• >

    Gastronomian kärkeä
    Kuopiossa 2020

    Kuopiolle on myönnetty European Region of Gastronomy –status vuodelle 2020. Tunnustus tuo alueelle näkyvyyttä, arvostusta sekä ennen kaikkea uutta liiketoimintaa, uusia matkailijavirtoja, uusia tapahtumia ja se kehittää maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä . LUE LISÄÄ

  • >

    Visit Savo
    aitoja elämyksiä

    Asiakkaille, jotka haluavat kokea ja löytää aitoja, paikallisia asioita: tavata paikallisia ihmisiä, tutustua paikalliseen kulttuuriin tekemällä yhdessä asioita joita me suomalaiset ja savolaiset ihmiset yhä teemme ja arvostamme. LUE LISÄÄ

  • >

    Reko on
    reilua kuluttamista

    Lähiruoan myynti- ja jakelumalli REKO:ssa kuluttajat tilaavat lähiruokatuottajilta ruokaa suoraan ilman välikäsiä. REKO-renkaat toimivat Facebookin kautta suljettuina ryhminään, joissa tilaukset ja toimitukset sovitaan. LUE LISÄÄ

  • >

    Pellolta ja
    metsästä pöytään

    Tunnetuimpia pohjoissavolaisia elintarvikkeita ovat juustot, marjamehut sekä kala-, liha-, ja kasvistuotteet. Luomun ja lähiruuan tuotanto on lisääntynyt alueella voimakkaasti. LUE LISÄÄ

  • >

    Satokausi
    saapuu kaupunkiin

    SATOA -ruokafestivaalit on paikallisten makujen juhlia, jossa voi ostaa ja maistaa ruoka-annoksia katuruokakulttuurin hengessä ja nauttia samalla tapahtuman ohjelmasta kuten katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä. LUE LISÄÄ

  • >

    Ruokaa
    läheltä

    Kuopion on vuoden 2020 gastronominen alue - eikä syyttä. 100 km säteellä Kuopion keskustasta löytyy valtava määrä paikallista ruokaa suosivia, tasokkaita ravintoloita, joiden parista löytyy varmasti vaihtoehtoja vaativammallekin herkkusuulle. LUE LISÄÄ

TASTE SAVO – RUOKAKULTTUURIA & GASTRONOMIAA KUOPION ALUEELLA

Kuopio on vuoden 2020 gastronominen alue – eikä syyttä. 100 km säteellä Kuopion keskustasta löytyy valtava määrä paikallista ruokaa suosivia, tasokkaita ravintoloita, joiden parista löytyy varmasti vaihtoehtoja vaativammallekin herkkusuulle. Alueen lukuisat artesaanimaiset alkutuottajat tuottavat laadukkaita ja persoonallisia tuotteita, joita alueen ravintolat jalostavat herkullisiksi makuelämyksiksi. Paikalliset raaka-aineet näkyvät ravintoloiden ruokalistoilla sekä kaksi kertaa vuodessa järjestettävillä SATOA-ruokafestivaaleilla. Kuopion alue on elinvoimainen ruokamatkailun edelläkävijä! 

TUNNE

IHASTU

LÖYDÄ

HANKI

Blogi

KOE

SYÖ

TUTKI

Uupuuko sivustolta mielestäsi jotain? Kerro siitä meille!

VIIHDY

TUTUSTU

INSPIROIDU