Local Food Gift -työpaja 2

ti 18.02.2020

Tervetuloa toiseen ruoka- ja keittiötavaralahjonen kehitystyöpajaan! Suonenjoen SavoGrow:lla pidettävässä työpajassa perehdymme tuotekehitykseen ja tuotteistamiseen. Samalla käynnillä pääsemme tutustumaan käytännössä SavoGrow:n tuotekehitystiloihin.

Päivä alkaa klo 12 luento-osuudella, jonka jälkeen jakaannutaan kahteen ryhmään.

Ilmoittautuminen 13.2 mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/271BEDA94AD4CD7E

Kerro ilmoittautumisesi yhteydessä tarpeesi mahdolliseen kimppakyytiin. Päivän luento-osioihin on mahdollista osallistua etäyhteyden kautta, ilmoita tarpeesi etäyhteyteen ilmoittautumislomakkeeella.

Ohjelma

12.00    Työpajapäivän avaus ja lyhyt esittelykierros

              Henna Lehikoinen ja Sonja Mäkkeli

12.15    Kuluttajalähtöinen ruoka- ja keittiötavaralahja –

              Tuotekehitysprosessi ja toteuttamismahdollisuudet

              omasa maakunnassa

              Johanna Kantala (Savonia)

              Johanna Kekäläinen (SavoGrow)

13.00    Omien aistien testausta – aistinvaraista arviointia

              tuotekehityksen ja tuotteistamisen tukena 

13.20    Ruoka – ja keittiötavaralahjan tuotteistaminen

              ruokamatkailussa

              Sari Hyttinen

14.00    Kahvitauko ja verkostoitumista

14.30    Jakautuminen työpajoihin 1 ja 2

              Ryhmä 1: Yrittäjille, joilla oma ruokalahja on vielä tuotekehitysasteella. Vetäjinä Johanna Kekäläinen ja Sonja Mäkkeli

              Ryhmä 2: Yrittäjille, joilla oma ruoka-tai keittötavaralahja on modifioimista tai lähinnä      pakkausratkaisuja vailla. Vetäjänä Johanna Kantala

16.00    Päivä päättyy

Local Food Gift Challenge –ohjelma

Local Food Gift Challenge-ohjelma koostuu neljästä työpajasta, joissa jalostetaan ideasta tai jo valmiista tuotteesta ensiluokkainen lahja tai tuliainen. Työpajat ajoittuvat tammi-huhtikuulle 2020. Työpajoihin kuuluu pieniä ennakko- ja kotitehtäviä. Nämä tehtävät ovat osa työpajoja sekä osa gastronomisen lahjan luomis- ja/tai kehittämisprosessia. Tehtävät saattavat liittyä esimerkiksi tarinan kerrontaan tai sopivan yhteistyökumppanin valitsemiseen. Lahjaa kehitetään koko ohjelman ajan, joten toivomme osallistujilta sitoutumista.

IGCAT-järjestö (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) on luonut Local Food Gift Challenge –ohjelman, sillä gastronomisten lahjojen suosio on kasvanut huomattavasti. Ostamalla matkamuistoksi esimerkiksi reseptikirjan täynnä paikallisten herkkujen ohjeita, matkaaja pystyy ”jatkamaan” matkaa kotona jakamalla parhaat muistonsa ystävien ja perheen kesken laittaessaan ruokaa matkakohteen reseptien mukaan.

IGCAT-järjestön tavoitteena on tunnistaa parhaat ja innovatiivisimmat gastronomiset lahjat, jotka valmistetaan paikallisesti ja jotka ylläpitävät kulttuurin ja ruoan monimuotoisuutta.

Ruokalahjoilla (Food gifts) tarkoitetaan tyypillisiä paikallisia herkkuja, jotka sopivat viemisiksi ilman pilaantumisvaaraa. Niiden tulee olla sopivia ihmisravinnoksi ja ruokaturvallisuutta koskevien säädösten sekä standardien mukaisia. Ruokalahjojen valmistuksessa tulee suosia Pohjois-Savolaisia raaka-aineita sekä paikallista tuotantoa.

Keittiöesinelahjat (Kitchenware gifts), tarkoittavat ruoanlaitossa käytettäviä välineitä kuten astioita, kirjoja ja tekstiilejä. Lahjojen tulee olla yhdistettävissä paikallisiin ruokaperinteisiin ja olla helposti kuljetettavissa tuliaisena. Lahjojen tulee olla käyttökelpoisia ja niiden valmistuksessa tulee suosia Pohjois-Savolaisia raaka-aineita sekä tuotantoa.

Lisätietoja työpajasta:

Johanna Kantala, johanna.kantala@savonia.fi tai p. 044 785 6929

Sonja Mäkkeli, sonja.makkeli@savogrow.fi tai p. 040 4855095

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle

Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.

Katso lisää