Euroopan ensimmäinen European Region of Gastronomy toimisto avautuu Kuopioon 31.5.2018

31.05.2018

Toimiston avajaisia vietetään Kuopiossa torstaina 31.5.2018. Avajaisissa tutustutaan uusiin tiloihin sekä kerrotaan Kuopion alueen kahdesta uudesta ruokalähettiläästä, jotka vievät Kuopion gastronomista sanomaa eteenpäin.

European Region of Gastronomy -toimisto on ensimmäinen laatuaan koko Euroopassa. Toimisto on ensimmäisiä näkyviä toimenpiteitä, jotka liittyvät viime syksynä Kuopioon saatuun European Region of Gastronomy -tunnustukseen. Toimistosta saa jatkossa lisätietoa European Region of Gastronomy -kokonaisuudesta ja juhlavuoden 2020 suunnitelmista.

European Region of Gastronomyn taustalla on eurooppalaisten alueiden ja tutkijoiden sitoutumaton ICGAT-verkosto, joka edistää ruokakulttuurin, matkailun, taiteen ja kaupunkikulttuurin yhteistyötä. Tunnustus tuo laajaa kansainvälistä näkyvyyttä, uusia matkailijavirtoja ja tapahtumia sekä aktivoi elintarvikeyritysten liiketoimintaa.

Kuopion European Region of Gastronomy-tunnustus on ensimmäinen Suomessa ja toinen Pohjoismaissa. Tunnustuksen virallisina hakijatahoina ovat olleet ProAgria Pohjois-Savo ry, Kuopion kaupunki ja Savonia ammattikorkeakoulu. Arvostettua tunnustusta haettiin kirjamuotoisella, maakunnan ruoka-, matkailu- ja kulttuuritoimintaa esittelevällä hakemuksella. Hakemuskirje laadittiin keväällä 2017 ja kansainvälinen raati tuli arvioimaan Pohjois-Savon hakemuksen kesäkuussa 2017. Raati antoi European Region of Gastronomy-tunnustuksen Kuopiolle, koska Kuopion alueen hakemus osoittaa sitoutumista alueen monipuoliseen ruoantuotantoon. Kuopion alue haluaa säilyttää yhteyden luontoon ja perinteeseen.

Lisätietoja: www.tastesavo.fi

Ilona Sares

kv-koordinaattori

043 825 1216

ilona.sares@proagria.fi

Euroopan ensimmäinen European Region of Gastronomy toimisto avautuu Kuopioon 31.5.2018

31.05.2018

Toimiston avajaisia vietetään Kuopiossa torstaina 31.5.2018. Avajaisissa tutustutaan uusiin tiloihin sekä kerrotaan Kuopion alueen kahdesta uudesta ruokalähettiläästä, jotka vievät Kuopion gastronomista sanomaa eteenpäin.

European Region of Gastronomy -toimisto on ensimmäinen laatuaan koko Euroopassa. Toimisto on ensimmäisiä näkyviä toimenpiteitä, jotka liittyvät viime syksynä Kuopioon saatuun European Region of Gastronomy -tunnustukseen. Toimistosta saa jatkossa lisätietoa European Region of Gastronomy -kokonaisuudesta ja juhlavuoden 2020 suunnitelmista.

European Region of Gastronomyn taustalla on eurooppalaisten alueiden ja tutkijoiden sitoutumaton ICGAT-verkosto, joka edistää ruokakulttuurin, matkailun, taiteen ja kaupunkikulttuurin yhteistyötä. Tunnustus tuo laajaa kansainvälistä näkyvyyttä, uusia matkailijavirtoja ja tapahtumia sekä aktivoi elintarvikeyritysten liiketoimintaa.

Kuopion European Region of Gastronomy-tunnustus on ensimmäinen Suomessa ja toinen Pohjoismaissa. Tunnustuksen virallisina hakijatahoina ovat olleet ProAgria Pohjois-Savo ry, Kuopion kaupunki ja Savonia ammattikorkeakoulu. Arvostettua tunnustusta haettiin kirjamuotoisella, maakunnan ruoka-, matkailu- ja kulttuuritoimintaa esittelevällä hakemuksella. Hakemuskirje laadittiin keväällä 2017 ja kansainvälinen raati tuli arvioimaan Pohjois-Savon hakemuksen kesäkuussa 2017. Raati antoi European Region of Gastronomy-tunnustuksen Kuopiolle, koska Kuopion alueen hakemus osoittaa sitoutumista alueen monipuoliseen ruoantuotantoon. Kuopion alue haluaa säilyttää yhteyden luontoon ja perinteeseen.

Lisätietoja: www.tastesavo.fi

Ilona Sares

kv-koordinaattori

043 825 1216

ilona.sares@proagria.fi