta ja marjan jalostamista. EUREGA-ryhmä tutustui torstaina 20.6. ilmaiseen päiväkotiruokailuun vierailullaan päiväkoti Priimiin. (kuva)

Projektipäällikkö Ilona Sareksen mukaan EUREGA Interreg Europe -projektin kautta on pystytty jakamaan hyvin tietoa hyvistä käytänteistä kehittää yritystoimintaa ja vaikuttaa alueellisiin strategioihin. Kestävän matkailun merkitys alueen älykkään erikoistumisen kannalta on pystytty nostamaan yhdeksi painopisteeksi Itä- ja Pohjois-Suomen alueellisessa kehittämisessä tulevalle ohjelmakaudelle.

Euroopan gastronomisten alueiden verkosto ERG kokousti kaupungissa 17.-19.6. Tapaamisessa käytiin läpi vuoden 2019 gastronomisten alueiden Romanian Sibiun ja Kreikan Egean ohjelmien tilanteet ja tutustuttiin vuoden 2020 Kuopion sekä 2022 hakijoiden Trondheimin ja Menorcan juhlavuoden ohjelmasuunnitelmiin. Slovenian Ljubjana esitteli kattavan gastronomisen strategian, johon alueen 2021 juhlavuoden kehittämistyö pohjautuu.

Vieraat pääsivät virallisen ohjelman lisäksi tutustumaan ruokamatkailupalveluihin, joista he ovat antaneet monipuolisen palautteen palvelujen kehittämiseksi ja kaupallistamiseksi. Perinteinen Jätkänkämpän illallinen ja savusauna Kylpylähotelli Rauhalahdessa, Ravintolamestareiden virtuaalilounas Kuopion klubilla ja erityisesti juhannusjuhla Muuruvedellä toivat monipuolisesti esille suomalaista ruokaperinnettä ja kesää parhaimmillaan.

 

Katso lisää

Kesäkuussa ERG- ja EUREGA-verkostot vierailivat Kuopiossa

02.07.2019

Pro Agria isännöi kahden kansainvälisen verkoston tapaamista Kuopiossa kesäkuussa. Interreg-rahoitteinen EUREGA-hanke järjesti kolmannen verkostotapaamisensa 18.-20.6.2019. Vieraat pääsivät tutustumaan pohjoismaiseen ruokavalioon sekä eri case-esimerkkien kautta alueen toimijoihin ja tuotteisiin. Vieraille esiteltiin mm. Savonia-ammattikorkeakoulun tekemää tutkimusta hyvinvoinnista ruokatrendinä ja Itä-Suomen yliopiston tekemää mesimarjaan painottuvaa tutkimusta ja marjan jalostamista. EUREGA-ryhmä tutustui torstaina 20.6. ilmaiseen päiväkotiruokailuun vierailullaan päiväkoti Priimiin. (kuva)

Projektipäällikkö Ilona Sareksen mukaan EUREGA Interreg Europe -projektin kautta on pystytty jakamaan hyvin tietoa hyvistä käytänteistä kehittää yritystoimintaa ja vaikuttaa alueellisiin strategioihin. Kestävän matkailun merkitys alueen älykkään erikoistumisen kannalta on pystytty nostamaan yhdeksi painopisteeksi Itä- ja Pohjois-Suomen alueellisessa kehittämisessä tulevalle ohjelmakaudelle.

Euroopan gastronomisten alueiden verkosto ERG kokousti kaupungissa 17.-19.6. Tapaamisessa käytiin läpi vuoden 2019 gastronomisten alueiden Romanian Sibiun ja Kreikan Egean ohjelmien tilanteet ja tutustuttiin vuoden 2020 Kuopion sekä 2022 hakijoiden Trondheimin ja Menorcan juhlavuoden ohjelmasuunnitelmiin. Slovenian Ljubjana esitteli kattavan gastronomisen strategian, johon alueen 2021 juhlavuoden kehittämistyö pohjautuu.

Vieraat pääsivät virallisen ohjelman lisäksi tutustumaan ruokamatkailupalveluihin, joista he ovat antaneet monipuolisen palautteen palvelujen kehittämiseksi ja kaupallistamiseksi. Perinteinen Jätkänkämpän illallinen ja savusauna Kylpylähotelli Rauhalahdessa, Ravintolamestareiden virtuaalilounas Kuopion klubilla ja erityisesti juhannusjuhla Muuruvedellä toivat monipuolisesti esille suomalaista ruokaperinnettä ja kesää parhaimmillaan.

 

Seuraa