Maistellen Kuopiota -ruokakävely

pe 10.09.2021

Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa. Samalla saat tutustua Kuopion ydinkeskustaan kävellen ja kuulet oppaan kertomia tarinoita rakennuksista, Kuopion historian tärkeistä henkilöistä, ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Osallistumismaksu on 73 €, johon kuuluu tervetulojuoma Tallikahvion ainutlaatuisessa miljöössä Pikku Pietarin Torikujalla ja elokuun lopun ruokakävelyissä kauppahallin Lähiruoka Tullin Tuvassa, savolaiset tapakset Kuopion perinteikkäässä Ravintola Kummisedässä, Kallaveden kuhaa Ravintola Isä Camillossa, sekä jälkiruoan ja kahvin tunnelmallisessa Kahvila Kanelissa. Ruokailuihin ei kuulu alkoholijuomia, mutta esim. viiniä voi ostaa erikseen maisteluannoksina.

Ammattitaitoinen oppaamme johdattelee kävelyä ja kertoo tarinoita kävelyn aikana ja ruokailujen lomassa.Maistellen Kuopiota -kierros tehdään kävellen Kuopion ydinkeskustassa ja se kestää noin 3 tuntia. Lähdöt klo 16.30 perjantaisin 7.5., 11.6., 9.7., 16.7., 23.7., 30.7., 6.8., 13.8., 20.8., ja 10.9. Ruokakävely toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään viisi henkilöä. 

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään edeltävään tiistaihin klo 20 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai p. 044 244 3899. Ohjeet osallistumismaksun 73 € maksamisesta saat ilmoittautumisen yhteydessä. Kerro myös mahdolliset erityisruokavaliot.

Maistellen Kuopiota -ruokakävely sopii mainiosti merkkipäivä- ja liikelahjaksi ja se on tilattavissa ryhmille muulloinkin. Ruokakävelyn järjestää Kuopion Oppaat ry. Opastuskieli on suomi.

Lisätietoja: www.kuopionoppaat.com, guideskuopio@gmail.com tai p. 044 244 3899.

Maistellen Kuopiota kuuluu Kuopion alueen European Region of Gastronomy -juhlavuoden ohjelmaan. 

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle

Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.

Katso lisää