Laajennettu illallinen: Ruoka & Luonto uudessa ulottuvuudessa
la 29.10.2022
Illallinen kaikille aisteille
Miltä tuntuu kun illalliskokemuksesi laajenee kaikkien aistien äärelle? Miltä tuntuu kun illalliskokemus sisältää metsäisiä tuoksuja, upeita maisemakuvia, luonnon ääniä, kansantarinoita ja lähimakuja savolaisuudesta? Se tuntuu Laajennetulta illalliselta, jonka äärellä aistisi aukeavat. Olo on kuin olisi käynyt luontoretkellä savolaisissa maisemissa ja lähiruokaravintolassa samalta istumalta.
Illallinen luontoretkellä
Illalliskattauksen aikana kokki kertoo ruoan alkuperästä ja valmistustavoista. Eräopas esittelee ja tarinallistaa pohjois-savon upeita kansallismaisemia ja todentuntuisia 360 videoita, samalla kun nautit maistuvasta ruuasta. Äänimaisema hivelee kuuloluita aidoilla luonnon korvakarkeilla. Sieraimiin leijailee esimerkiksi syksyisen sienimetsän tuoksuja, on kuin istuisit itse Puijonnokan laavulla nokipannukahvin äärellä.
Aistit auki
Laajennettu illallinen on virtuaalia ja todellisuutta sympaattisesti sekoitteleva ainutlaatuinen illallistapa. Illallisen voi nauttia yksin tai yhdessä, arki- tai juhlahetkinä. Jälkimakuna aistisi ovat auenneet. Koet kokonaisvaltaiseen ravintolakokemuksen, jossa sinut viedään virtuaalilasien, tarinoiden, äänimaailman, tuoksujen ja makujen avulla itä-suomalaisen luonnon ainutlaatuiseen syleilyyn. Illallisen tarinat on kirjoittanut kirjailija Antti Heikkinen.
Astu eri vuodenaikaan
Illallisella tarjoiltavan neljän ruokalajin menun hintaan 89.- euroa sisältyy kaksi annoksille sopivaa ruokajuomaa, nokipannukahvi tai haudutettu tee ja ainutlaatuinen virtuaalikokemus. Illallisen kesto on noin kaksi ja puoli tuntia. Laajennettu illallinen on ravintolakokemus kaikille aisteille!
http://www.laajennettuillallinen.fi/
Ruokamatkailukilpailu 2021
Laajennettu illallinen pääsi Ruokamatkailukilpailu 2021 finalistiksi. Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä.
Tulevia tapahtumia
ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference
EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it.
la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen
Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.
ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu
Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021
to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu
Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!
ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle
Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.