ruisleipä ja leivonnaisia

KumpuRock goes Satoa tuo lähellä tuotetut raaka-aineet festarivieraiden lautasille

Siilinjärvellä aiemmin erillisinä tapahtuminaan järjestetyt KumpuRock ja Satoa ovat yhdistäneet voimansa ja nyt KumpuRock goes Satoa! Uusi tapahtumakokonaisuus luottaa ruokaan elämysten tarjoajana sekä haluaa tuottaa hyvää koko ruokaketjulle.

KumpuRock goes Satoa tuo lähellä tuotetut raaka-aineet festarivieraiden lautasille
02.06.25
Uutinen

Ruoka on entistä merkittävämpi osa vapaa-ajan nautintoja. Hyvin rakennettu ruokatarjonta moninkertaistaa tapahtuman elämyksellisyyden tuoden ruoan ja juoman musiikin rinnalle yhtenä elämysten tuottajana, toteaa MKN Itä-Suomen ruoka- ja matkailuasiantuntija Kirsi Vartia.

- KumpuRock goes Satoa tapahtumassa ruokatarjonnan punaisena lankana kulkevat paikallisesti tuotetut raaka-aineet ja niistä myös paikallisesti valmistetut ja tarjolle tuodut ruoka- ja juoma-annokset. Ne tuovat hyvän mielen ruokaketjun kaikille toimijoille kuluttajat mukaan lukien, täydentää MKN Itä-Suomen yritysasiantuntija Heli Sulola.

Tahkon Kalapoikien Jussi Torvinen ja Ravintola Fonten Aki Hiltunen valmiina tarjoamaan paikallisia makunautintoja festivaaliyleisölle. Ravintolan menu pitää sisällään muun muassa vastakalastettua Juuruksen kuhaa. Kuva: Laura Veijalainen/MKN Itä-Suomi

Tapahtumassa makunautintoja tarjoavat By Maitola, Leipee, Ravintola Fonte ja Savoste, joidenka menut pitävät sisällään mm. hiillostettua Juuruksen kuhaa, kotitekoista leipää Pesolan pihvilihan pulled-beefillä, Koivulan tilan luomumaidosta valmistettua artesaanijäätelöä ja jäätelödrinkkejä sekä Pielaveden frittimuikkua!

Myös tapahtuman musiikkitarjonta nojaa paikalliseen osaamiseen. Tapahtumassa esiintyvät Aavikko, Adi&Robin, Lazy Bonez, MajBird, Nasu&Band sekä Piela.

Tapahtuman menuun ja ohjelmaan on mahdollista tutustua kokonaisuudessaan tapahtuman verkkosivuilla www.satoa.fi ja www.kumpurock.fi

KumpuRock goes Satoa tapahtumaa vietetään Siilinjärven torilla lauantaina 7.6. klo 16–24. Tapahtuman järjestämisestä vastaa Kumputuki ry yhteistyössä ProAgria/MKN Itä-Suomen ja sen toteuttaman Ruokaketjun kehittäminen Siilinjärvelle -hankkeen kanssa. Hanketta rahoittaa Kehittämisyhdistys Kalakukko ry/Euroopan maaseuturahasto. Tapahtuman toteuttamisen mahdollistaa lisäksi laaja joukko paikallisia yhteistyökumppaneita ja talkoolaisia.

Satoa Food Festivalia on vietetty Kuopiossa vuodesta 2014 ja Siilinjärvellä vuodesta 2023 lähtien. Tapahtuman keskiössä on alun alkaen ollut lähellä tuotetut raaka-aineet ja niiden esiin tuominen kuluttajille. Konseptin mukaan tapahtumaan osallistuvat ravintolatoimijat tuovat tarjolle pieniä, paikallisista raaka-aineista valmistettuja maisteluannoksia.

Lisätiedot:

Yritysasiantuntija: Heli Sulola, MKN Itä-Suomi
[email protected]
puh. 040 6720597

Tapahtumavastaava: Anna Huttunen, Kumputuki ry
[email protected]
puh. 040 5682159