Voimaa lähiruoasta ja vetreyttä venytellen, Lähiruokatreffit Rytkyn kylätalolla
to 02.09.2021
Tervetuloa lähiruokatreffeille Rytkyn kylätalolle! Teemana on lähiruoka ja ravitsemus. Tilaisuuteen ovat tervetulleita erityisesti ikäihmiset, mutta myös kaikki muut aiheesta kiinnostuneet. Päivän ohjelma ja lounas ovat maksuttomia osallistujille.
PÄIVÄN OHJELMA
10.00 – 11.00 Tervetuloa yhteiselle lounaalle! Tutustuminen ja lounaan raaka-aineiden esittely
11.00 – 11.30 Vetreyttä venytellen: kevyt liikuntahetki sään salliessa ulkona tai tuolijooga sisällä, Jonna Smedberg, joogaohjaaja ja projektiasiantuntija Savonia-AMK
11.30 – 12.30 Lounas Ylämaan naudan jauhelihakeitto ja talkkunaleipää
12.30 – 13.30 Voimaa lähiruoasta -luento, Hanna Kyrölä, TKI-asiantuntija Savonia-AMK
13.30 – 14.00 Päiväkahvit ja marjapiirakka
Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 27.8. Anita Räsänen 0400172680
Kerrothan ilmoittautuessasi, mitä lähiruoka raaka-aineita voit tuoda mukanasi lounasta varten sekä ilmoita mahdolliset erikoisruokavaliot.
Otamme paikan päälle voimassa olevien koronarajoitusten ja -suositusten mukaisen henkilömäärän ilmoittautumisjärjestyksessä. Seuraamme ajankohtaisia suosituksia ja siten muutokset ovat mahdollisia. Suosittelemme osallistujille kasvomaskin käyttöä.
Järjestäjä: Vehmasmäen ja Rytkyn maa- ja kotitalousseura yhdessä Savolaisuus on makuasia -hankkeen kanssa, joka kuuluu European Region of Gastronomy hankekokonaisuuteen. Pohjois-Savo on valittu Euroopan ruokapääkaupungiksi 2021. Savolaisuus on makuasia-hankkeen tavoitteena on tehdä lähiruoka tunnetuksi pohjoissavolaisten keskuudessa ja yhdeksi kohderyhmäksi on valittu ikääntyvä väestö, jolle halutaan tarjota mahdollisuus sosiaaliseen ja ravitsevaan lounashetkeen!
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.