Satoa -ruokafestivaalit

Pohjoissavolaisia makuja

SATOA - tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia paikallisten makujen juhlia, joissa maistellaan pääosin paikallisista raaka-aineista paikallisten yrittäjien valmistamia ruoka-annoksia katuruokakulttuurin hengessä. Ensimmäinen SATOA Kuopio Food Festival - tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa elokuussa 2014, ja tuolloin Kuopion kaupunki palkitsi sen vuoden ilmiönä. Myöhemmin Satoat ovat palkittu mm. yhtenä Suomen ruokamatkailun kärkituotteista sekä Finrelax-kunniamaininnalla. Tapahtumat ovat löytäneet nopeasti paikkansa osana kuopiolaisten herkkusuiden makupalettia ja kasvattavat vuosittain kävijämääriään. Tutustu tapahtumiin tarkemmin alta!

SATOA Kuopio Food Festival on paikallisten makujen juhla, jossa voi ostaa ja maistaa pieniä 3-6 euron arvoisia ruoka-annoksia katuruokakulttuurin hengessä ja nauttia samalla tapahtuman ohjelmasta kuten katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä.

SATOA Kuopio Food Festival järjestetään elokuun viimeisenä viikonloppuna Kuopion torin laidalla, Kauppakadulla ja Puijonkadulla.

SATOA goes WILD on syksyn SATOA KFF -tapahtuman villi pikkusisko. Tapahtuma tekee Kuopion kaupunkikeskustasta yhden viikonlopun ajaksi suuren ruokafestivaalialueen, jossa mukana olevat 10 paikallista ravintolaa hemmottelevat kulttuurikulinaristeja pohjoissavolaisilla villiruokaherkuilla. 

SATOA goes WILD järjestetään vuosittain Kuopion kaupunkikeskustan aluella kesäkuun toisena viikonloppuna.

SATOA Kuopio Food Festival -katuruokafestivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014, ja Kuopion kaupunki palkitsi sen tuolloin myös vuoden ilmiönä.  Vuonna 2017 Visit Finland ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu nosti tapahtuman yhdeksi Suomen neljästätoista ruokamatkailun kärkituotteesta. 

TAPAHTUMAt

SATOA Kuopio Food Festival järjestetään Kuopion ydinkeskustassa, Kauppakadun kauppahallin ja Lyseon välisellä osuudella sekä Puijonkadulla torin varrella elokuun viimeisenä viikonloppuna. Tapahtumassa mukana olevat ravintolat tarjoavat  tapahtumassa laadukkaita, 3-6 euron arvoisia annoksia, joiden valmistamisessa on hyödynnetty pohjoissavolaisia raaka-aineita. Vuonna 2016 tapahtumassa mukana oli 24 ravintolaa ja annoksia myytiin arviolta n. 40 000 kpl. 

SATOA goes WILD on villi ruokaseikkailu Kuopion keskustan alueella, jossa oppaanasi toimivat tapahtuman festivaalipassi ja sen sisältämä kartta. Festivaalireitin muodostavat eri puolelle kaupunkia sijoittuvat keskustan kivijalkaravintolat sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden kohteiden pihapiireistä löytyvät pop-up ravintolat. Seikkaillessa kaupungin keskustan alueella pisteeltä toiselle tutustut paikalliseen ruokaan, ravintoloihin, taiteilijoihin ja muusikoihin sekä Kuopion kulttuurihistoriaan – unohtamatta Kuopion ainutlaatuista rännikatuverkostoa! Ruoan ohella SATOA goes WILD tuo kaupunkiin festivaalireitin varrelle runsaasti kaikille avointa, maksutonta ja monipuolista ohjelmasisältöä: tanssia, musiikkia ja taideinstallaatioita.

SATOA -tapahtumat kunnioittavat ympäristöä ja luontoa. Pyrimme kehittämään vuosittain kasvavaa tapahtumaamme niin, että sen järjestämisestä aiheutuva haitta olisi mahdollisimman pieni ympäristölle ja kaupunkikeskustan asukkaille. Vuonna 2017 lähes kaikki tapahtumassa käytettävät kertakäyttöastiat ovat biohajoavia. 

HANKE

SATOA Kuopio Food Festival on osa RuokaSavo-hanketta. Pohjois-Savon maaseutustrategian visiona on, että Pohjois-Savo on vuonna 2020 valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ruokamaakunta. Tämä on myös RuokaSavo-hankkeen tavoite. Hanketta rahoittaa ELY-keskuksen maaseuturahasto.  Tapahtuman tuotannosta vastaa ProAgria Pohjois-Savo. 

Lisätietoa hankkeesta: info(at)satoa.fi