Hankkeet

Hankkeet

Agri-Food network

Agri-Food Network -hankkeen tavoitteena on lisätä TKI-organisaatioiden ja ruokaketjun yritysten keskinäistä yhteistyötä ja innovointia alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Hankkeen avulla vahvistetaan Agri-Food klusterin roolia Pohjois-Savon alueen ruokaketjun kehittäjänä. Hanketta hallinnoi Savonia AMK ja sen osatoteuttajina toimivat ProAgria Itä-Suomi/MKN Itä-Suomi, Luonnonvarakeskus ja Ylä-Savon Koulutuskuntayhtymä.

ProAgria MKN Itä-Suomen työpaketeissa jatketaan European Region of Gastronomy -hankkeiden aikana syntynyttä Taste Savo -yritysverkoston rakentamista ja sen yhteishengen ylläpitämistä sekä Taste Savo brändin vahvistamista. Tärkeä osa työtä on myös ruokamatkailun kehittäminen alueellemme. Hanketta rahoittaa Pohjois-Savon Liitto (EAKR-rahoitus).

Hankkeen kesto: 1.4.2023 – 30.9.2025.

Kotisivut
Lähituotteilla makua lautaselle

Lähituotteilla makua lautaselle on Savonian, ProAgria Itä-Suomi ry:n / Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten, Savon ammattiopiston ja Palvelualan opisto Kuopion yhteinen hanke.

Hankkeen tavoitteena on parantaa paikallisen ruuan saatavuutta ammattikeittiöille, edistää paikallisen ruuan menekkiä ja auttaa pohjoissavolaisia ruoka-alan toimijoita verkostoitumaan paremmin. Hanke auttaa ravintoloiden tarpeiden ja tuottajien tuottamien tuotteiden kohtauttamisessa ja tuotteiden saamisessa helpommin ammattilaisten käyttöön. Tavoitteena on tukea tuottajien kykyä kehittää ravintola-alan tarpeita ja arvoja paremmin vastaavia tuotteita ja elintarvikkeita. Hanketta rahoittaa Euroopan maaseuturahasto, Pohjois-Savon Ely-keskus.

Hankeen kesto: 1.2.2024-28.2.2026

Kotisivut