Pop up -päivä Matkuksessa 10 - 16
la 12.09.2020
Matkuksessa tapahtuu: Satokauden makuja, pop up -ravintoloita & lähiruokatori #savolaisuusonmakuasia
Pohjois-Savo on Euroopan maukkain maakunta – ja se on huomattu myös maailmalla! Seutumme European Region of Gastronomy 2020-21 -tunnustuksen kunniaksi kauppakeskuksessa järjestetään juhlavuoden mittaan herkullisia pop up -tapahtumia, joista löydät lähellä tuotettuja makuja ja vastuullista inspiraatiota arjen ja juhlan ruokapöytiin.
Juhlavuotena Kuopio ja Pohjois-Savo ovat mualiman kulinaarinen napa. ERG-tunnus viestii vastuullisesti tuotetun laadukkaan, yrittäjyyttä tukevan ja paikallisen ruokakulttuurin puolesta ja se myönnetään Euroopassa yhdelle tai useammalle alueelle vuosittain. Pohjois-Savolle tunnustus myönnettiin vuosille 2020–2021 – ensimmäisenä Suomessa!
Matkuksen pop up -tapahtumien toimijat ovat kaikki Pohjois-Savon alueelta, joten voit nauttia tapahtumapäivinä paikallisista ja vastuullisesti tuotetuista makuelämyksista. Tapahtumien ohjelmassa on juhlavuoden aikana tiedossa mm. lähiruoka -pop up -ravintoloita, lähiruokatoreja ja -tuottajien tarjontaa sekä aiheeseen liittyviä, mielenkiintoisia luentoja ja kursseja. Kantavaksi teemaksi ohjelmassa nousevat puhtaan lähiruoan lisäksi luonnosta saatavat raaka-aineet: marjastus, sienestys, metsästys ja kalastus.
Savolaisuus on makuasia -hanke järjestää yhteistyössä Matkuksen kanssa syksyn mittaan makuhermoja hemmotelevia hetkiä seuraavilla pop up -tapahtumilla:
La 12.9. klo 10–16 Luonnon antimet: sienestys, kalastus ja metsästys lähiluonnossa
La 17.10. klo 10–16 Syksyn värikkäät herkut: pyhäinpäivän kattaus ja syysloma
La 12.12. klo 10–16 Joulun aika: juhlakauden kestävimmät herkut
Tarkemmat tiedot myöhemmin, pistä päivät jo kalenteriin!
Myyjien kokoonpano vaihtelee kerroittain, mutta tuotevalikoima on monipuolinen liha- ja maitotuotteista hunajaan ja leivonnaisiin. Useimmat myyjämme ovat ERG-hankekumppaneita tai paikallisten REKO-rinkien myyjiä.
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.