Maistellen Kuopiota -ruokakävely
pe 10.09.2021
Maistellen Kuopiota -ruokakävely
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille. Ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla ja nauttia alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa. Samalla saat tutustua Kuopion ydinkeskustaan kävellen ja kuulet oppaan kertomia tarinoita rakennuksista, Kuopion historian tärkeistä henkilöistä, ravintoloista ja niiden yrittäjistä.
Osallistumismaksu on 73 €, johon kuuluu tervetulojuoma Tallikahvion ainutlaatuisessa miljöössä Pikku Pietarin Torikujalla ja elokuun lopun ruokakävelyissä kauppahallin Lähiruoka Tullin Tuvassa, savolaiset tapakset Kuopion perinteikkäässä Ravintola Kummisedässä, Kallaveden kuhaa Ravintola Isä Camillossa, sekä jälkiruoan ja kahvin tunnelmallisessa Kahvila Kanelissa. Ruokailuihin ei kuulu alkoholijuomia, mutta esim. viiniä voi ostaa erikseen maisteluannoksina.
Ammattitaitoinen oppaamme johdattelee kävelyä ja kertoo tarinoita kävelyn aikana ja ruokailujen lomassa.Maistellen Kuopiota -kierros tehdään kävellen Kuopion ydinkeskustassa ja se kestää noin 3 tuntia. Lähdöt klo 16.30 perjantaisin 7.5., 11.6., 9.7., 16.7., 23.7., 30.7., 6.8., 13.8., 20.8., ja 10.9. Ruokakävely toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään viisi henkilöä.
Sitovat ilmoittautumiset viimeistään edeltävään tiistaihin klo 20 mennessä sähköpostilla guideskuopio@gmail.com tai p. 044 244 3899. Ohjeet osallistumismaksun 73 € maksamisesta saat ilmoittautumisen yhteydessä. Kerro myös mahdolliset erityisruokavaliot.
Maistellen Kuopiota -ruokakävely sopii mainiosti merkkipäivä- ja liikelahjaksi ja se on tilattavissa ryhmille muulloinkin. Ruokakävelyn järjestää Kuopion Oppaat ry. Opastuskieli on suomi.
Lisätietoja: www.kuopionoppaat.com, guideskuopio@gmail.com tai p. 044 244 3899.
Maistellen Kuopiota kuuluu Kuopion alueen European Region of Gastronomy -juhlavuoden ohjelmaan.
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.