Kala-Lapin tuotteet kruunaavat uudet perunat

09.06.2020
Kala-Lapin nimi johtaa äkkiseltään harhaan. Luulin kauan, että firman kalatuotteet tulevat jostakin pohjoisesta, mutta korjataanpas kerralla tämä harha! Yrityksen tuotteet valmistetaan ihan Kuopion kupeessa Toivalassa sijaitsevissa omissa tuotantotiloissa. Ja yrityksen nimen syntytapa on mitä käytännönläheisin – intohimoinen kalamies Vesa Lappi ryhtyi tekemään mieleisiään kalatuotteita myyntiin – syntyi Kala-Lappi!  

Herra Lappi ansaitsee hatunnoston. Ei ole helppo tie rakennella ja viritellä teolliseen mittakaavaan savustusjärjestelmät, joissa käytetään oikeaa tulta; paloviranomaiset ovat varmaan tulleet tutuiksi…  

Kala on haastava raaka-aine 

Toinen tuttu porukka yritykselle lienee ollut elintarvikevalvonta, kala kun on raaka-aineena äärimmäisen herkästi pilaantuva tuote. Raaka-aine pitää saada Toivalaan sulavassa jäässä ja valmistuksen jälkeen tuotteet on säilytettävä alle +3℃:een lämpötilassa. Kala-Lappi hoitaa tässäkin taatusti oman osuutensa, mutta kun te ryntäätte kalaostoksille Toivalan tehtaanmyymälään tai niihin tuhansiin S- ja K-ryhmän kauppoihin, joissa Kala-Lapin tuotteita myydään, niin varatkaapa mukaan kylmälaukku, jossa on useampikin kylmäkalle. Vain näin varmistatte tuotteen laadun säilymisen hyvänä sinne omalle lautaselle asti.  

Kotimainen kala taipuu moneen 

Tuotevalikoima on herkullinen ja yllättäväkin. Kaikki tuotteet tehdään kotimaisesta kalasta – jo toinen hatunnosto yritykselle! Pääraaka-aine on Suomessa kasvatettua kirjolohta, joka löytyy WWF:n kalaoppaan vihreältä eli suositeltavien kalojen listalta. Suomessa kirjolohen kasvatus eroaa muualla Pohjois-Euroopassa tapahtuvasta kasvatuksesta erityisesti tiukan ympäristölainsäädännön ja -lupajärjestelmän vuoksi. 

Tänä kesänä aion unohtaa iänikuiset ylisuolatut sillipurkit, uusien perunoiden kaveriksi löytyy Kala-Lapilta niin lämmin- kuin kylmäsavustettua, graavattua tai loimutettua lohta sekä haukea. Grillissä kannattaa kokeilla pippuri- tai juusto-Grilleria  eli kylmäsavulohesta tehtyä makkaraa tai Lumous-pihvejä, joissa puolet kalasta on haukea ja puolet kylmäsavulohta.  

Kala-Lapin suussasulavat, jäljittelemättömät tuotteet tehdään käsityönä, suvussa monessa sukupolvessa olleita reseptejä ja perinteitä kunnioittaen ja nykyteknologiaa hyödyntäen.  

Kala-Lappi Oy  

Osoite: Kapteeninväylä 7, 70900 Kuopio  

Email: info@kalalappi.fi  

Verkkosivu: www.kalalappi.fi   

Facebook: https://www.facebook.com/kalalappi  

Instagram: https://www.instagram.com/kalalappi  

Kommentoi


Viimeisimmät

Seuraa