European Region of Gastronomy -perehdytys klo 09:00-11:00

to 09.01.2020

Järjestämme 9.1.2020 kaksi saman sisältöistä perehdytystilaisuutta, joihin koko henkilökunta on tervetullut. Jokaisen osallistuvat henkilön toivotaan ilmoittautuvat tilaisuuteen alla olevan linkin kautta. Tilaisuus taltioidaan ja tallenne on katsottavissa jälkikäteen.

Perehdytyksessä käymme läpi European Region of Gastronomy sisältöjä, viestintää ja esimerkiksi tunnuksen käyttöön liittyviä asioita.

Tunnuksen käyttö tuo yritykselle lisäarvoa

Yhteistyöhön mukaan lähtevät yritykset saavat käyttää ERG2020 –tunnusta. ERG2020-tunnus yrityksen ovessa, ruokalistalla, verkkosivuilla tai muissa markkinointimateriaaleissa kertoo yrityksen olevan alueen ruokamatkailun helmi. Asiakkaalle tunnus viestii paikallisista ja aidoista, vastuullisesti tuotetuista tuotteista ja palveluista. Tunnusta käyttävät yritykset ovat sitoutuneet kehittämään toimintansa vastuullisuutta (ympäristöllinen, taloudellinen ja sosiaalinen vastuu) ja haluavat tukea alueen hyvinvointia suosimalla tuotteissaan mm. lähiraaka-aineita.

Tunnus viestii tuotteista tai palveluista, joiden tuotannossa painotetaan laatua, vastuullista toimintaa ja paikallisten raaka-aineiden käyttöä. Tunnus viestii myös alueen kulttuurista ja tekee palveluista ja tuotteista kiinnostavia paikallisuutta ja lähiruokaa arvostavien kuluttajien keskuudessa.

Tunnuksen käyttöoikeutta voivat hakea Pohjois-Savon alueen yritykset, jotka valmistavat tuotteensa Pohjois-Savon alueella, käyttävät tuotteissaan ja palveluissaan paikallisia raaka-aineita ja jotka sitoutuvat kehittämään yritystoimintansa ympäristöllistä, taloudellista- ja sosiaalista vastuullisuuta. ERG2020-tunnus perustuu kansainvälisen IGCAT:in standardeihin ja alueellisesti laadittuihin kriteereihin. Tunnusta käyttävät yritykset erottuvat edukseen European Region of Gastonomy Kuopio 2020-2021 juhlakauden aikana.

Yhteistyöhön sitoutuneet yritykset voivat käyttää ERG2020-tunnusta yrityksensä markkinointiviestinnässä (mm. verkkosivuilla, mainoksissa ja sosiaalisessa mediassa) ruokalistoilla, tuotteissa ja vaikka yrityksen julkisivussa. Tunnuksen käyttö on luvanvarainen ja maksullinen. Yritykset perehdytetään tunnuksen käyttöön ja saavat koulutusta vastuullisuuden kehittämiseen.

Tunnuksen käyttöön liittyviin kysymyksiin vastaavat Pro Agrian ja Savonian asiantuntijat.

Tulevia tapahtumia

pe 14.08.2020 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Maistellen Kuopiota -ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla. Nautimme alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa, jotka sijaitsevat historiallisesti mielenkiintoisissa vanhoissa rakennuksissa. Samalla tutustut Kuopion ydinkeskustaan kävellen ja kuulet oppaan kertomia tarinoita rakennuksista, Kuopion historian tärkeistä henkilöistä, ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Katso lisää

to 20.08.2020 | Webinaari klo 12.00-15.00: Tripadvisorin hyödyntäminen markkinoinnissa

Webinaarissa perehdytään Tripadvisorin käytön mahdollisuuksiin yrityksissä, profiilin tekoon ja asikaspalautteiden keräämiseen.

Katso lisää

la 22.08.2020 | Pop up -päivä Matkuksessa 10 - 16

Pohjoissavolaista lähiruokaa - osta mukaan ja nauti pop up -ravintoloiden annoksia!

Katso lisää

la 22.08.2020 | SATOA Kuopio Festival Week 22.-30.8.2020

Perinteinen SATOA -ruokafestivaali järjestetään vuonna 2020 väljemmin*. Toritapahtuman sijaan ohjelma sekä lähiruokajuhla jalkautuu ravintoloihin ja European Region of Gastronomy Kuopio 2020 – 2021 kumppaniyritysten toimipisteisiin eri puolilla kaupunkia ja maakuntaa.

Katso lisää

ti 25.08.2020 | Syötäviä sieniherkkuja - kurssi 17 - 21

Sienet ovat terveellistä ja monipuolista ruokaa, mutta niiden valmistaminen ruuaksi vaatii omat niksinsä. Tule oppimaan sienten tunnistaminen ja oikea käsittely sienikurssille.

Katso lisää

ke 26.08.2020 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-toimijoiden verkostoitumisaamuun. Aamukahveilla käsittelemme hankekokonaisuuden ajankohtaisia asioita: tulevia tapahtumia ja koulutuksia, juhlavuoden ohjelmaa sekä muita käsillä olevia asioita. Ilmoittautuminen vaaditaan, että osaamme varata riittävän suuren pannun sekä pikkusuolaista.

Katso lisää

ke 26.08.2020 | Paikalliset maistajaiset Koivumäen kartanossa

Paikalliset maistajaiset koostuu kuopiolaisen alkoholijuomatehtaan Lignell & Piispasen tuotannosta olevista alkoholijuomista. Samalla kuulet, kuinka marjalikööriä sekä muita laadukkaita suomalaisia alkoholijuomia valmistetaan. Maistajaiset pidetään upeassa Koivumäen Kartanossa, joka on vielä tänä päivänäkin saman kauppaneuvos Gust. Raninin suvun perillisten omistuksessa kuin tehdaskin.

Katso lisää

to 27.08.2020 | Maistellen Kuopiota -kiertoajelu

Maistellen Kuopiota -kiertoajelun aikana saat herkutella paikallisilla mauilla Kuopion ydinkeskustaa kauempana olevissa ravintoloissa, kuten pyörivässä Puijon Torniravintolassa ja Kuopion Saanassa Kallaveden rannalla. Pääset legendaarisen kauppaneuvos Gustav Raninin jalanjäljille Lignell & Piispasen tehdaskierroksella ja tarina jatkuu historiallisessa Koivumäen kartanossa. Bussimatkalla kuulet Kuopiosta ja sen tärkeistä kohteista kuten Puijosta, Kallavedestä ja Saaristokaupungista sekä kierroksen ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Katso lisää

to 27.08.2020 | Webinaari klo 14.00-16.00: Kuvien ja videoiden merkitys markkinoinnissa, Youtube –kanavan perustaminen

Katso lisää

pe 28.08.2020 | Maistellen Kuopiota -ruokakävely

Maistellen Kuopiota -ruokakävelyn aikana saat herkutella paikallisilla mauilla. Nautimme alkupalat, pääruoan, väliruoan ja jälkiruoan eri ravintoloissa, jotka sijaitsevat historiallisesti mielenkiintoisissa vanhoissa rakennuksissa. Samalla tutustut Kuopion ydinkeskustaan kävellen ja kuulet oppaan kertomia tarinoita rakennuksista, Kuopion historian tärkeistä henkilöistä, ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Katso lisää

la 29.08.2020 | Sieniherkku -työpaja klo 10

Tule tutustumaan muutamaan hyvään ruokasieneen ja opetellaan valmistamaan maistuvaa ja monipuolista sieniruokaa.

Katso lisää

la 29.08.2020 | Sieniherkku -työpaja klo 14

Tule tutustumaan muutamaan hyvään ruokasieneen ja opetellaan valmistamaan maistuvaa ja monipuolista sieniruokaa.

Katso lisää

to 03.09.2020 | Webinaari klo 12.00-15.00: verkkokaupan perustaminen

Webinaarissa perehdytään verkkokaupan perustamiseen, verkkokaupan perustamisen kustannuksiin ja mitä mahdollisuuksia se antaa ruokatuotteiden myyntiin.

Katso lisää

to 03.09.2020 | Webinaari klo 12.00-15.00: verkkokaupan perustaminen

Webinaarissa perehdytään verkkokaupan perustamiseen, perustamisen kustannuksiin ja siihen, mitä mahdollisuuksia se antaa ruokatuotteiden myyntiin.

Katso lisää

ti 08.09.2020 | Rehtiä riistaruokaa -ruokakurssi klo 17 - 21

Johdatus ekologisen riistaruuan saloihin - miten riistaa voi maustaa ja miten se oikeaoppisesti kypsennetään.

Katso lisää

ke 09.09.2020 | Koukussa kalaan -ruokakurssi klo 17 - 21

Järvikalan valmistaminen vaatii omat pienet niksinsä, jotta siitä saa ruodotonta ja maukasta. Ruokakurssilta saat vinkkejä ja uusia reseptejä käyttöösi.

Katso lisää

to 10.09.2020 | Maistellen Kuopiota -kiertoajelu

Maistellen Kuopiota -kiertoajelun aikana saat herkutella paikallisilla mauilla Kuopion ydinkeskustaa kauempana olevissa ravintoloissa, kuten pyörivässä Puijon Torniravintolassa ja Kuopion Saanassa Kallaveden rannalla. Pääset legendaarisen kauppaneuvos Gustav Raninin jalanjäljille Lignell & Piispasen tehdaskierroksella ja tarina jatkuu historiallisessa Koivumäen kartanossa. Bussimatkalla kuulet Kuopiosta ja sen tärkeistä kohteista kuten Puijosta, Kallavedestä ja Saaristokaupungista sekä kierroksen ravintoloista ja niiden yrittäjistä.

Katso lisää

pe 11.09.2020 | Public seminar: Food, gastronomy and wellbeing

The public seminar is open to ERG Platform members, IGCAT Experts, SME’s in food and well-beingrelated industries, students and academics interested in food, well-being and wellness tourism.

Katso lisää

la 12.09.2020 | Osta tilalta! -päivä

Viides valtakunnallinen Osta tilalta! -päivä järjestetään 12. syyskuuta sadoilla tiloilla ympäri Suomea! Päivän aikana pääset kurkistamaan lähitiloille, tutustumaan sen asukkaisiin ja tekemään ostoksia suoraan tilalta.

Katso lisää

ke 16.09.2020 | Paikalliset maistajaiset Koivumäen kartanossa

Paikalliset maistajaiset koostuu kuopiolaisen alkoholijuomatehtaan Lignell & Piispasen tuotannosta olevista alkoholijuomista. Samalla kuulet, kuinka marjalikööriä sekä muita laadukkaita suomalaisia alkoholijuomia valmistetaan. Maistajaiset pidetään upeassa Koivumäen Kartanossa, joka on vielä tänä päivänäkin saman kauppaneuvos Gust. Raninin suvun perillisten omistuksessa kuin tehdaskin.

Katso lisää

ke 23.09.2020 | Tasokasta palvelua kansainvälisille vieraille -opintomatka Järvisydämeen

Opintomatka Järvisydämeen 23.9.2020

Katso lisää

ke 30.09.2020 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-toimijoiden verkostoitumisaamuun. Aamukahveilla käsittelemme hankekokonaisuuden ajankohtaisia asioita: tulevia tapahtumia ja koulutuksia, juhlavuoden ohjelmaa sekä muita käsillä olevia asioita. Ilmoittautuminen vaaditaan, että osaamme varata riittävän suuren pannun sekä pikkusuolaista.

Katso lisää

to 01.10.2020 | My Stay -sivustokoulutus II

My Stay on Visit Finlandin ylläpitämä tietokanta ja markkinointisivusto, jonka kautta Visit Finland markkinoi suomalaisia matkailupalveluita kansainvälisille asiakkaille. Lokakuun työpajassa syötämme yritysten palveluita tietokantaan Kirsi Mikkolan ohjauksessa.

Katso lisää

ke 28.10.2020 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-toimijoiden verkostoitumisaamuun. Aamukahveilla käsittelemme hankekokonaisuuden ajankohtaisia asioita: tulevia tapahtumia ja koulutuksia, juhlavuoden ohjelmaa sekä muita käsillä olevia asioita. Ilmoittautuminen vaaditaan, että osaamme varata riittävän suuren pannun sekä pikkusuolaista.

Katso lisää

la 31.10.2020 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 31.10.2020 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

ke 11.11.2020 | Opintomatka: Suomen paras ruokamatkailutuote 2019 yritykset Etelä-Savossa

Saimaa Gastronomy voitti Suomen paras ruokamatkailutuote -kilpailun 2019. Lähde mukaan opintomatkalle tutustumaan Tertin Kartanon ja Sahanlahti Resortin toimintaan! Bussimatkalla Tarinamme todeksi -koulutus Tiina Naumasen johdolla.

Katso lisää

ke 25.11.2020 | ERG-toimijoiden verkostoitumisaamu

Tervetuloa ERG-toimijoiden verkostoitumisaamuun. Aamukahveilla käsittelemme hankekokonaisuuden ajankohtaisia asioita: tulevia tapahtumia ja koulutuksia, juhlavuoden ohjelmaa sekä muita käsillä olevia asioita. Ilmoittautuminen vaaditaan, että osaamme varata riittävän suuren pannun sekä pikkusuolaista.

Katso lisää

to 26.11.2020 | Hyvää oloa - Feeling good

Marraskuun kotahoito: Haluatko astua sisään kodan hämyiseen lämpöön kokemaan  pehmeiden lampaantaljojen päällä upean rentoutuselämyksen? Bene Statera! ®-Hyvän Olon Tasapaino on hemmotteleva ja lihaksia avaava kehohoito, jossa tasapainotamme lisäksi ylikierroksilla käyvän, stressaantuneen hermoston. Hoivaavan tunnin käsittelyn jälkeen saat nauttia lämpimän juoman ja siirtyä sen jälkeen Kartanon tarjoaman maukkaan ruokaelämyksen äärelle. Yksilöllinen hoito sopii kaikenikäisille naisille ja miehille.

Katso lisää

pe 27.11.2020 | Hyvää oloa - Feeling good

Marraskuun kotahoito: Haluatko astua sisään kodan hämyiseen lämpöön kokemaan  pehmeiden lampaantaljojen päällä upean rentoutuselämyksen? Bene Statera! ®-Hyvän Olon Tasapaino on hemmotteleva ja lihaksia avaava kehohoito, jossa tasapainotamme lisäksi ylikierroksilla käyvän, stressaantuneen hermoston. Hoivaavan tunnin käsittelyn jälkeen saat nauttia lämpimän juoman ja siirtyä sen jälkeen Kartanon tarjoaman maukkaan ruokaelämyksen äärelle. Yksilöllinen hoito sopii kaikenikäisille naisille ja miehille.

Katso lisää

la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 06.02.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 15.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää

la 17.04.2021 | Virtuaalinen European Region of Gastronomy -illallinen klo 19.00

Ennennäkemätön ja tarinallistettu 3D-virtuaalikokemus kaikille aisteille. Aterian aikana solahdetaan herkulliselle tutkimusmatkalle historiaan, eurooppalaisen gastronomisen alueen eri sopukoihin ja eri vuodenaikoihin. Illallisella nautitaan alueemme luonnon aidoista mauista.

Katso lisää