IX Brändiseminaarin jatkot

ke 29.01.2020

Brändiseminaarin European Region of Gastronomy jatkot Ke 29.1.2020 ke klo 17.00-19.00. Lähiruokaherkkuja ja skumppaa Puijon Majalla!

Tervetuloa nauttimaan Puijon Majalle henkeäsalpaavista maisemista ja herkullisista Pohjois-Savon alueen mauista! IX Kuopion alueen brändiseminaari järjestetään keskiviikkona 29.1.2020 Kuopion Musiikkikeskuksella. Brändiseminaarin herkullisten jatkojen isäntänä toimii European Region of Gastronomy Kuopio 2020 kokonaisuus. Siirtyminen jatkoille onnistuu tarjoamallamme bussilla tai vapaavalintaisesti omalla kuljetuksella.

Ilmoittautuminen Ravintolamestareiden verkkokauppassa: https://kauppa.ravintolamestarit.net/product/3800/. Hinta 19,50€/hlö, ja se sisältää runsaan noutopöydän alueemme lähiruokatuottajien herkkuja, kuohuvaa, Olvin tastingin sekä rentoa jatkoilua DJ RR:n levyjen tahdissa. Jatkoilla tutustutaan ERG:n mahdollisuuksiin ja vaikuttavuuteen alueellamme. Bussit kulkevat: klo 16.30 Musari - Puijo, jatkot klo 17.00-19.00 jatkot, klo 19.15 bussi Majalta torille. Puijolla on parkkipaikkoja omalla autolla liikkuville seminaarilaisille.

Puijon Maja

Puijon lakialueen ravintolat tarjoavat lähiruokaa savolaisten tuottajien tiloilta. Tunnelmallinen ja uudistettu Puijon Maja henkii menneiden vuosikymmenien nostalgiaa ja lämmintä kodikkuutta. Majan puodista voit hankkia paikallisia tuotteita kotiin tai tuliaiseksi. Pertti Junnilan tuohikäsityöt, Satu Nisun huovat ja ryijyt, Pyro-Artturin puutaide, Taito Shopin Kuopio- ja luontoaiheiset tuotteet, Jenni Rutonen Design ja Nature Artin kasvitaide kuuluvat Puodin valikoimiin.

Runsas valikoima Majan Retkiaamiaisen ja Tornin Lähiruokapöydän herkkuja skumpan kera

Brändiseminaarin jatkoilla pääsemme nauttimaan paikallisten tuottajien maistuvista herkuista. Jatkojen menu julkaistaan tammikuussa ja se koostuu Puijon Torniravintolan Lähiruokapöydän sekä Majan retkiaamiaisen parhaimmista paloista. Lisäksi palanpainikkeena jatkoilijoille tarjoillaan skumppaa.

  • Naudanliha: Pesolan Pihviliha, Iisalmi
  • Kasvikset, yrtit: Kaikontarha, Vehmersalmi
  • Sipulit: Vehviläinen, Siilinjärvi
  • Peruna: Pekka Miettinen, Siilinjärvi
  • Porkkana: Koivulan tila, Hiltulanlahti
  • Vadelma: Suviniityn Marjamaat, Suonenjoki
  • Luomukananmunat: Karhumäen tila, Pajujärvi

Olvin tasting ja Majan baari

Jatkojen hintaan kuuluu myös maittava Olvin tasting, jossa pääsemme tutustumaan panimon monipuoliseen tuotetarjontaan. Olvi on ainoa itsenäisenä suomalaisena 1800-luvulta saakka säilynyt panimoyritys, jonka valikoimiin kuuluvat oluiden ja muiden alkoholijuomien ohella raikkaat virvokkeet, jotka saavat makunsa esimerkiksi raikkaasta suomalaisista koivun mahlasta. jatkojen aikana.

European Region of Gastronomy 

Kuopion alue ja Pohjois-Savon maakunta ovat saaneet ensimmäisinä alueina Suomessa arvostetun European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota juhlitaan vuosina 2020-2021.  

ERG-statusta voidaan verrata esimerkiksi tunnetumpaan kulttuuripääkaupunki -titteliin sillä erotuksella, että European Region of Gastronomy -status kehittää kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. Myönnetty status tuo alueelle näkyvyyttä, arvostusta sekä ennen kaikkea uutta liiketoimintaa, uusia matkailijavirtoja ja uusia tapahtumia. Tunnustuksen on myöntänyt eurooppalaisten alueiden yhteistyöverkosto IGCAT, joka edistää monialaista yhteistyötä ruokakulttuurin, matkailun, kaupunkikulttuurin ja taiteen alueilla.

Tunnustus on askel kohti kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettua Pohjois-Savon ruokamaakuntaa sekä houkuttelevaa ruokamatkailun kohdetta. European Region of Gastronomy -tunnustus painottaa vastuullisuutta, lähiruoan käyttöä, paikallista kulttuuria sekä pienten ja keskisuurten yritysten välistä yhteistyötä. Tavoitteena on, että Pohjois-Savoon matkaillaan sen vetovoimaisen ruokakulttuurin vuoksi. Alueemme persoonallista, innovatiivista sekä vastuullista ruokakulttuuria viedään aktiivisesti myös maailmalle. Ihmiset läheltä ja kaukaa haluavat kokea alueemme ainutlaatuiset gastronomiset herkut ja mielenkiintoiset ruokatapahtumat.

European Region of Gastronomy Kuopio 2020 toteutuu Itä-Suomen ProAgria & Maa- ja kotitalousnaisen sekä Savonia-ammattikorkeakoulun hankeyhteistyönä. Mukana on yli 70 yritystä, tapahtumatoimijaa, oppilaitosta ja kehittämisorganisaatiota koko maakunnan alueelta. Lisätietoa ajankohtaisista tapahtumista sekä ERG -kokonaisuudesta löydät www.tastesavo.fi sivustolta.

https://www.brandiseminaari.fi

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle

Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.

Katso lisää