Hyvinvointia ruuasta - Mitä syömme tulevaisuudessa ja onko oma lautasesi kunnossa?
to 30.09.2021
Millainen on tulevaisuuden ruokatrendi? – onko lautasella jatkossa sirkkoja, keinolihaa vai kasvisruokaa? Miten syöt ja juot itse? Kun ymmärrät, millainen ruokavalio tukee hyvinvointia, ymmärrät myös sitä vaalivien asiakkaiden tarpeita ja toiveita.
Aika: 30.9.2021 klo 13:00-15:30
Paikka: Kylpylähotelli Rauhalahti, Katiskaniementie 8 tai etäyhteys
(koronatilanteen vaatiessa tilaisuus järjestetään etäyhteydellä)
Kohderyhmä: Erityisesti ruoka-alan ammattilaiset, mutta tilaisuus soveltuu myös muille teemasta kiinnostuneille.
13:00-14:00 Vastuullisuus – tulevaisuuden tärkein ruokatrendi
Ruuan ekologiset ja eettiset vaikutukset
Mari Koistinen, MMM, tietokirjailija
14:00-14:15 Päiväkahvi ja verkostoitumista
14:15-15:15 Oman lautasen kautta asiakkaan valintojen ymmärtämiseen
Kati Laine, TtM, lail. ravitsemusterapeutti, Ravistamo Oy
Keskustelua
Kouluttajat:
MMM, tietokirjailija Mari Koistinen on työskennellyt pitkään ruuan vastuullisuuskysymysten parissa ja hän on perehtynyt laajasti ruuankulutukseen ja -tuotantoon. Hän on luennoinut erilaisissa tilaisuuksissa ja tehnyt yhteistyötä eri organisaatioiden, myös ammattikeittiöiden, kanssa. Aiemmin hän on työskennellyt mm. WWF Suomella ruoka-asiantuntijana.
TtM, ravitsemusterapeutti Kati Laineella on yli 10 vuoden kokemus ravitsemusasiantuntijan monipuolisesta luennointi-, koulutus- ja vastaanottotyöstä työikäisten parissa. Kati on kouluttanut ammattikeittiöitä erityisesti ikääntyneiden ravitsemushoidosta.
Pyydämme ilmoittautumiset koulutukseen 22.9. mennessä Webropol –linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/E88BB6A39127FFAA
Lisätietoja koulutuksesta antaa Henna Lehikoinen p. 044 7856021, henna.lehikoinen@savonia.fi
Liiketoimintaosaamista Pohjois-Savon ruokamatkailuun ja European Region of Gastoronomy -hankkeiden kehitystyön tavoite on lähiruokaohjelman tavoitteiden mukaisesti vahvistaa lähiruoka-alalla olevien toimijoiden yhteistyötä sekä tehostaa alan kehittämistä. Hankkeessa kehitetään maakunnan elintarvike-, matkailu-, hyvinvointi- ja luovien alojen yritysten vastuullisen ruokamatkailun osaamista. Liiketoimintaosaamista Pohjois-Savon ruokamatkailuun - Gastro Business -hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.