Local Food Gift -työpaja 2
ti 18.02.2020
Tervetuloa toiseen ruoka- ja keittiötavaralahjonen kehitystyöpajaan! Suonenjoen SavoGrow:lla pidettävässä työpajassa perehdymme tuotekehitykseen ja tuotteistamiseen. Samalla käynnillä pääsemme tutustumaan käytännössä SavoGrow:n tuotekehitystiloihin.
Päivä alkaa klo 12 luento-osuudella, jonka jälkeen jakaannutaan kahteen ryhmään.
Ilmoittautuminen 13.2 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/271BEDA94AD4CD7E
Kerro ilmoittautumisesi yhteydessä tarpeesi mahdolliseen kimppakyytiin. Päivän luento-osioihin on mahdollista osallistua etäyhteyden kautta, ilmoita tarpeesi etäyhteyteen ilmoittautumislomakkeeella.
Ohjelma
12.00 Työpajapäivän avaus ja lyhyt esittelykierros
Henna Lehikoinen ja Sonja Mäkkeli
12.15 Kuluttajalähtöinen ruoka- ja keittiötavaralahja –
Tuotekehitysprosessi ja toteuttamismahdollisuudet
omasa maakunnassa
Johanna Kantala (Savonia)
Johanna Kekäläinen (SavoGrow)
13.00 Omien aistien testausta – aistinvaraista arviointia
tuotekehityksen ja tuotteistamisen tukena
13.20 Ruoka – ja keittiötavaralahjan tuotteistaminen
ruokamatkailussa
Sari Hyttinen
14.00 Kahvitauko ja verkostoitumista
14.30 Jakautuminen työpajoihin 1 ja 2
Ryhmä 1: Yrittäjille, joilla oma ruokalahja on vielä tuotekehitysasteella. Vetäjinä Johanna Kekäläinen ja Sonja Mäkkeli
Ryhmä 2: Yrittäjille, joilla oma ruoka-tai keittötavaralahja on modifioimista tai lähinnä pakkausratkaisuja vailla. Vetäjänä Johanna Kantala
16.00 Päivä päättyy
Local Food Gift Challenge –ohjelma
Local Food Gift Challenge-ohjelma koostuu neljästä työpajasta, joissa jalostetaan ideasta tai jo valmiista tuotteesta ensiluokkainen lahja tai tuliainen. Työpajat ajoittuvat tammi-huhtikuulle 2020. Työpajoihin kuuluu pieniä ennakko- ja kotitehtäviä. Nämä tehtävät ovat osa työpajoja sekä osa gastronomisen lahjan luomis- ja/tai kehittämisprosessia. Tehtävät saattavat liittyä esimerkiksi tarinan kerrontaan tai sopivan yhteistyökumppanin valitsemiseen. Lahjaa kehitetään koko ohjelman ajan, joten toivomme osallistujilta sitoutumista.
IGCAT-järjestö (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) on luonut Local Food Gift Challenge –ohjelman, sillä gastronomisten lahjojen suosio on kasvanut huomattavasti. Ostamalla matkamuistoksi esimerkiksi reseptikirjan täynnä paikallisten herkkujen ohjeita, matkaaja pystyy ”jatkamaan” matkaa kotona jakamalla parhaat muistonsa ystävien ja perheen kesken laittaessaan ruokaa matkakohteen reseptien mukaan.
IGCAT-järjestön tavoitteena on tunnistaa parhaat ja innovatiivisimmat gastronomiset lahjat, jotka valmistetaan paikallisesti ja jotka ylläpitävät kulttuurin ja ruoan monimuotoisuutta.
Ruokalahjoilla (Food gifts) tarkoitetaan tyypillisiä paikallisia herkkuja, jotka sopivat viemisiksi ilman pilaantumisvaaraa. Niiden tulee olla sopivia ihmisravinnoksi ja ruokaturvallisuutta koskevien säädösten sekä standardien mukaisia. Ruokalahjojen valmistuksessa tulee suosia Pohjois-Savolaisia raaka-aineita sekä paikallista tuotantoa.
Keittiöesinelahjat (Kitchenware gifts), tarkoittavat ruoanlaitossa käytettäviä välineitä kuten astioita, kirjoja ja tekstiilejä. Lahjojen tulee olla yhdistettävissä paikallisiin ruokaperinteisiin ja olla helposti kuljetettavissa tuliaisena. Lahjojen tulee olla käyttökelpoisia ja niiden valmistuksessa tulee suosia Pohjois-Savolaisia raaka-aineita sekä tuotantoa.
Lisätietoja työpajasta:
Johanna Kantala, johanna.kantala@savonia.fi tai p. 044 785 6929
Sonja Mäkkeli, sonja.makkeli@savogrow.fi tai p. 040 4855095
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.