Grocers

The local food production is strong

Northern Savo is especially known for cheese, juice made of berries and fish, meat and vegetable based products. The usage of organic and local food is a growing trend.

Dairy, meat and berries are produced and processed in the region. The farms have traditionally focussed producing milk and meat and the meat has been processed in the region. Nowadays the dairy in Suonenjoki produces butter and Valio in Lapinlahti cheese for national and international markets. Strawberry production of Suonenjoki dates 70 years back.

Quality products from small businesses

Monet maakunnan ruoka-alan yrityksistä ovat erikoistuneet ravintoloiden raaka-ainetoimittajiksi. Elintarvikkeita tuotetaan pääosin pienissä yrityksissä, mikä mahdollistaa laadukkaiden ja persoonallisten ruokatuotteiden tuottamisen. Noin puolet pienistä yrityksistä on kotileipomoita, joiden päätuote on ruisleipä. (www.ruokatieto.fi)

Maakunnan alue tunnetaan myös maitomaakuntana - alueella tuotetaan vuosittain yli 300 miljoonaa litraa maitoa! Kuopiossa ja Kiuruvedellä tuotetaan maitoa enemmän kuin missään muualla Suomessa! 

Etsitkö lihan tai kalan tuottajaa tai lähimpää paikallisia elintarvikkeita käyttävää juhlapalveluiden tuottajaa, voit hakea eri kriteereillä yrittäjää yrityshakukoneestamme tai tutustua alueen REKO-toimintaan.

”Kuopion gastronominen osaaminen on maamme huipputasoa. Ruokamatkailu on myös yksi tärkeimmistä nousevista matkailualan trendeistä, johon Kuopion alueen tapahtumissa on viime vuosina panostettu. Paikallista osaamista esille nostavat ruokafestivaalit ja niiden aito pohjoissavolainen imago nostavat kuluttajien keskuudessa myös puhtaita ja monipuolisia raaka-aineita alueelle tuottavan maatalouden arvostusta."