Laajennettu illallinen: Ruoka & Luonto uudessa ulottuvuudessa

la 29.10.2022

Illallinen kaikille aisteille

Miltä tuntuu kun illalliskokemuksesi laajenee kaikkien aistien äärelle? Miltä tuntuu kun illalliskokemus sisältää metsäisiä tuoksuja, upeita maisemakuvia, luonnon ääniä, kansantarinoita ja lähimakuja savolaisuudesta? Se tuntuu Laajennetulta illalliselta, jonka äärellä aistisi aukeavat. Olo on kuin olisi käynyt luontoretkellä savolaisissa maisemissa ja lähiruokaravintolassa samalta istumalta.

Illallinen luontoretkellä

Illalliskattauksen aikana kokki kertoo ruoan alkuperästä ja valmistustavoista. Eräopas esittelee ja tarinallistaa pohjois-savon upeita kansallismaisemia ja todentuntuisia 360 videoita, samalla kun nautit maistuvasta ruuasta. Äänimaisema hivelee kuuloluita aidoilla luonnon korvakarkeilla. Sieraimiin leijailee esimerkiksi syksyisen sienimetsän tuoksuja, on kuin istuisit itse Puijonnokan laavulla nokipannukahvin äärellä.

Aistit auki

Laajennettu illallinen on virtuaalia ja todellisuutta sympaattisesti sekoitteleva ainutlaatuinen illallistapa. Illallisen voi nauttia yksin tai yhdessä, arki- tai juhlahetkinä. Jälkimakuna aistisi ovat auenneet. Koet kokonaisvaltaiseen ravintolakokemuksen, jossa sinut viedään virtuaalilasien, tarinoiden, äänimaailman, tuoksujen ja makujen avulla itä-suomalaisen luonnon ainutlaatuiseen syleilyyn. Illallisen tarinat on kirjoittanut kirjailija Antti Heikkinen.

Astu eri vuodenaikaan

Illallisella tarjoiltavan neljän ruokalajin menun hintaan 89.- euroa sisältyy kaksi annoksille sopivaa ruokajuomaa, nokipannukahvi tai haudutettu tee ja ainutlaatuinen virtuaalikokemus. Illallisen kesto on noin kaksi ja puoli tuntia. Laajennettu illallinen on ravintolakokemus kaikille aisteille!

http://www.laajennettuillallinen.fi/ 

Ruokamatkailukilpailu 2021

Laajennettu illallinen pääsi Ruokamatkailukilpailu 2021 finalistiksi. Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä.

Tulevia tapahtumia

ti 01.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

ke 02.12.2020 | The Future of Food | Virtual Conference

EIT Food is Europe’s leading food innovation initiative, working to make the food system more sustainable, healthy and trusted. We believe that we are all responsible for and connected to the food that we eat, so we all need to work together to improve it​.

Katso lisää

la 19.12.2020 | Muuruveden Kylätalon jouluinen lounas la 19.12. klo 11 alkaen

Näin joulunalla Rantatien tienoon täyttää laatikoiden ja kinkun tuoksu. Tarjolla siin on jouluinen lounas: silliä, graavialohta, rosollia, salaattia, perinteisesti paistettua kinkkua kastikkeen, porkkana- ja lanttulaatikoiden sekä pottujen kera.

Katso lisää

ke 27.01.2021 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-hankekumppaneiden verkostoitumisaamuun Ravintola Fonteen Siilinjärvelle 27.1.2021

Katso lisää

to 04.03.2021 | Maistellen Kuopiota -ruokakiertoajelu

Tule pohjoissavolaisten makujen, lähiruoan, savolaisen ruokakulttuurin ja Kuopion historian lähteille!

Katso lisää

ke 26.05.2021 | ERG-verkostoitumisiltapäivä: Lähituotteilla makua lautaselle

Tervetuloa ERG-verkostoitumisiltapäivään 26.5. klo 14.00 - 15.30. Aiheena Lähituotteilla makua lautaselle.

Katso lisää