EUROPEAN REGION OF GASTRONOMY KUOPIO 2020 – 2021 HANKKEIDEN PÄÄTÖSSEMINAARI
ke 24.11.2021
European Region of Gastronomy Kuopio 2020 – 2021 hankkeiden päätösseminaari/välitilinpäätös
Aika: Keskiviikkona 24.11.2021 klo 14.00 – 16.30
Paikka: Kuopion Musiikkikeskus (Kuopionlahdenkatu 23)
OHJELMA
Klo 14.00 Tilaisuuden avaus & tervetuloa
Tilaisuuden juontajana toimii Tiina Naumanen, Viestintäkoulutus Draivi
Klo 14.10 Kuopion alueen ERG 2020 – 2021 päättyvät hankkeet ja välitilinpäätös
Tulokset ja vaikuttavuus
Savonian Secret
Osallistavaa toimintaa ja verkostoitumista
Hannaleena Uhlbäck-Ropponen, Savonia AMK
Eila Hyttinen, Savon koulutuskuntayhtymä
***
Lähiruoan käytön lisääminen
Hannaleena Uhlbäck-Ropponen, Savonia AMK
Tiina Soininen, Servica Oy
***
Pohjoismainen ruokaseikkailu Savossa
Tunnustettuja ruoka- ja keittiötavaralahjoja
Henna Lehikoinen, Savonia AMK
Panu Hiekkala, Hiekkalan tila
***
ERG-alueen tunnuslukuja ja vaikuttavuustietoja
Henna Lehikoinen, Savonia AMK
Harri Nylund ja Tanja Kamaja-Miskala, Lignell & Piispanen
***
European Region of Gastronomy Kuopio 2020-21
Ruokamatkailutuotteiden kehitystyö
Ilona Sares, ProAgria/MKN Itä-Suomi
Parvathy Venugopal, Green Escape
Kaija Lipponen, Kuopion Oppaat
***
Kunniamaininnan saanut Pohjois-Savon ruokamatkailukokonaisuus
Ilona Sares, ProAgria/MKN Itä-Suomi
***
ERG-kokonaisuuden vaikuttava viestintä aluebrändin rakentamisessa
Niina Vänttinen, ProAgria/MKN Itä-Suomi
Klo 15.20 Pohjois-Savon ERG-vuodet ja ruokamatkailun tulevaisuus
Diana Doddin videotervehdys
Tiina Naumanen haastattelee ERG-Ruokalähettiläitä
Klo 15.50 ERG alueen brändin arvon kasvattajana – ei yhden tekemää vaan yhdessä tehtyä
Kirsi Soininen, Kuopion kaupunki
Klo 16.00 Kahvi
Ilmoittautuminen 18.11. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/S/E16525CC360ADB62
Lämpimästi tervetuloa!
ERG-kokonaisuus toteutuu Itä-Suomen ProAgrian & Maa- ja kotitalousnaisten, Kehitysyhtiö SavoGrown, Savonia AMK:n sekä Kuopion kaupungin hankeyhteistyönä. Mukana kehitystyössä on liki 100 yritystä, tapahtumatoimijaa, oppilaitosta ja kehittämisorganisaatiota koko maakunnan alueelta. Strategisen tason hankkeissa on tehty strategiatyötä sekä alueellisesti (GastroPlan) että vaikuttaen tulevan ohjelmakauden rahoitusohjelmiin kansainvälisessä yhteistyössä (EUREGA). Kohti strategisia tavoitteita vievät Gastro Business -hanke tukien yritysten kehittämistä koulutuksin, ERG juhlavuosi -hanke, jossa juhlavuoden ohjelma käytännössä toteutetaan. Savolaisuus on makuasia -hankkeessa European Region of Gastronomya tehdään tunnetuksi alueellisesti ja erityisryhmiä osallistaen. Yritysryhmähankkeet, kuten esimerkiksi Gastronominen silta, joka keskittyy elintarvikeyritysten yhteistyöhön sekä vientiin ja Four Season Derby, jossa painotetaan maaseutumatkailun tuotteistamista tukevat ja jalkauttavat kokonaisuutta. Tutustu kokonaisuuteen: https://www.tastesavo.fi/hankkeet
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.