
Tiukka ja tasaväkinen finaali käytiin 3.2.2025 Savon Ammattiopistolla, ja voiton vei Havu Kitchen & Bar -joukkue Nilsiän Tahkolta!
Onnittelut Simo Paalaselle ja Kim Mustoselle, jotka nappasivat voiton lisäksi myös Lehdistön suosikki -tittelin!
Yleisön suosikiksi huikealla äänimäärällä nousi Bar Pataruukin joukkue Juankoskelta – onnittelut Karoliina Mönkkönen, Ruta Puskina, Tiina Mönkkönen ja Rentta Heikkinen!
Kolmantena finaalissa loisti Galla Kitchen & Bar -joukkue Kuopiosta – hieno suoritus Tuomas Vepsäläiseltä, Hugo Väänäseltä, Singpet Thanakonilta ja Jerry Kankkuselta!
Kilpailu herätti kiinnostusta ja keräsi runsaasti yleisöä seuraamaan joukkueiden upeaa työskentelyä. Tuomariston tehtävä ei ollut helppo, sillä kilpailijat valmistivat toinen toistaan hienompia annoksia, joissa Pohjois-Savon raaka-aineet pääsivät loistamaan. Tuomariston arvovaltaa lisäsi myös maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, joka avajaispuheessaan kiitteli alueen rikasta ruokakulttuuria ja sen elämyspotentiaalia. Hän korosti lähiruoan ja -tuotannon merkitystä huoltovarmuudelle ja muistutti, että kotimaisten tuotteiden ostaminen tukee tulevaisuutta ja turvallisuutta.
Annoskokonaisuuksissa hyödynnettiin laadukkaita pohjoissavolaisia raaka-aineita, kuten kalaa, marjoja, sieniä, luomukasviksia, riistaa, hunajaa, pientuottajien tuotteita ja villiyrttejä.
Kaikki annokset olivat paitsi taidokkaasti valmistettuja ja tyylikkäästi tarjoiltuja, myös upea osoitus alan ammattilaisten korkeasta osaamisesta.
Erityiskiitos Savon Ammattiopiston ja Palvelualan Opisto Kuopion opiskelioille, jotka avustivat joukkueita ruoanvalmistuksessa, annosten nostossa ja tarjoilussa sekä huolehtivat tapahtuman turvallisuudesta. Ilman heidän panostaan tapahtuma ei olisi ollut yhtä onnistunut.
Tapahtuman järjestivät Lähituotteilla makua lautaselle -hanke, joka on saanut EU:n maaseuturahoitusta yhteistyössä Savon Keittiömestareiden kanssa.