World Food Gift Challenge kilpailu

16.02.2022

Osallistu kansainväliseen ruokakilpailuun! Onko sinulla herkullinen ruokalahja tai matkamuistoksikin sopiva kulinaarinen tuote?  

Itä-Suomen MKN etsii Pohjois-Savon herkullisia helmiä World Food Gift Challenge kilpailuun. Kisassa palkitaan Euroopan maukkainpien maakuntien (European Regions of Gastronomy) ensiluokkasia tuotteita sekä saadaan kansainvälistä näkyvyyttä näille gastronomisille (ruokaan liittyville) lahjatuotteille sekä matkamuistoille. Aluekilpailu on pohjoissavolaisille, ensisijaisesti pienille sekä keskisuurille yrityksille, tuotteille ja tuottajille. Kilpailussa painotetaan vastuullisia arvoja, paikallista osaamista sekä alueen uniikkeja helmiä. Kilpailuun sopiva tuote voi olla artensaanituote, ruokalahja, ruokatuote tai esimerkiksi ruokakulttuuriin tai ruoanlaittoon liittyvä tuote. Edellisten vuosien voittajat sekä kansainvälisessä kilpailussa ovat menestyneet Willimaku lahjapakkaukset, Kauraparta gluteenittomat tuotteet, Kuopio Hunaja sekä Haapaniemen Matkailun Valkosipulihauki. Lue lisää World Food Gift Challengesta ja järjestäjä IGCATista https://igcat.org/world-food-gift-challenge/  

Osallistut kilpailuun tuomalla tai toimittamalla tuotteesi Ke 2.3.2022 ProAgria Itä-Suomen toimistolle Puijonkatu 14, 2 krs. Aluekilpailu käydään To 3.3.2022, ja asiantuntijoista koostuva tuomaristo valitsee osallistujista 4 kpl tuotteita edustamaan  kansainväliseen kilpailuun, joka käydään Menorcalla 7.4.2022 Fira Arrels -messujen aikana. Valitut tuotteet valokuvataan ja ilmoitetaan kilpailuun MKN:n toimesta IGCATille 14.3.2022 mennessä.  

 
Lisätiedot ja kysymykset kilpailusta:  
Marja Niskanen  
Ruoka- ja yritysasiantuntija 
Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset  
0400 905 782,  marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi 
 

World Food Gift Challenge -haasteeseen lähetettyjen tuotteiden tulee olla sekä yksilöllisiä ja erottuvia, tarinallisia, sisältää ensiluokkaisia sekä paikallisia raaka-aineita, valmistettu Pohjois-Savossa sekä olla vastuullisesti tuotettuja. Tuotteiden tulee myös täyttää elintarvikkeiden turvallisuusstandardit.  

Kilpailuun voivat osallistua paikalliset ruoka- ja juomatuotteet, jotka soveltuvat kuljetettaviksi ilman vaaraa, että ne tuhoutuvat ja/tai menettävät ravitsemuksellisia ominaisuuksia. Esimerkiksi sopivia ovat erilaiset, hillot, hunajat, mausteet tai muut herkut, jotka eivät tarvitse kylmäsäilytystä ja ovat helposti ostettavissa mukaan esimerkiksi sopivan pakkauskokonsa vuoksi. Ruokaan liittyvät lahjat taas voivat olla esimerkiksi kirjoja, keittiövälineitä, tekstiilejä tai muita esineitä sekä innovaatioita, jonka matkailija veisi mielellään muistoksi mukanaan. Ne voivat soveltua erinomaisesti myös yritys- tai joululahjoiksi.  

Kilpailussa palkitaan voittajat useista kategorioista: Luovin brändäys, kestävän kehityksen mukaisin pakkaus sekä innovatiivinen design, paras tarinankerronta, paras maku sekä sijat 1., 2. ja 3. koko kilpailusta. Voittajat saavat kansainvälistä näkyvyyttä sekä promootion IGCAT:n verkkosivuilla, viestinnässä ja sosiaalisessa mediassa. Pohjois-Savon aluekilpailun tuotteet saavat näkyvyyttä Taste Savo ja Itä-Suomen MKN kanavissa. 

European Region of Gastronomy Kuopio 2020-21: Kuopion alue ja Pohjois-Savon maakunta on saanut ensimmäisenä alueena Suomessa European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota voidaan verrata kulttuuripääkaupunki -titteliin. ERG-tunnustus kehittää myös monipuolisesti kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä. Herkullinen ruoka ja ruokaan liitettävät elämykset sekä kokemukset ovat vastuullisen liiketoiminnan kanssa toiminnan keskiössä. Tunnustus on askel pitkäjänteisessä kehitystyössä kohti kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettua Pohjois-Savon ruokamaakuntaa sekä houkuttelevaa ruokamatkailun kohdetta.  ERG -tunnustuksen myöntää eurooppalaisten alueiden yhteistyöverkosto IGCAT, joka edistää monialaista yhteistyötä ruokakulttuurin, matkailun, kaupunkikulttuurin ja taiteen alueilla.  

Maistuva, monimuotoinen, kestävä ja elinvoimainen Suomi: Maa- ja kotitalousnaiset on kansainvälisesti linkittynyt ruoka-, maisema- ja yrityspalveluja tarjoava asiantuntijajärjestö sekä kymmenien tuhansien maaseutuhenkisten ihmisten aktiivinen verkosto. Toiminnallamme rakennamme kestävää, osaavaa ja osallistavaa yhteiskuntaa. Tuomme suomalaista ruokakulttuuria esille monipuolisesti sekä ruoan sankaritarinat näkyviksi ja rakennamme osaltamme mahdollisuuksien suomea.  

Medialle: Video: European Food Gift Challenge Kuopiossa 2020 https://youtu.be/eEAjDekOWR8 Valokuvat: https://www.dropbox.com/sh/w47i8s5u5xlvshj/AAAIreg6auPIEsKyUP8WpfC8a?dl=0  

Lisätiedot ja aineistopyynnöt:  

Niina Vänttinen  
Viestintäasiantuntija ja hankepäällikkö 
MKN Itä-Suomi, European Region of Gastronomy Kuopio 2020-21 
041 730 1443, niina.vanttinen@maajakotitalousnaiset.fi  

Gastronomy of Kuopio Region – Ruokakulttuuria Pohjois-Savossa www.tastesavo.fi   

Katso lisää

Katso lisää

Seuraa