Lähiruokapäivä Ylä-Savon ammattiopiston Ravintola Oppimestarissa perjantaina 20.11.

pe 20.11.2020

Ylä-Savon ammattiopiston Ravintola Oppimestarissa vietetään lähiruokapäivää perjantaina 20.11., jolloin Oppimestarissa tarjotaan herkullinen lähiruokalounas.

Oppimestarin Lähiruokamenu pe 20.11.

Mausteinen makkarakeitto Väisäsen Iisalamimakkarasta  7€

Sapaslautanen=Tapaslautanen savolaisista raaka-aineista:  9€

Haapaniemen valkosipulihaukea, Moussea Kala-Lapin savulohesta, Kuhacevicheä, Lihapyöryköitä Pesolan lihasta, Puusteja Väisäsen palvista, Juustopannacottaa ja salsaa, Iltalypsyn voikukannuppuja ja Vegaanista pestoa

Nyhtösorsahampurilainen Finnwildin sorsasta 11€

Ranskalaiset perunat, Yrttimajoneesia, Karpalochutneytä  ja Valion Cheddaria

Mustaherukkabavaroise Sinikasviksen mustaherukoista 1,50€

- kauralastuja Sonkakosken myllyn kaurasta

 Sisältää  salaatit,ruokajuomat, leivät ja kahvin & kahvileivän

Kysy allergeenit henkilökunnalta. Tervetuloa herkuttelemaan !

Tilauksista ja varauksista ota yhteyttä: oppimestari@ysao.fi

Ylä-Savon ammattiopisto tekee pitkäkestoisesti työtä lähiruoan käytön ja tunnettuuden lisäämisen edistämiseksi. Ysaon opiskelijaravintoloissa on jatkuvasti käytössä lähiseudun peruna, Suomäen tilan porkkana, Sinikasviksen marjoja, Kiurun leipomon leipää, Valion juustoja Lapinlahdelta ja tarjolla on koko ajan luomumaitoa. Ylä-Savon ammattiopiston harjoitusravintola Oppimestarissa on jatkuvasti käytössä lähiseudun perunaa, Sinikasviksen marjoja, Valion juustoja Lapinlahdelta ja tarjolla on myös luomumaitoa. Kuukausittain Oppimestarissa on käytössä lähikalastajan kalaa, Pesolan lihatuotteita sekä lähimetsän sieniä. 

Ylä-Savon ammattiopisto on yksi Savolaisuus on makuasia -hankkeen osatoteuttajista, joka liittyy Pohjois-Savolle myönnettyyn European Region of Gastronomy Kuopio region 2020-21 (ERG) tunnukseen. Savolaisuus on makuasian tavoitteena on lisätä pohjoissavolaisen lähiruoan tunnettuutta, jotta Pohjois-Savo tunnetaan paikallisesti, valtakunnallisesi ja kansainvälisesti puhtaan ja laadukkaan ruoan ja raaka-aineiden tuottajana. Tavoitteena on myös lyhentää lähiruoan matkaa pellolta kuluttajien ruokapöytiin, tuoda näkyvyyttä tuottajille ja kehittää yhteistyötä eri toimijoiden välillä alueella.

Lisätietoja Ysaon lähiruokapäivästä antaa: Raija Perälä, Ylä-Savon ammattiopisto, puh./tel. +358 400 792821 ja Ysaon sivuilta lisää päivästä voit lukea täältä

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle

Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.

Katso lisää