Lähiruokatapahtuma maahanmuuttajille / Local Food event for immigrants
to 03.12.2020
Lähiruokatapahtuma maahanmuuttajille (for English, pls see below)
Aika: to 3.12.2020 klo 9.00–13.00
Paikka: Palvelualan Opisto Kuopio, Asemakatu 4, 70100 Kuopio
Hinta: 0 €
Lähiruokatapahtumassa valmistetaan yhdessä kolmen ruokalajin menun, jossa käytetään paikallisia raaka-aineita. Tarvitset keittiötyöskentelyyn sopivat vaatteet ja kengät (esimerkiksi sisäkengät). Keittiössä ovat mukana Palvelualan Opisto Kuopion opiskelijat ja opettaja. Koulutuspäivä on osallistujille maksuton.
Ilmoittaudu ja kerro mahdolliset erityisruokavaliot 6.11.2020 mennessä Kompassiin Varshalle varsha.shurpali@puijola.net
OHJELMA
- klo 9.00 Päivän avaus ja aamukahvit
- klo 9.30 Siirtyminen keittiöön, menun mukaisten ruokien valmistus
- klo 12.00 Juhlalounas
- klo 13.00 Kiitokset päivästä ja palaute
Lähiruokatapahtumaa on mukana järjestämässä Savolaisuus on makuasia -hanke, joka liittyy Pohjois-Savolle myönnettyyn European Region of Gastronomy Kuopio region 2020–21 (ERG) tunnukseen. Savolaisuus on makuasian tavoitteena on lisätä pohjoissavolaisen lähiruoan tunnettuutta, jotta Pohjois-Savo tunnetaan paikallisesti, valtakunnallisesi ja kansainvälisesti puhtaan ja laadukkaan ruoan ja raaka-aineiden tuottajana. Tavoitteena on myös lyhentää lähiruoan matkaa pellolta kuluttajien ruokapöytiin, tuoda näkyvyyttä tuottajille ja kehittää yhteistyötä eri toimijoiden välillä alueella.
Alkukeitto:
Kirkaslieminen järvikalakeitto, Julkulan ruisleipää
Kala: Kuopion kauppahalli (kala varmistuu saannin mukaan)
Pääruoka:
Pannupihvi
Liha: Kuonalantila Muuruvesi
Karamellisoitua sipulia
Sipuli: Maatila Olavi Hiltunen
Dukkah perunaa
Uunijuureksia
Peruna ja juurekset: Maatila Olavi Hiltunen
Kasvisruoka: Punajuuripihvit
Punajuuri: Maatila Olavi Hiltunen
Tsatsiki
Jälkiruoka:
Tyrni-valkosuklaapannacotta
Tyrni: Urho Räsänen Muuruvesi
Tervetuloa!
Local food event for immigrants
Time: Thu 3.12.2020 from 9.00 to 13.00
Place: Palvelualan Opisto Kuopio, Asemakatu 4, 70100 Kuopio
Price: 0 €
At the local food event, we will jointly prepare a three-course menu using local ingredients. You need clothes and shoes suitable for working in the kitchen. In the kitchen, you will have with you the students and a teacher from Palvelualan Opisto Kuopio. The training day is free of charge for you.
Register and inform us of possible special diets by Friday 6.11.2020 to Varsha at Kompassi: varsha.shurpali@puijola.net
PROGRAM
- 9.00: Opening of the day and morning coffee
- 9.30: Moving to kitchen, preparing dishes acoording the menu
- 12.00: Festive lunch
- 13.00: Vote of thanks and feedback
This event is organised together with ”Savolaisuus on makuasia” -project, which is connected to the European Region of Gastronomy Kuopio region 2020–21 (ERG) award granted to Nothern Savonia. The goal of ”Savolaisuus on makuasia” -project is to increase awarness of local food from Northern Savonia. The aim is to introduce Northern Savonia locally, nationally and internationally as a producer of clean and high-quality food and raw materials. We want to shorten the journey of local food from the fields to our consumer’s dining tables, gain producers visibility and improve collaboration between different operators.
Starters:
Clear wildfish soup, Julkula rye bread
Fish: Kuopio Market Hall (fish to be confirmed)
Main course:
Pan steaks
Meat: Kuona farm, Muuruvesi
Caramelized onions
Onion: Olavi Hiltunen farm
Dukkah potatoes
Oven baked vegetables
Potatoes and vegetables: Olavi Hiltunen farm
Vegetarian option: Beetroot steaks
Beetroot: Olavi Hiltunen farm
Tsatsiki
Dessert:
Sea buckthorn white chocolate pannacotta
Sea buckthorn: Urho Räsänen, Muuruvesi
Welcome!
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.