Lähiruokatreffit Kylätalo Korvikossa la 11.9. klo 10 - 14 Tervetuloa mukaan!
la 11.09.2021
Lähiruokatreffit - Nautitaan hyvästä ruoasta yhdessä, ei yksin!
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan siitä, miten villiyrttejä ja marjoja voi käyttää oman hyvinvoinnin tukena. Kylätalo Korvikon lähiruokatreffeillä liikutaan yhdessä, nautitaan lähiraaka-aineista valmistettu lounas ja päivän päätteeksi avataan ääntä lauluhetken parissa. Toivotamme tilaisuuteen tervetulleeksi erityisesti ikäihmiset mutta kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan.
Aika: lauantai 11.9. klo 10 - 14
Paikka: Kylätalo Korvikko, Korpijoentie 770, 7470 Aittojärvi
PÄIVÄN OHJELMA
10.00 – 10.30 Kevyt liikuntahetki ulkona sään salliessa tai sisällä
10.30 – 11.00 Mini-villiyrttiretki Korvikon pihapiirissä tai loppurentoutus jumpan päälle sisätiloissa
11.00 – 12.00 Lähiruokalounas, Iltalypsy Oy (menu alla)
12.00 – 12.45 Villiyrtit ja marjat hyvinvoinnin tukena
12.45 – 13.15 Päiväkahvit marjapiirakan kera
13.15 – 14.00 Lauluhetki
Päivän ohjelma ja lounas ovat osallistujille maksuttomia. Lounasta on mahdollista myös tilata mukaan noudettavaksi hintaan 10eur/hlö. Noutolounaan maksu kortilla tai käteisellä Iltalypsy Oy:lle paikan päällä.
PÄIVÄN MENU
Lihakeittoa Remeskylän kotilihan lihasta
Iltalypsyn Rieskaa ja Ruisleipää
Iltalypsyn etikkapunajuuri viipaleita
Juustoa ja Oivariiniä
Kotikaljaa, maitoa ja vettä
***
Punaherukkarahkaa
PÄIVÄKAHVI n klo 12.45
Kahvia / teetä
Puolukkapiirakkaa ja vaniljakastiketta
Ilmoittautumiset ja noutolounaan tilaukset viim. perjantaina 3.9. Jonnalle: jonna.smedberg@savonia.fi tai puhelimitse 044 785 6273. Mainitsethan samalla mahdollisista erikoisruokavalioista.
Tilaisuus järjestetään ajankohtaisia koronasuosituksia noudattaen, joten muutokset tilaisuuden toteutukseen ovat mahdollisia. Suosittelemme paikan päälle tulijoille kasvomaskin käyttöä.
Lähiruokatreffit järjestävät yhteistyössä Korpijoki-Ohenmäki kylät r.y. ja Savolaisuus on makuasia -hanke. Savolaisuus on makuasia -hanke kuuluu European Region of Gastronomy hankekokonaisuuteen. Pohjois-Savo on valittu Euroopan ruokapääkaupungiksi 2021. Savolaisuus on makuasia-hankkeen tavoitteena on tehdä lähiruoka tunnetuksi pohjoissavolaisten keskuudessa ja yhdeksi kohderyhmäksi on valittu ikääntyvä väestö, jolle halutaan tarjota mahdollisuus sosiaaliseen ja ravitsevaan lounashetkeen!
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.