European Young Chef Award 2017 - suomalaisopiskelija sijoittui toiseksi!

Espanjassa, Sant Pol De Marissa järjestetään Nuori -kokki kilpailu maanantaina 5.11.2017 (European Young Chef Award). Kilpailu on suunnattu European Regions of Gastronomy -verkoston jäsenalueille ja Kuopion alueelta kilpailuun osallistuu Savonia-ammattikorkeakoulun kolmannen vuosikurssin restonomiopiskelija Josi Polso, joka sijoittui kisassa toiseksi. Kilpailun tuomaristossa on mukana kuopiolainen Ilona Sares. Kansainvälinen kilpailu pyritään järjestämään Kuopiossa vuonna 2020 joka on Kuopion alueen gastronominen juhlavuosi.

Kilpailussa finalistit esittelevät innovatiiviset versionsa oman alueensa perinteisistä annoksista. Polso on valinnut perinteiseksi annokseksi mustikkakukon. Kilpailussa hän esittelee ja kertoo mikä perinteinen mustikkakukko on sekä valmistaa tuomaristolle oman, modernin versionsa annoksesta. Tavoitteena Polsolla on tuoda kotiin European Young Chef 2017 -palkinto ja titteli. Nuoret kokit on valittu Regions of Gastronomy -verkostoalueislta ja he osallistuvat kilpailuun suojellakseen ja esitelläkseen omaa ruokakulttuuriaan ja ruoan monimuotoisuutta, kulinaarista perintöä sekä gastronomisia innovaatioita. Kilpailu myös tukee nuoria kokkeja jotka ovat uransa alussa.

Kilpailun järjestää IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism), vuonna 2012 perustettu voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoitteena on vahvistaa paikallisyhteisöjä edistämällä vastuullisen matkailun kehittämistä tukemalla alueellista ruoka- kulttuuri- taide- ja matkailutoimijoiden yhteistyötä eri puolilla maailmaa.

Vuoden 2017 tilaisuutta isännöi Sant Pol de Mar -yliopiston hotelli- ja matkailukoulu(EUHTStPOL). Koska vuoden 2016 kilpailun voittaja tuli Egeanmeren alueelta Kreikasta, tulee kansainvälisen tuomariston puheenjohtajaksi Kreikan huippukokki-ravintoloitsija Argiro Barbarigoun.

Maailmankuulu espanjalainen kokki Joan Roca on kilpailun lähettiläs. Joan Roca totesi, että “European Young Chef Award tarjoaa tuleville ammattilaisille mahdollisuuden haastaa itsensä upeassa kilpailussa, luoda innovatiivisia uusia reseptejä jotka perustuvat heidän alueensa gastronomisiin juuriin ja samalla heillä on korvaamaton tilaisuus oppia toisiltaan ja löytää muita ruokakulttuureja."

Tapahtuman tavoitteena on:

Edistää perinteisten ruokien innovaatioita

Paikalliset ruokakulttuurit ovat tärkeä innovoinnin lähde. Perinteet, jotka ovat kehittyneet vuosisatojen ajan muodostavat elintarvikekulttuurien tärkeän ”DNAn”. Alueellinen gastronomia sekä paikallistuntemus ovat täten tärkeä innovatiivisten tuotteiden ja kokemusten lähde.

Korostaa vastuullisia ruokakulttuureja

Vastuulliset paikalliset, alueelliset ja maailmanlaajuiset elintarvikejärjestelmät ovat tärkeitä meille kaikille sekä tulevaisuudellemme. The European Young Chef Award herättää keskustelua kestävistä ja vastuullisista elintarvike- ja gastronomian käytännöistä, tuotannosta ja kulutuksesta.

Saada uusia lähettiläitä paikallisille elintarvikkeille

Paikalliset elintarvikkeet ovat usein ainutlaatuisia alueella josta ne tulevat. Samoin alueellinen kulttuuri luo eroja, jotka korostavat paikallisten tuotteiden lisäarvoa. Antamalla näkyvyyttä kokeille jotka käyttävät paikallisia raaka-aineita saamme toivottavasti tulevaisuudessa gastronomisia elämyksiä joissa laatu on erinomainen ja vastuullisuus on myös huomioitu.

For more information about the competition and the rules please visit:

www.europeanyoungchefaward.org

Please see the 2016 official video: www.youtube.com/watch?v=lFZbgOCLN6A

For more information contact:

IGCAT: info@igcat.org

European Young Chef Award 2017 - suomalaisopiskelija sijoittui toiseksi!

Espanjassa, Sant Pol De Marissa järjestetään Nuori -kokki kilpailu maanantaina 5.11.2017 (European Young Chef Award). Kilpailu on suunnattu European Regions of Gastronomy -verkoston jäsenalueille ja Kuopion alueelta kilpailuun osallistuu Savonia-ammattikorkeakoulun kolmannen vuosikurssin restonomiopiskelija Josi Polso, joka sijoittui kisassa toiseksi. Kilpailun tuomaristossa on mukana kuopiolainen Ilona Sares. Kansainvälinen kilpailu pyritään järjestämään Kuopiossa vuonna 2020 joka on Kuopion alueen gastronominen juhlavuosi.

Kilpailussa finalistit esittelevät innovatiiviset versionsa oman alueensa perinteisistä annoksista. Polso on valinnut perinteiseksi annokseksi mustikkakukon. Kilpailussa hän esittelee ja kertoo mikä perinteinen mustikkakukko on sekä valmistaa tuomaristolle oman, modernin versionsa annoksesta. Tavoitteena Polsolla on tuoda kotiin European Young Chef 2017 -palkinto ja titteli. Nuoret kokit on valittu Regions of Gastronomy -verkostoalueislta ja he osallistuvat kilpailuun suojellakseen ja esitelläkseen omaa ruokakulttuuriaan ja ruoan monimuotoisuutta, kulinaarista perintöä sekä gastronomisia innovaatioita. Kilpailu myös tukee nuoria kokkeja jotka ovat uransa alussa.

Kilpailun järjestää IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism), vuonna 2012 perustettu voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka tavoitteena on vahvistaa paikallisyhteisöjä edistämällä vastuullisen matkailun kehittämistä tukemalla alueellista ruoka- kulttuuri- taide- ja matkailutoimijoiden yhteistyötä eri puolilla maailmaa.

Vuoden 2017 tilaisuutta isännöi Sant Pol de Mar -yliopiston hotelli- ja matkailukoulu(EUHTStPOL). Koska vuoden 2016 kilpailun voittaja tuli Egeanmeren alueelta Kreikasta, tulee kansainvälisen tuomariston puheenjohtajaksi Kreikan huippukokki-ravintoloitsija Argiro Barbarigoun.

Maailmankuulu espanjalainen kokki Joan Roca on kilpailun lähettiläs. Joan Roca totesi, että “European Young Chef Award tarjoaa tuleville ammattilaisille mahdollisuuden haastaa itsensä upeassa kilpailussa, luoda innovatiivisia uusia reseptejä jotka perustuvat heidän alueensa gastronomisiin juuriin ja samalla heillä on korvaamaton tilaisuus oppia toisiltaan ja löytää muita ruokakulttuureja."

Tapahtuman tavoitteena on:

Edistää perinteisten ruokien innovaatioita

Paikalliset ruokakulttuurit ovat tärkeä innovoinnin lähde. Perinteet, jotka ovat kehittyneet vuosisatojen ajan muodostavat elintarvikekulttuurien tärkeän ”DNAn”. Alueellinen gastronomia sekä paikallistuntemus ovat täten tärkeä innovatiivisten tuotteiden ja kokemusten lähde.

Korostaa vastuullisia ruokakulttuureja

Vastuulliset paikalliset, alueelliset ja maailmanlaajuiset elintarvikejärjestelmät ovat tärkeitä meille kaikille sekä tulevaisuudellemme. The European Young Chef Award herättää keskustelua kestävistä ja vastuullisista elintarvike- ja gastronomian käytännöistä, tuotannosta ja kulutuksesta.

Saada uusia lähettiläitä paikallisille elintarvikkeille

Paikalliset elintarvikkeet ovat usein ainutlaatuisia alueella josta ne tulevat. Samoin alueellinen kulttuuri luo eroja, jotka korostavat paikallisten tuotteiden lisäarvoa. Antamalla näkyvyyttä kokeille jotka käyttävät paikallisia raaka-aineita saamme toivottavasti tulevaisuudessa gastronomisia elämyksiä joissa laatu on erinomainen ja vastuullisuus on myös huomioitu.

For more information about the competition and the rules please visit:

www.europeanyoungchefaward.org

Please see the 2016 official video: www.youtube.com/watch?v=lFZbgOCLN6A

For more information contact:

IGCAT: info@igcat.org