Louhenkatupäivä kehittyy, osallistu ja vaikuta!

ke 08.01.2020

Tule mukaan kehittämään yhdessä Louhenkatupäivän tapahtumaa ERG -sparrauspäiviin! ERG -juhlavuoden markkinointi tähtää tuomaan Pohjois-Savon alueelle uusia kävijöitä niin Suomesta kuin kansainvälisistä kohdemaista. ERG-tunnuksen puitteissa Pohjois-Savon ruokamatkailu, laadukkaat elintarvikkeet ja palvelut nostetaan valokeilaan niin kansallisesti kuin kansainvälisesti. 

European Region of Gastronomy -tunnustus on yksi askel pitkäjänteisessä aluekehitystyössä, mutta tunnustuksen avulla kiinnostus saadaan kohdistumaan Pohjois-Savoon entisestään. Itä-Suomen ProAgria ja Maa-ja kotitalousnaiset sekä Savonia AMK ovat käynnistäneet yhdessä tunnustuksen puitteissa hankekokonaisuuden, jonka tavoitteena on saada European Region of Gastronomy, Kuopio Region 2020-2021 –kokonaisuudesta maksimaalinen hyöty kumppaneille ja tulouttaa se positiivisena kassavirtana alueen yrityksille.

ILMOITTAUDU MUKAAN NYT

Kevään 2020 sparraukset & work shopit

Startti ke 8.1.2020 klo 14.0017.00 Ravintola Golden Dome

  • Louhenkatupäivä nyt - millainen tapahtuma? (Tilannekartoitus)
  • Ideointi yhdessä tapahtuman kehittämiseksi (Ryhmätyöskentely)
  • Ideointi yhdessä tapahtuman ruokatarjonnan kehittämiseksi (Ryhmätyöskentely)

Louhenkatupäivän kehitystyö - Mitä tapahtuma saa?

Vuosi 2019-2020

  • Lähtötilannekartoitus yhdessä toimijoiden kanssa

Vuosi 2020

  • Festivaalin ruokatarjonnan vastuullisuuden toteutuminen ja tarvittaessa ruokapuolen asiantuntijan työpajatyyppinen kehitystyö alueen toimijoille.
  • Festivaalien visuaalinen ilme, miltä tapahtuma näyttää? Ideointityöpaja tapahtumatuottajien ja aktiivihenkilöiden kanssa.
  • Festivaali / Tapahtuma on osana ERG Juhlavuoden viestintää, markkinointia ja ohjelmaa.
  • Visuaalisen ilmeen toteutus suunnitelmien mukaan yhdessä toimijoiden kanssa.
  • Ammattimaisen valokuva- ja videomateriaalin tuottaminen joko 2020 tai 2021.

Vuosi 2021

  • ERG Juhlavuosi jatkuu (Juhlavuodessa on kaksi kesää 1.6.2020 – 30.9.2021)
  • Tapahtuma osana ERG Juhlavuoden viestintää, markkinointia ja ohjelmaa.
  • Ammattimaisen valokuva- ja videomateriaalin tuottaminen joko 2020 tai 2021. 

Yhteystiedot:

Taina Laitinen

Tuottaja &Tapahtumakoordinaattori 

Puh. +358 (0) 44 430 9922

taina.laitinen@proagria.fi / taina.laitinen@maajakotitalousnaiset.fi

Tulevia tapahtumia

to 13.08.2020 | Webinaari 14.00-16.00: Google My Business ja muut Googlen työkalut, hakukoneoptimointi

Webinaarissa perehdytään siihen, miten Googlen työkaluja voi hyödyntää palveluiden markkinoimisessa ja miten verkkosivut sekä palvelut hakukoneoptimoidaan.

Katso lisää

pe 14.08.2020 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Maistellen Kuopiota -ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla. Nautimme alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa, jotka sijaitsevat historiallisesti mielenkiintoisissa vanhoissa rakennuksissa. Samalla tutustut Kuopion ydinkeskustaan kävellen ja kuulet oppaan kertomia tarinoita rakennuksista, Kuopion historian tärkeistä henkilöistä, ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Katso lisää

to 20.08.2020 | Webinaari klo 12.00-15.00: Tripadvisorin hyödyntäminen markkinoinnissa

Webinaarissa perehdytään Tripadvisorin käytön mahdollisuuksiin yrityksissä, profiilin tekoon ja asikaspalautteiden keräämiseen.

Katso lisää

la 22.08.2020 | Pop up -päivä Matkuksessa 10 - 16

Pohjoissavolaista lähiruokaa - osta mukaan ja nauti pop up -ravintoloiden annoksia!

Katso lisää

la 22.08.2020 | SATOA Kuopio Festival Week 22.-30.8.2020

Perinteinen SATOA -ruokafestivaali järjestetään vuonna 2020 väljemmin*. Toritapahtuman sijaan ohjelma sekä lähiruokajuhla jalkautuu ravintoloihin ja European Region of Gastronomy Kuopio 2020 – 2021 kumppaniyritysten toimipisteisiin eri puolilla kaupunkia ja maakuntaa.

Katso lisää

ti 25.08.2020 | Syötäviä sieniherkkuja - kurssi 17 - 21

Sienet ovat terveellistä ja monipuolista ruokaa, mutta niiden valmistaminen ruuaksi vaatii omat niksinsä. Tule oppimaan sienten tunnistaminen ja oikea käsittely sienikurssille.

Katso lisää

ke 26.08.2020 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-toimijoiden verkostoitumisaamuun. Aamukahveilla käsittelemme hankekokonaisuuden ajankohtaisia asioita: tulevia tapahtumia ja koulutuksia, juhlavuoden ohjelmaa sekä muita käsillä olevia asioita. Ilmoittautuminen vaaditaan, että osaamme varata riittävän suuren pannun sekä pikkusuolaista.

Katso lisää

ke 26.08.2020 | Paikalliset maistajaiset Koivumäen kartanossa

Paikalliset maistajaiset koostuu kuopiolaisen alkoholijuomatehtaan Lignell & Piispasen tuotannosta olevista alkoholijuomista. Samalla kuulet, kuinka marjalikööriä sekä muita laadukkaita suomalaisia alkoholijuomia valmistetaan. Maistajaiset pidetään upeassa Koivumäen Kartanossa, joka on vielä tänä päivänäkin saman kauppaneuvos Gust. Raninin suvun perillisten omistuksessa kuin tehdaskin.

Katso lisää

to 27.08.2020 | Maistellen Kuopiota -kiertoajelu

Maistellen Kuopiota -kiertoajelun aikana saat herkutella paikallisilla mauilla Kuopion ydinkeskustaa kauempana olevissa ravintoloissa, kuten pyörivässä Puijon Torniravintolassa ja Kuopion Saanassa Kallaveden rannalla. Pääset legendaarisen kauppaneuvos Gustav Raninin jalanjäljille Lignell & Piispasen tehdaskierroksella ja tarina jatkuu historiallisessa Koivumäen kartanossa. Bussimatkalla kuulet Kuopiosta ja sen tärkeistä kohteista kuten Puijosta, Kallavedestä ja Saaristokaupungista sekä kierroksen ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Katso lisää

to 27.08.2020 | Webinaari klo 14.00-16.00: Kuvien ja videoiden merkitys markkinoinnissa, Youtube –kanavan perustaminen

Katso lisää

pe 28.08.2020 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Maistellen Kuopiota -ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla. Nautimme alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa, jotka sijaitsevat historiallisesti mielenkiintoisissa vanhoissa rakennuksissa. Samalla tutustut Kuopion ydinkeskustaan kävellen ja kuulet oppaan kertomia tarinoita rakennuksista, Kuopion historian tärkeistä henkilöistä, ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Katso lisää

la 29.08.2020 | Sieniherkku -työpaja klo 10

Tule tutustumaan muutamaan hyvään ruokasieneen ja opetellaan valmistamaan maistuvaa ja monipuolista sieniruokaa.

Katso lisää

la 29.08.2020 | Sieniherkku -työpaja klo 14

Tule tutustumaan muutamaan hyvään ruokasieneen ja opetellaan valmistamaan maistuvaa ja monipuolista sieniruokaa.

Katso lisää

to 03.09.2020 | Webinaari klo 12.00-15.00: verkkokaupan perustaminen

Webinaarissa perehdytään verkkokaupan perustamiseen, verkkokaupan perustamisen kustannuksiin ja mitä mahdollisuuksia se antaa ruokatuotteiden myyntiin.

Katso lisää

to 03.09.2020 | Webinaari klo 12.00-15.00: verkkokaupan perustaminen

Webinaarissa perehdytään verkkokaupan perustamiseen, perustamisen kustannuksiin ja siihen, mitä mahdollisuuksia se antaa ruokatuotteiden myyntiin.

Katso lisää

ti 08.09.2020 | Rehtiä riistaruokaa -ruokakurssi klo 17 - 21

Johdatus ekologisen riistaruuan saloihin - miten riistaa voi maustaa ja miten se oikeaoppisesti kypsennetään.

Katso lisää

ke 09.09.2020 | Koukussa kalaan -ruokakurssi klo 17 - 21

Järvikalan valmistaminen vaatii omat pienet niksinsä, jotta siitä saa ruodotonta ja maukasta. Ruokakurssilta saat vinkkejä ja uusia reseptejä käyttöösi.

Katso lisää

to 10.09.2020 | Maistellen Kuopiota -kiertoajelu

Maistellen Kuopiota -kiertoajelun aikana saat herkutella paikallisilla mauilla Kuopion ydinkeskustaa kauempana olevissa ravintoloissa, kuten pyörivässä Puijon Torniravintolassa ja Kuopion Saanassa Kallaveden rannalla. Pääset legendaarisen kauppaneuvos Gustav Raninin jalanjäljille Lignell & Piispasen tehdaskierroksella ja tarina jatkuu historiallisessa Koivumäen kartanossa. Bussimatkalla kuulet Kuopiosta ja sen tärkeistä kohteista kuten Puijosta, Kallavedestä ja Saaristokaupungista sekä kierroksen ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Katso lisää

pe 11.09.2020 | Public seminar: Food, gastronomy and wellbeing

The public seminar is open to ERG Platform members, IGCAT Experts, SME’s in food and well-beingrelated industries, students and academics interested in food, well-being and wellness tourism.

Katso lisää

la 12.09.2020 | Osta tilalta! -päivä

Viides valtakunnallinen Osta tilalta! -päivä järjestetään 12. syyskuuta sadoilla tiloilla ympäri Suomea! Päivän aikana pääset kurkistamaan lähitiloille, tutustumaan sen asukkaisiin ja tekemään ostoksia suoraan tilalta.

Katso lisää

ke 16.09.2020 | Paikalliset maistajaiset Koivumäen kartanossa

Paikalliset maistajaiset koostuu kuopiolaisen alkoholijuomatehtaan Lignell & Piispasen tuotannosta olevista alkoholijuomista. Samalla kuulet, kuinka marjalikööriä sekä muita laadukkaita suomalaisia alkoholijuomia valmistetaan. Maistajaiset pidetään upeassa Koivumäen Kartanossa, joka on vielä tänä päivänäkin saman kauppaneuvos Gust. Raninin suvun perillisten omistuksessa kuin tehdaskin.

Katso lisää

ke 23.09.2020 | Tasokasta palvelua kansainvälisille vieraille -opintomatka Järvisydämeen

Opintomatka Järvisydämeen 23.9.2020

Katso lisää

ke 30.09.2020 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-toimijoiden verkostoitumisaamuun. Aamukahveilla käsittelemme hankekokonaisuuden ajankohtaisia asioita: tulevia tapahtumia ja koulutuksia, juhlavuoden ohjelmaa sekä muita käsillä olevia asioita. Ilmoittautuminen vaaditaan, että osaamme varata riittävän suuren pannun sekä pikkusuolaista.

Katso lisää

to 01.10.2020 | My Stay -sivustokoulutus II

My Stay on Visit Finlandin ylläpitämä tietokanta ja markkinointisivusto, jonka kautta Visit Finland markkinoi suomalaisia matkailupalveluita kansainvälisille asiakkaille. Lokakuun työpajassa syötämme yritysten palveluita tietokantaan Kirsi Mikkolan ohjauksessa.

Katso lisää

to 22.10.2020 | Lähituotteilla makua lautasille: Koko ruokaketjun toimijoiden kohtaaminen

Katso lisää

ke 28.10.2020 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-toimijoiden verkostoitumisaamuun. Aamukahveilla käsittelemme hankekokonaisuuden ajankohtaisia asioita: tulevia tapahtumia ja koulutuksia, juhlavuoden ohjelmaa sekä muita käsillä olevia asioita. Ilmoittautuminen vaaditaan, että osaamme varata riittävän suuren pannun sekä pikkusuolaista.

Katso lisää

la 31.10.2020 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 31.10.2020 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

ke 11.11.2020 | Opintomatka: Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 yritykset Etelä-Savossa

Saimaa Gastronomy voitti Suomen paras ruokamatkailutuote -kilpailun 2019. Lähde mukaan opintomatkalle tutustumaan Tertin Kartanon ja Sahanlahti Resortin toimintaan! Bussimatkalla Tarinamme todeksi -koulutus Tiina Naumasen johdolla.

Katso lisää

ke 25.11.2020 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-toimijoiden verkostoitumisaamuun. Aamukahveilla käsittelemme hankekokonaisuuden ajankohtaisia asioita: tulevia tapahtumia ja koulutuksia, juhlavuoden ohjelmaa sekä muita käsillä olevia asioita. Ilmoittautuminen vaaditaan, että osaamme varata riittävän suuren pannun sekä pikkusuolaista.

Katso lisää

to 26.11.2020 | Hyvää oloa - Feeling good

Marraskuun kotahoito: Haluatko astua sisään kodan hämyiseen lämpöön kokemaan  pehmeiden lampaantaljojen päällä upean rentoutuselämyksen? Bene Statera! ®-Hyvän Olon Tasapaino on hemmotteleva ja lihaksia avaava kehohoito, jossa tasapainotamme lisäksi ylikierroksilla käyvän, stressaantuneen hermoston. Hoivaavan tunnin käsittelyn jälkeen saat nauttia lämpimän juoman ja siirtyä sen jälkeen Kartanon tarjoaman maukkaan ruokaelämyksen äärelle. Yksilöllinen hoito sopii kaikenikäisille naisille ja miehille.

Katso lisää

pe 27.11.2020 | Hyvää oloa - Feeling good

Marraskuun kotahoito: Haluatko astua sisään kodan hämyiseen lämpöön kokemaan  pehmeiden lampaantaljojen päällä upean rentoutuselämyksen? Bene Statera! ®-Hyvän Olon Tasapaino on hemmotteleva ja lihaksia avaava kehohoito, jossa tasapainotamme lisäksi ylikierroksilla käyvän, stressaantuneen hermoston. Hoivaavan tunnin käsittelyn jälkeen saat nauttia lämpimän juoman ja siirtyä sen jälkeen Kartanon tarjoaman maukkaan ruokaelämyksen äärelle. Yksilöllinen hoito sopii kaikenikäisille naisille ja miehille.

Katso lisää

la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää