Perinnepäivät Tuovilanlahdessa 3.-4.7.2021

la 03.07.2021

Perinnepäivä la-su 3.-4.7.2021 on Tuovilanlahdessa tapahtuma, jossa paikalliset ruoka- ja kahvila- ja majoituspalveluyritykset avaavat koko päiväksi ovensa vieraille nauttimaan itse tehdyistä ruuista ja herkuista. Asiantuntevat yrittäjät opastavat ihailemaan nähtävyyksiä ja luontoa Korkeakosken poluille sekä Tuovilanlahden vuonoon ja Pirunpesälle. Elämyksiä ja aktiviteetteja esihistoriasta tähän päivään löytyy kattavasti kaiken ikäisille museoista, kotieläinpihasta ja muista kylän kohteista. Tapahtumapäivänä kokoontumispaikka on Majatalo Osula. Tuovilanlahden kylän ympäristö, luonto vuonon rannalla ja Korkeakosken kanjonin kupeessa on ainutlaatuinen. Majatalo Osula on uniikki kohtaamispaikka, jonka asiantunteva ja ystävällinen henkilöstö vastaa ruokailun ja majoituksen lisäksi ohjelmapalvelujen välityksestä. Tapahtumaan on vapaa pääsy, ruokailuihin ja kierrokseen tarvitaan varaus.

Nähtävyyksien ja kohteiden opastuksien ryhmäkoko on 2-20 henkeä kohteesta riippuen klo 12-18. Ryhmävaraukset on tehtävä ennakkoon Majatalo Osulasta. Optiona on varattavissa majoitus Majatalo Osulassa sekä vuorattavana kanootteja ja polkupyöriä.

Tuovilanlahti on tapa elää: tutustu 1800-luvun talonpoikaistilan Kalapuron historiaan ja nauti perinteinen ateria talonväen Taavetti ja Stina Virtalan vieraana.  Alkuperäisessä asussaan säilynyt talonpoikaistalo Kalapuro henkii Tuovilanlahden ja koko Pohjois-Savon historiaa. Tuovilanlahti tarjoaa aitoa savolaista elämänmuotoa sekä aitoa kyläyhteisöllisyyttä, jossa voit aistia muinaishistorialliset kohteet sekä kulttuurihistoriallista tunnelmaa. Alue on täynnä monimuotoisia elämys-, hyvinvointi- ja matkailupalveluita, niin ryhmille, lapsiperheille kuin luonnossa liikkujille sekä tapahtumia ja aktiviteetteja ympäri vuoden.

4.7. Kalapuron tarinallinen puolinen - ”Ottakee  vieraat, tae käskyt harvenoo” kattauksin. (Varaa paikka)

Alkuun: Piikatytön ohrajaahohuttu ja kokkelpiimä / Ruisleepee, voeta ja renkipoejan suolakaloo
Pääruoka: Uunihaavikkaat / Taavetti isännän palavilihhoo / Ryytimaan sallaattia
Jälkiruoka: Rustinkia ja lirpotinta

Lopuksi: Kahvi ja Stiinan pikkuleevät

”Pistelkeepäs velliä, Stiina on rytkittännä tuohon oekeeta maetoo”

Hinta: 38 €/hlö
Kesto: 2 h
Sijainti/lähtöpaikka: Kalapuro, Tuovilanlahdentie 205, Kuopio
Mistä voi varata: Majatalo Osula, Mervi Rönkä, www.majatalo-osula.fi

Ryhmille 10 - 25 henkilöä tilattavissa 1.5.–31.10.2021
Opastuskieli: Suomi
Mitä tuotteeseen sisältyy: ruokailu alkuruoka, pääruoka, jälkiruoka, kahvi/tee

Optiona varattavissa/ostettavissa lisäksi: Eripituiset äänimaljarentoutukset (esim. 15-45 min), yrtti- ja turvesauna, yrttikävelyt

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle

Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.

Katso lisää