Glögitasting Live! 2.12. klo 17:00
ke 02.12.2020
Striimattu glögitasting Sawohousella 2.12. klo 17
Tervetuloa virittäytymään joulun tunnelmaan ja nautiskelemaan paikallisten toimijoiden glögeistä ke 2.12. klo 17 alkaen! Sawohousella järjestetään glögitasting, jossa kutsuraati arvioi viisi paikallista glögiä. Iso yleisö voi osallistua tilaisuuteen hankkimalla maisteltavat glögit kotiin ja seuraamalla tapahtumaa suorana verkossa osoitteessa: https://youtu.be/eAswLdd2BQY
Sawohousella maisteltavat glögit ovat
- tämän vuoden uutuus Nenosen mansikkaglögi (0%): Nenosen mansikkatila, Suonenjoki, https://www.nenosenmansikkatila.com/
- Talwimaku mustaherukkaglögi (0%): Willimaku/Iltalypsy Oy, Kiuruvesi: www.willimaku.com ja www.iltalypsy.fi
- L&P Loimuglögi (5 %): Lignell & Piispanen, Kuopio: www. https://lignellpiispanen.com/
- ”ERG” omena-hunajaglögi (0%), johon kehittelemme itse reseptin käyttäen myös Hiekkalan tilan tuotteita (https://www.hiekkalan.fi/hiekkalan-tilasta/) ja Virtalan tilan Kuopio-hunajaa (https://virtalan-tila.fi/hunajaa/)
- Iso-Kallan hiilihapotettu mustaviinimarja glögi (5%): Iso-Kallan Panimo, Kuopio, http://www.isokallanpanimo.fi/
Tilaisuuden lopussa on sesonkiin sopiva musiikkiesitys.
Tilaisuus on osa Kuopion alueen European Region of Gastronomy -kokonaisuuteen kuuluvan Gastro Business -hankkeen ja Business Center Pohjois-Savon järjestämän Gastronomisten innovaatiotyöpajojen sarjaa, jossa kannustetaan työpajoissa mukana olevia yrityksiä löytämään vaihtoehtoisia tapoja yritystoiminannan kehittämiseen.
Ensimmäisen työpajan jälkeen Boutique Hotel SawoHouse yrittäjä Minna Sairberg ja Nenosen Mansikkatilan yrittäjä Alexandra Bogolyubova pohtivat lähestyvää joulusesonkia ja saivat idean glögitasting- tilaisuuden järjestämisestä paikallisia tuotteita hyödyntäen. Idea tuntui monesta hyvälle ja sitä päätettiin lähteä viemään eteenpäin, ja siitä syntyi Glögitasting Live! Sawohousella 2.12. klo 17 pilottitapahtuma.
Lisätietoja:
Henna Lehikoinen, puh 044 785 6021, henna.lehikoinen@savonia.fi
Johanna Kantala, puh 044 785 6929, johanna.kantala@savonia.fi
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.