Public seminar: Food, gastronomy and wellbeing
pe 11.09.2020
The public seminar is open to ERG Platform members, IGCAT Experts, SME’s in food and well-beingrelated industries, students and academics interested in food, wellbeing and wellness tourism. The seminar is free for public but registrations are needed. Please fill the registration form until 6th September 2020: https://link.webropolsurveys.com/S/00D0CB9AAFB24342
We can take only 50 persons in to the Kuopio Club. The seminar will be streamed and it will be possible to watch it online.
Seminaari on avoin European Region of Gastronomy alueiden jäsenille, ICGAT:in asaintuntijoille, ruoka-, hyvinvointi- ja ravitsemusalan yrittäjille, opiskelijoille ja muille tahoille, jotka ovat kiinnostuneita ruoasta, hyvinvoinnista ja hyvinvointimatkailualasta. Seminaari on maksuton, mutta vaatii ilmoittautumisen 6. syyskuuta mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/00D0CB9AAFB24342
Voimme ottaa ainoastaan 50 henkilöä Kuopio Klubille tilaisuuden turvallisuuden takaamiseksi. Kansainvälisten asiantuntijoiden puheenvuorot toteutetaan etäyhteyden/videoiden kautta. Ethän tule paikalle, jos sinulla on koronaan viittaavia oireita. Seminaari striimataan verkkoon, joten sitä voi seurata myös etäyhteyden kautta.
10.00 WELCOME AND INTRODUCTIONS
Ilona Sares Proagria and IGCAT Expert
Antti Iire Savonia University and IGCAT Expert
10.15 Sustainable eating and food consumption now and in the future (LIVE-STREAMED)
Speaker: Mari Niva, Professor, University of Helsinki
10.50 Growth in wellness and gastronomy travel : Setting the context (VIDEO)
Speaker: Lázló Puzcló, Xellem Ltd. And IGCAT Expert, Hungary
11.10 Health Break
11.30 Food trends: good for wellbeing or only good business?
Speaker: Marjukka Kolehmainen, Professor, University of Eastern Finland
12.00 Arts Education and wellness (VIDEO)
Speaker: Paul Schafer, Author and IGCAT Expert, Canada
12.10 Human Security and sustainable food production
Speaker: Jyri Wuorisalo, Human Security Finland/Savonia University of Applied Sciences
12.25 Message of support from IGCAT and The European Regions of Gastronomy (LIVE-STREAMED)
Speaker: Diane Dodd, IGCAT President
Public seminar ends
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.