VILLIYRTTI TIETOISKU VERKKOKOULUTUS – Miten luonnonyrttejä voi käyttää talvella?
ti 20.10.2020
VILLIYRTTI TIETOISKU VERKKOKOULUTUS
– Miten luonnonyrttejä voi käyttää talvella?
Kohderyhmänä: leipomot, konditoriat, ravintolat, pitopalvelut
Tiistaina 20.10 klo 14:00-16:00
Koulutus on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen.
Koulutukseen voi osallistua Microsoft Teamsin kautta joko tietokoneella tai puhelimella (ei vaadi sovelluksen asentamista).
Tietoisku tarjoaa ammattilaisille tietoa leivontaan ja ruoanlaittoon sopivista villiyrteistä ja luonnonkukista. Kesä on parasta keruuaikaa, mutta myös talvella voi hyödyntää kasveja, ja siten saada uusia aromeja erilaisiin ruokiin ja leivonnaisiin.
Koulutuksen sisältö:
- Mitä suomalaisia luonnonyrttejä ja muita erikoisluonnontuotteita on talvella käytettävissä?
- Miten tunnistat kasvin? Tutustutaan kuvien avulla.
- Mitä kasvien osia kannattaa käyttää ja miten?
- Miten villiyrttejä voi säilöä talvea varten?
- Lopuksi tietoa, mistä raaka-ainetta voi hankkia talven aikana.
Koulutus on Wild Food Savo -hankkeen järjestämä.
Kouluttajina ovat hankkeen Luonnontuoteasiantuntijat Toini Kumpulainen ja Katja Rieppo.
Ilmoittaudu su 18.10 mennessä täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/9ABFBC7BA6BCD1A2
Ilmoittautuneet saavat ilmoittautumislinkin ja ohjeet sähköpostiin edellisenä päivänä.
Lisätietoja katja.rieppo@savonia.fi p. 044 785 5531
Kuva: Wild Food Savo
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.